Θρήνος στο παλάτι του Μπάκιγχαμ - Η ανακοίνωση για τον θάνατο μέλους της βασιλικής οικογένειας

Απανωτά τα χτυπήματα!

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Θρήνος στο παλάτι του Μπάκιγχαμ - Η ανακοίνωση για τον θάνατο μέλους της βασιλικής οικογένειας

Μια πολύ δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή για το παλάτι του Μπάκιγχαμ μέσα από μια αποχαιρετιστήρια ανακοίνωση εκ μέρους της Λαίδης Γκαμπριέλα Κίνγκστον και της οικογένειας του κ. Κίνγκστον καθώς την Κυριακή 25/2 έφυγε από τη ζωή μέλος της βασιλικής οικογένειας.

Τα χτυπήματα της μοίρας είναι απανωτά, αφού λίγο μετά τη διάγνωση του Βασιλιά Καρόλου με καρκίνο, παράλληλα γνωστοποιήθηκε πως πέθανε σε ηλικία 45 ετών ο Τόμας Κίνγκστον, σύζυγος της Λαίδης Γκαμπριέλα Γουίνδσορ.

Δείτε επίσης: Μέγκαν Μάρκλ: Η πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τη διάγνωση του Βασιλιά Καρόλου με καρκίνο - Χαμογελαστή στο τζιπ με καφέ στο χέρι

Η ανακοίνωση για τον θάνατο μέλους του παλατιού Μπάκιγχαμ

«Με βαθύτατη θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο του Τόμας Κίνγκστον, του αγαπημένου μας συζύγου, γιου και αδελφού μας. Ο Τομ ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος που φώτισε τη ζωή όλων όσων τον γνώριζαν. Ο θάνατός του προκάλεσε μεγάλο σοκ σε όλη την οικογένεια και σας ζητάμε να σεβαστείτε την ιδιωτικότητά μας καθώς θρηνούμε τον θάνατό του», αναφέρεται στη δήλωση εκ μέρους της Λαίδης Γκαμπριέλα Κίνγκστον και της οικογένειας του κ. Κίνγκστον.

Θρήνος - Παλάτι Μπάκιγχαμ

Τα σενάρια διαδοχής του Βασιλιά Καρόλου στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ

Όπως αναφέρει ο βασιλικός εμπειρογνώμονας και συγγραφέας Τόμας Κουίν, μιλώντας στην Mirror, ο καρκίνος του βασιλιά είναι «πολύ επιθετικός», κόντρα στις αρχικές εκτιμήσεις των γιατρών από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Αυτή η είδηση πυροδότησε για τα καλά τα σενάρια διαδοχής, που λένε πλέον ότι ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ προετοιμάζεται να αναλάβει τον θρόνο νωρίτερα από το αναμενόμενο, κάτι ωστόσο που κρατούν ως «επτασφράγιστο μυστικό» από τον δευτερότοκο γιο του βασιλιά, Χάρι.

«Ο Βασιλιάς Κάρολος γνωρίζει για την κατάσταση της υγείας του. Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ είναι στο κατώφλι της διαδοχής. Ο μονάρχης ελπίζει να παραμείνει σε μια σχετικά καλή κατάσταση, ώστε να παραδώσει το στέμμα σε ηλικία 80 ετών. Ωστόσο, ίσως ξεκινήσουν οι διαδικασίες αυτές πολύ νωρίτερα, καθώς η μορφή καρκίνου του είναι πολύ πιο επικίνδυνη και επιθετική απ' όσο πίστευαν οι γιατροί αρχικά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βασιλικός εμπειρογνώμονας Τόμας Κουίν.

Όπως συμπλήρωσε αμέσως μετά: «Κανείς δεν εμπιστεύεται τον Χάρι». Το κλίμα ανάμεσα στο παλάτι και τον δευτερότοκο γιο του βασιλιά Καρόλου άλλωστε έχει χαλάσει εδώ και χρόνια, χάρη στην απομάκρυνση του πρίγκιπα, μαζί με τη σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ, από τα καθήκοντά τους, στις δηλώσεις που έκανε εκείνος, επιτιθέμενος στη βασιλική οικογένεια, και όσα κατέγραψε στο βιβλίο του, Spare.

Από την πλευρά του ο Χάρι έχει εκφράσει την πρόθεση να βάλει στην άκρη τις διαφορές του με το παλάτι, για όσο τουλάχιστον ο πατέρας του λαμβάνει θεραπεία για τον καρκίνο. Μάλιστα προτίθεται να επισκεφτεί το Ηνωμένο Βασίλειο για να βρεθεί στο πλευρό του, ωστόσο παραμένει αμφίβολο κατά πόσο θα επουλωθούν οι σχέσεις με τον αδερφό του, που είναι ανοιχτά αντίθετος σε αυτό το ενδεχόμενο.