Κάτια Δανδουλάκη - Φωτιά στο θέατρο της: «Αυτή η κατάσταση δεν είναι διαχειρίσιμη πια. Κινδυνεύουν όλες οι οικογένειες»

Τι δηλώνει η πρωταγωνίστρια

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: NDP Photo Agency
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Φωτιά σε αποθήκη στη στοά Μπρόντγουεϊ, όπου βρίσκεται το θέατρο της Κάτιας Δανδουλάκη, ξέσπασε λίγο μετά τις 4:30 τα ξημερώματα του Σαββάτου. Σύμφωνα με την ίδια, προκλήθηκαν υλικές ζημιές στους χώρους περιμετρικά του θεάτρου, και καταστράφηκαν αντικείμενα αξίας, ωστόσο η έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής απέτρεψε τα χειρότερα.

Η Κάτια Δανδουλάκη μίλησε στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες Τίποτα», λίγες ώρες μετά το τέλος αυτής της σύντομης περιπέτειας και περιέγραψε τα αίτια της φωτιάς, μαζί με τη γενικότερη ανησυχία που επικρατεί για την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή όπου στεγάζεται το θέατρό της. Όπως είπε χαρακτηριστικά, η κατάσταση δεν είναι διαχειρίσιμη πια.

Δείτε επίσης: Κάτια Δανδουλάκη: Η ηλικία, η καταγωγή κι ο γάμος που έληξε άδοξα με τον θάνατο του συζύγου της

Τι δηλώνει η Κάτια Δανδουλάκη για τη φωτιά

«Πέταξαν ένα γκαζάκι σε μια αποθήκη που ήταν ψιλο-αφύλακτη, δηλαδή δεν είχε πολύ καλή, γερή πόρτα και είσοδο, ήταν σχεδόν σαν πρόχειρη κατασκευή και το πετάξανε μέσα από το τζάμι και αυτό πυροδότησε τον χώρο, τον κοινόχρηστο, του μεγάλου τετραγώνου με τα τέσσερα θέατρα. Είναι ένα πολύπλοκο κτήριο. Δεν έγιναν άλλες ζημιές εκτός από την καταστροφή αυτή της αποθήκης», είπε αρχικά η Κάτια Δανδουλάκη.

Και συμπλήρωσε: «Κάηκαν δικές μου πινακίδες, ακριβώς από πάνω, αλλά δεν είναι τίποτα αυτά μπροστά σε οτιδήποτε άλλο μπορούσε να συμβεί χειρότερο, πολύ χειρότερο. Για αυτό είμαι πραγματικά ευχαριστημένη από την άποψη τι γλιτώσαμε. Άνθρωπος δεν κινδύνεψε, το θέατρο δεν κινδύνεψε. Θα χρειαστεί βέβαια καιρός για να φτιαχτούν αυτά γιατί τα καλώδια είναι καμένα όλα».

«Το θέμα είναι αυτό, ότι κινδυνεύει κανείς από το τίποτα, από μια βλακεία. Γιατί αυτή η στοά είναι κέντρο διερχομένων. Μπαίνουν, βγαίνουν άνθρωποι άστεγοι… Έχουμε κάνει όλες τις διαδικασίες με ευγενικό τρόπο, να βρούνε μέρος να πάνε να μείνουνε, αλλά δεν θέλουν. Θέλουν να είναι εκεί. Αυτή η κατάσταση δεν είναι διαχειρίσιμη πια. Κινδυνεύουν όλες οι οικογένειες και όλα τα σπίτια ανά πάσα στιγμή».