Άγγελος Παπαδημητρίου: Η εξομολόγηση για τη Ζωζώ Σαπουντζάκη, τον Νίκο Σεργιανόπουλο και την Αλίκη Βουγιουκλάκη

Ο καλλιτέχνης μίλησε για όλους και για όλα

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Άγγελος Παπαδημητρίου: Η εξομολόγηση για τη Ζωζώ Σαπουντζάκη, τον Νίκο Σεργιανόπουλο και την Αλίκη Βουγιουκλάκη

Ο Άγγελος Παπαδημητρίου μίλησε στο Mega Καλημέρα και τον Δημήτρη Σιδηρόπουλο, όπου ξεδίπλωσε την καλλιτεχνική του πορεία, έκανε ξεχωριστή αναφορά στη γνωριμία του με τη Ζωζώ Σαπουντζάκη και την Αλίκη Βουγιουκλάκη, ενώ αναφέρθηκε και στις τελευταίες στιγμές του Νίκου Σεργιανόπουλου, με τον οποίο συνεργάστηκαν στη σειρά «Οι στάβλοι της Εριέττας Ζαΐμη».

«Το πιο εύκολο πράγμα είναι να αμφισβητείς έναν καλλιτέχνη, γιατί δεν υπάρχουν όρια. Για κάποιο λόγο εμένα με ευχαρίστησε κιόλας, με δυνάμωσε. Ήταν δύο κυρίες μπροστά μου, που τις άκουγα, και λέει η μία “Δεν είναι αυτός που είδαμε στο Fort Boyard;”, με την άλλη να απαντάει “Όχι βρε, τι δουλειά έχει ο Άγγελος με αυτόν τον ηλίθιο που παίζει στα τηλεοπτικά;”», είπε αρχικά ο Άγγελος Παπαδημητρίου.

Και συμπλήρωσε: «Κλαίω εύκολα, και ντρέπομαι κιόλας γι' αυτό. Πριν από λίγο έκλαιγα επειδή άκουγα τη Δήμητρα Γαλάνη. Σιγά που θα κλάψω για έναν έρωτα, να δίνω και θάρρος. Όχι βέβαια!»

Όσον αφορά τον ρόλο του στη σειρά «Οι Στάβλοι της Εριέττας Ζαΐμη», ο Άγγελος Παπαδημητρίου αποκάλυψε: «Μόλις πήρα το σενάριο, οι φίλοι μου έλεγαν να μην μπλέξω με τηλεόραση, ήταν και λίγο μπανάλ τότε. Ζήτησα μία τεράστια αμοιβή, και μου είπαν αμέσως “ναι”. Μετά, επειδή τρόμαξα, είπα σε έναν φίλο μου γιατρό να κάνω ότι έσπασα το πόδι μου, και να μου βάλει γύψο».

Και συμπλήρωσε αναφερόμενος στον Νίκο Σεργιανόπουλο: «Ήταν το πιο ευγενικό παιδί στον κόσμο, έξυπνος, διακριτικός. Είχε μία αμφιβολία για το αν είναι καλός ηθοποιός, τον έτρωγε αυτό. Τον τελευταίο καιρό, καθώς μεγάλωνε ίσως, είχε άλλες αγωνίες, και φτάσαμε εκεί που φτάσαμε. Είχε αλλάξει στην καθημερινότητά του, είχε αρχίσει να χάνει την ψυχραιμία του. Θέλει κότσια να αντιμετωπίσεις την αλλαγή από τα νιάτα και την ομορφιά, ειδικά ένας ζεν πρεμιέ σαν τον Νίκο».

Δείτε επίσης: «Από μέσα είμαι Ζωζώ Σαπουντζάκη» - Ο Άγγελος Παπαδημητρίου αποκαλύπτει για τo ρόλο του στους Στάβλους της Εριέττας Ζαίμη

Η αναφορά του Άγγελου Παπαδημητρίου σε Αλίκη και Ζωζώ

Στη συνέχεια ο Άγγελος Παπαδημητρίου αναφέρθηκε στη Ζωζώ Σαπουντζάκη και την Αλίκη Βουγιουκλάκη: «Μία γιαγιά, σαν τις μάγισσες του Μάκμπεθ, φώναζε στη Ζωζώ Σαπουντζάκη από την πρώτη σειρά. Νόμιζα ότι ήταν θαυμάστρια και θα της έλεγε "μπράβο", και όπως πλησιάζουμε της λέει η γριά ότι αυτά τα παπούτσια δεν πάνε με το φόρεμά της. Πήγαμε να πεθάνουμε, η Ζωζώ λέει “Πάμε να φύγουμε, είναι τρελή”!».

Στη συνέχεια είπε: «Γνώριζα την Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε φοβερό ταλέντο, μεγάλη καλλιτέχνιδα. Μην κοιτάτε αυτά που έκανε καθώς μεγάλωσε. Είχαμε πάει σε ένα τραπέζι με τον μεγάλο φιλόλογο και σκηνοθέτη, τον Χουρμουζιάδη. Του λέω “Κοίτα Νίκο, είναι σαν κοριτσάκι”. Και μου λέει “Μην την κοιτάς τώρα για να καταλάβεις την ηλικία. Κοίτα πώς θα κατέβει τα σκαλιά”. Οι νέοι δεν τα κοιτάνε ποτέ, οι μεγάλοι τα κοιτάνε. Και όντως σηκώθηκε η Αλίκη και κοίταγε χαμηλά».

Και κλείνοντας, όσον αφορά την απιστία ο Άγγελος Παπαδημητρίου υπογράμμισε: «Θα ήθελα να κάνω τον ανώτερο, και να πω “όχι”, αλλά δεν συγχωρώ την απιστία. Δεν έχω απιστήσει, θα το 'λεγα. Δεν επιτρέπονται αυτά τα πράγματα, εκτός αν τα κάνεις σε ένα ταξίδι στην Κριμαία και δεν υπάρχει. Αν καταγράφει μέσα μου ως απιστία μετράει, αλλιώς δεν μετράει».