Βασιλιάς Κάρολος: «Πολύ επιθετικός» ο καρκίνος του, σενάρια διαδοχής στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ

Ο Ουίλιαμ προετοιμάζεται, τον Χάρι δεν τον εμπιστεύονται

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: Eurokinissi/Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος
Φωτογραφία: Eurokinissi/Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος

Μεγάλη ανησυχία εμπνέει πλέον η κατάσταση της υγείας του βασιλιά Καρόλου, ο οποίος πριν λίγες εβδομάδες διαγνώστηκε με καρκίνο. Όπως αναφέρει ο βασιλικός εμπειρογνώμονας και συγγραφέας Τόμας Κουίν, μιλώντας στην Mirror, ο καρκίνος του βασιλιά είναι «πολύ επιθετικός», κόντρα στις αρχικές εκτιμήσεις των γιατρών από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Αυτή η είδηση πυροδότησε για τα καλά τα σενάρια διαδοχής, που λένε πλέον ότι ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ προετοιμάζεται να αναλάβει τον θρόνο νωρίτερα από το αναμενόμενο, κάτι ωστόσο που κρατούν ως «επτασφράγιστο μυστικό» από τον δευτερότοκο γιο του βασιλιά, Χάρι.

«Ο Βασιλιάς Κάρολος γνωρίζει για την κατάσταση της υγείας του. Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ είναι στο κατώφλι της διαδοχής. Ο μονάρχης ελπίζει να παραμείνει σε μια σχετικά καλή κατάσταση, ώστε να παραδώσει το στέμμα σε ηλικία 80 ετών. Ωστόσο, ίσως ξεκινήσουν οι διαδικασίες αυτές πολύ νωρίτερα, καθώς η μορφή καρκίνου του είναι πολύ πιο επικίνδυνη και επιθετική απ' όσο πίστευαν οι γιατροί αρχικά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βασιλικός εμπειρογνώμονας Τόμας Κουίν.

Δείτε επίσης: Βασιλιάς Κάρολος: Επικοινώνησε με Έλληνα μοναχό μετά τη διάγνωση με καρκίνο - Η χάρη που του ζήτησε

Η θέση του Χάρι στη διαδοχή του Βασιλιά Καρόλου

Όπως συμπλήρωσε αμέσως μετά: «Κανείς δεν εμπιστεύεται τον Χάρι». Το κλίμα ανάμεσα στο παλάτι και τον δευτερότοκο γιο του βασιλιά Καρόλου άλλωστε έχει χαλάσει εδώ και χρόνια, χάρη στην απομάκρυνση του πρίγκιπα, μαζί με τη σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ, από τα καθήκοντά τους, στις δηλώσεις που έκανε εκείνος, επιτιθέμενος στη βασιλική οικογένεια, και όσα κατέγραψε στο βιβλίο του, Spare.

Από την πλευρά του ο Χάρι έχει εκφράσει την πρόθεση να βάλει στην άκρη τις διαφορές του με το παλάτι, για όσο τουλάχιστον ο πατέρας του λαμβάνει θεραπεία για τον καρκίνο. Μάλιστα προτίθεται να επισκεφτεί το Ηνωμένο Βασίλειο για να βρεθεί στο πλευρό του, ωστόσο παραμένει αμφίβολο κατά πόσο θα επουλωθούν οι σχέσεις με τον αδερφό του, που είναι ανοιχτά αντίθετος σε αυτό το ενδεχόμενο.