Σταμάτης Γαρδέλης: Οι πρώτες δηλώσεις μετά την σύλληψη του - «Τώρα ξεκινάνε όλα...»

Η πρώτη αντίδραση μπροστά στην κάμερα του OPEN

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Σταμάτης Γαρδέλης: Οι πρώτες δηλώσεις μετά την σύλληψη του - «Τώρα ξεκινάνε όλα...»

Στο κρατητήριο οδηγήθηκε ο Σταμάτης Γαρδέλης χθες Τρίτη 27/2 καθώς όπως αποκάλυψε αρνήθηκε να αποχωρήσει από το χώρο όπου συνεδρίαζε η Επιτροπή Αντιρρήσεων της Δασικής Υπηρεσίας και είχε βρεθεί εκεί για να δει τι θα συμβεί με το σπίτι του στην περιοχή του Πόρτο Γερμενό (δείτε βίντεο πίσω από τα κάγκελα).

Η κάμερα της εκπομπής Πρωινό ΣουΣού και η δημοσιογράφος, Χαρά Μπουτσικάκη τον συνάντησαν στο δρόμο λίγη ώρα μετά την περιπέτειά του, με τον ηθοποιό να κάνει τις πρώτες δηλώσεις.

Η πρώτη αντίδραση του Σταμάτη Γαρδέλη μετά την σύλληψη του

«Εδώ και 14 χρόνια ταλαιπωρείται από την ελληνική γραφειοκρατία. Του έχουν χαρακτηρίσει ένα ακίνητο δασικό και προσπαθεί να βρει το δίκιο του. Ο πελάτης μου απευθύνθηκε στις δημόσιες υπηρεσίες αλλά αντί να τον βοηθήσουν, τον χλεύασαν. Εδώ και 4 μήνες, οι δημόσιες υπηρεσίες του λένε ότι θα λυθεί η υπόθεση και δεν βρίσκει το δίκιο του. Ο εισαγγελέας κατάλαβε ότι δεν υπήρξε κάποιο σοβαρό επεισόδιο και τον άφησε ελεύθερο. Συνελήφθη για διατάραξη δημόσιας υπηρεσίας επειδή έψαχνε να βρει το δίκιο του», είπε ο δικηγόρος του Γαβριήλ Γαβριηλίδης.

«Είμαι χάλια, νιώθω πολύ αδικημένος. Τώρα ξεκινάνε όλα, θα τα δείτε όλα. Εγώ είπα την αλήθεια», είπε ο ίδιος ο Σταμάτης Γαρδέλης.

Πριν συλληφθεί πήγε στο Άγιο Όρος

Ο Σταμάτης Γαρδέλης απασχόλησε έντονα τους τελευταίους μήνες τα φώτα της δημοσιότητας, μετά τη νοσηλεία του για λόγους ψυχικής υγείας σε ψυχιατρική κλινική και στη συνέχεια μέσα από την ξαφνική απόφαση του να βρεθεί στο Άγιο Όρος.

Όλο αυτό το διάστημα λοιπόν έχουν ειπωθεί πολλά και διαφορετικά για τον ηθοποιό και για τους λόγους, που ο ίδιος χρειάστηκε να ζητήσει βοήθεια από ειδικούς. Τη Δευτέρα 24/1 ο Σταμάτης Γαρδέλης παραχώρησε συνέντευξη στο Πρωινό Σουσού με τον ίδιο να αποκαλύπτει πολλά για τη ζωή του τους τελευταίους μήνες.

«Δε μου δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσω. Ό,τι έγινε πέρασε, είμαι καλά και προχωράμε, η ζωή προχωράει, είχα μια εμπειρία από την οποία αποκόμισα πάρα πολλά και ξεκινάω. Έκανα ένα restart και ξεκινάω.

Δε με έχει απογοητεύσει κάτι, ούτε έχασα τη δύναμη μου, απεναντίας βρήκα τη δύναμη για να αντιμετωπίσω κάποια πράγματα, που με στρίμωχναν. Δεν αισθάνομαι ότι έχω αδικηθεί, ούτε βγήκα να ζητήσω τίποτα, ούτε έχω παρακαλέσει. Εγώ ζήτησα ισονομία σε κάποια θέματα, που άπτονται της ζωής μας και ούτε ζήτηση ιδιαίτερη εύνοια, επειδή είμαι επώνυμος.

Το Άγιος Όρος είναι το προσωπικό μου ησυχαστήριο, είναι ένα τρόπος να γεμίζεις την μπαταρία σου. Είναι μια ιδέα, που θα ξεπερνάει πάντα το περιεχόμενό της. Το Άγιον Όρος είναι στο απυρόβλητο, ούτε το σχολιάζεις, είναι το Άγιον Όρος, που πηγαίνω 42 χρόνια, στον πνευματικό μου. Πιστεύω στον Θεό, στο ερωτηματικό της ύπαρξης μας. Η λογική είναι πολύ λίγη για να ερμηνεύσει το μυστήριο της ζωής.

Δεν καταλαβαίνω την υποτίμηση, το να βάλεις τους ανθρώπους σε μία κατηγορία, σχετικά με τη γενιά της βιντεοκασέτας.

Είχα μία πρόταση και περίμενα από τον παραγωγό να μου απαντήσει. Πήγα στο Άγιον Όρος, ωστόσο τα τηλέφωνα μου ήταν ανοιχτά», είπε ο Σταμάτης Γαρδέλης.