Αντώνης Κανάκης: «Αναδεικνύουμε συνεχώς την αρρώστια! Που ζούμε;» - Εν εξάλλω ο παρουσιαστής του ΑΝΤ1

Το όλο νόημα σχόλιο που έκανε

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Αντώνης Κανάκης: «Αναδεικνύουμε συνεχώς την αρρώστια! Που ζούμε;» - Εν εξάλλω ο παρουσιαστής του ΑΝΤ1

Ο Αντώνης Κανάκης έστειλε για μια ακόμη φορά το μήνυμά του τη Δευτέρα 26/2 μέσα από την εκπομπή, που παρουσιάζει ''Ράδιο Αρβύλα''. Με αφορμή λοιπόν μια οργάνωση, που λαμβάνει χώρο στην Κύπρο, ο παρουσιαστής εξέφρασε τον προβληματισμό του.

Πιο αναλυτικά, ξεκίνησε στην Κύπρο, το project ''Larnaca love letters'', καθώς έχουν στηθεί γραμματοκιβώτια σε πολλά σημεία της Λάρνακας και έτσι μπορεί ο καθένας - ανώνυμα και επώνυμα - να ρίξει το δικό του γράμμα αγάπης.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί μία ιδέα της δημοσιογράφου, Γιώτας Δημητρίου, την οποία ο Αντώνης Κανάκης βρήκε εξαιρετική. Η ιδέα αυτή ωστόσο, αποτέλεσε την αφορμή για να εκφράσει ο ίδιος τις παρακάτω σκέψεις του.

Δείτε επίσης: Κανάκης - ΣΚΑΪ: Το παρασκήνιο μιας άγριας κόντρας!

Η όλο νόημα επισήμανση του Αντώνη Κανάκη στο Ράδιο Αρβύλα

«Μακάρι να τα καταφέρουν, έχουμε μεγάλη ανάγκη από γράμματα αγάπης σε έναν κόσμο, στον οποίο ψάχνουμε να βρούμε την αγάπη πλέον. Υπάρχει αλλά κάνει όλο το σύστημα γύρω μας το μιντιακό, οι πάντες και τα πάντα, ό,τι μπορούν για να την εξαφανίσουν και να αναδεικνύουμε συνεχώς την αρρώστια, την ασχήμια, το μίσος, την τοξικότητα και όλο αυτό το κλίμα να δηλητηριάζει τις ψυχές μας και δε μπορώ να καταλάβω, τι καταλαβαίνουμε; Μας αρέσει όλο αυτό που γίνεται, που ζούμε;», είπε ο Αντώνης Κανάκης.

Λίγα λόγια για τον οργανισμό

Η Λάρνακα 2030 ενεργοποιεί όλη την πόλη με κίνητρο την αγάπη και την έκφρασή της στο χαρτί μέσα από το πρότζεκτ Larnaka’s Love Letters. Ο οργανισμός απλώνει 30 γραμματοκιβώτια σε ισάριθμα σημεία στην πόλη και επαρχία, καλώντας τους πολίτες όλων των ηλικιών να γράψουν και να στείλουν επιστολές αγάπης καθόλη τη διάρκεια του Φεβρουαρίου, του πιο ερωτικού μήνα του έτους.

Ο αριθμός 30 δεν είναι διόλου τυχαίος εφόσον συμβολίζει τη χρονιά του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης. Αυτό το ευρύ δίκτυο γραμματοκιβωτίων θα δώσει την ευκαιρία στους ανθρώπους να εκφράσουν την αγάπη τους σε οποιονδήποτε ή και οτιδήποτε επιθυμούν.

Το όνομα του αποστολέα δεν θα είναι απαραίτητη προϋπόθεση καθώς η ανωνυμία αναμένεται να βοηθήσει στο να υπάρξουν περισσότερες συμμετοχές. Τα γράμματα μπορούν να απευθύνονται στον σύντροφο, στον/στη σύζυγο, στο φίλο, στη φίλη, στη μητέρα, στον πατέρα, σε οποιοδήποτε, ακόμη και στον ίδιο τον Θεό, φτάνει να είναι γράμματα αγάπης.

Η ιδέα του Larnaka’s Love Letters ανήκει στη δημοσιογράφο, εμψυχώτρια δημιουργικής γραφής και αρχισυντάκτρια του SkalaTimes, Γιώτα Δημητρίου, η οποία έχει αναλάβει την επιμέλεια του πρότζεκτ. Τα γραμματοκιβώτια είναι προσφορά των Κυπριακών Ταχυδρομείων.