Πέτρος Ξεκούκης - Κόλαφος για το νομοσχέδιο των ομόφυλων ζευγαριών: «Είναι λάθος, με βρίσκει αντίθετο»

«Ο Χριστός ευλόγησε τον γάμο της γυναίκας και του άντρα, γιατί δεν πήγε σε γάμο δύο ανδρών»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: NDP Photo Agency
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Με αφορμή τη συμμετοχή του στην sold out παράσταση «Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας», ο Πέτρος Ξεκούκης μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Πρωινό Σουσού» στο Open και στον δημοσιογράφο Ηλία Σκουλά. Πέρα απ' τα επαγγελματικά του σχέδια, ο ηθοποιός απάντησε για το νομοσχέδιο που αφορά τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών, το οποίο πέρασε από τη Βουλή την περασμένη εβδομάδα.

«Με θλίβει το νομοσχέδιο αυτό και απορώ γιατί έγινε όλη αυτή η αναταραχή, από τη στιγμή που είχαν τα δικαιώματα, μπορούσαν να κάνουν το σύμφωνο συμβίωσης και να ζούσαν μαζί. Αλίμονο αν μας πέφτει λόγος τι κάνει ο καθένας. Ο καθένας έχει δικαίωμα για τη ζωή του. Εμένα με βρίσκουν τελείως αντίθετο. Πιστεύω ότι το παιδί πρέπει να έχει τον πατέρα και τη μητέρα. Άλλωστε, αν αφαιρέσουμε την πίστη στον Θεό, και μιλήσουμε για τη φύση, λέει για το θηλυκό και το αρσενικό», είπε αρχικά ο Πέτρος Ξεκούκης.

Δείτε επίσης: Αλίκη Βουγιουκλάκη: «Εγώ θα δω το φως κι εσείς το σκοτάδι...» - Η απάντηση που της έδωσε γνωστός ηθοποιός

Πέτρος Ξεκούκης: «Τα παιδιά ποιος τα ρώτησε; Δεν τα αγγίζουμε!»

Στη συνέχεια ο Πέτρος Ξεκούκης αναφέρθηκε και στο δικαίωμα των παιδιών: «Ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει ότι θέλει και δεν μας πέφτει λόγος να επέμβουμε, αλλά μέχρι εκεί. Πιστεύω ότι αυτό ήταν ένα λάθος, το οποίο θα το πληρώσει η ελληνική κοινωνία, διότι στον εγωισμό τον δικό μας δεν θα σκεφτεί κανείς αυτά τα παιδιά, όταν θα ερωτηθούν από τους άλλους για τη μαμά τους ή τον μπαμπά τους, αν δουν δύο άντρες ή δύο γυναίκες. Τα παιδιά ποιος τα ρώτησε; Δεν τα αγγίζουμε, είναι ιερά. Ο Χριστός ευλόγησε τον γάμο στην Κανά της Γαλιλαίας. Υπήρχαν και τότε ομοφυλόφιλοι, αλλά γιατί δεν πήγε και σε έναν γάμο δύο αντρών; Ευλόγησε το γάμο της γυναίκας και του άντρα. Αυτό τα λέει όλα».