Βούρκωσε ο Γιώργος Λιάγκας στον αέρα του ΑΝΤ1: «Εγώ πήγα διακοπές, έχω τα παιδάκια μου! Αυτοί οι άνθρωποι...»

Μετά την εξομολόγηση του Χούπα για την κόρη του που πέθανε στα Τέμπη

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Βούρκωσε ο Γιώργος Λιάγκας στον αέρα του ΑΝΤ1: «Εγώ πήγα διακοπές, έχω τα παιδάκια μου! Αυτοί οι άνθρωποι...»

Όπως όλες οι εκπομπές έτσι και το Πρωινό του ΑΝΤ1, ασχολήθηκε με την τραγωδία στα Τέμπη. Ένα χρόνο μετά την σύγκρουση των τρένων, οι οικογένειες των 57 θυμάτων, οι επιζήσαντες αλλά και όλος ο κόσμος ζητάει την δικαίωση του. Ζητάει να βγει στο φως η αλήθεια και να τιμωρηθούν οι ένοχοι του δυστυχήματος.

Στην εκπομπή λοιπόν, μίλησε ο Χρήστος Χούπας, ο πατέρας της 28χρονης Ελπίδας που ήταν ανάμεσα στα θύματα. Μίλησε για τους δύσκολους 12 μήνες τους οποίους βιώνει τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένεια του.

Κατά την διάρκεια των δηλώσεων του, ο Γιώργος Λιάγκας "λύγισε" ακούγοντας τον πατέρα να ξεσπά και να σπαράζει για τον άδικο χαμό της κόρης του. Αμέσως μετά την σύνδεση τους και ο ίδιος ξέσπασε βουρκώνοντας.

Το ξέσπασμα του Γιώργος Λιάγκα για τα Τέμπη

«Προσέξτε. Τώρα αισθάνομαι σαν να μην πέρασε μια μέρα. Σαν να κάνουμε την εκπομπή ένα χρόνο πριν... Εγώ βγαίνω, διασκεδάζω, πήγα διακοπές, έχω τα παιδάκια μου, γελάω πολύ, τη δουλειά μου. Τώρα βουρκώνω πάλι, θα μου περάσει όμως, αύριο θα είμαι καλά. Αυτός ο άνθρωπος βουρκώνει κάθε μέρα. Αυτοί οι άνθρωποι βουρκώνουν και κλαίνε κάθε μέρα και δεν θα το ξεπεράσουν ποτέ.

Γιατί σε αυτή τη χώρα δυστυχώς η αλήθεια για ένα τέτοιο γεγονός δεν είναι μία, όπως θα έπρεπε να είναι... Οι φταίχτες δεν θα πούμε αυτοί που πραγματικά είναι. Σε αυτή τη χώρα μετά από έναν χρόνο οι υπόλοιποι που μείναμε σφαζόμαστε μεταξύ μας για το ποιος διεκδικεί μεγαλύτερο μερίδιο ενσυναίσθησης και αλήθειας.. Μην κουνάτε το δάχτυλο ο ένας στον άλλον. Να κοιταχτούμε όλοι στον καθρέφτη», είπε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ο Γιώργος Λιάγκας.

Δείτε επίσης: Συγκλονίζει η Ντίνα Μαδαλιανίδη - «Παίρνω φάρμακα! Βλέπω συνέχεια σώματα δίπλα μου! Θυμάμαι ότι έξω από το βαγόνι...»

Το ξέσπασμα του νωρίτερα για τα όσα ακούγονται

Ο παρουσιαστής ήταν φανερά έξαλλος με το γεγονός πως έχει "στηθεί ένα πανηγύρι για το ποιος από όλους είναι πιο φιλεύσπλαχνος".

«Σήμερα είναι μία ιδιαίτερη ημέρα. Αφού πήγα στον φίλο μου τον Γιάννη Πάριο. Μετά γύρισα σπίτι και δεν κοιμήθηκα. Μπήκα στα sites και θυμήθηκα όσα έγιναν πέρσι στα Τέμπη, ένα χρόνο μετά. Θεωρώ ότι όλο αυτό που ζούμε τις τελευταίες ημέρες πραγματικά είναι εν πολλοίς υποκριτικό, διότι είναι σαν να μη σεβόμαστε τους 57 νέους συνανθρώπους μας που χάθηκαν.

Έναν χρόνο μετά δυστυχώς βλέπω ότι στον θάνατο 57 ανθρώπων έχει στηθεί ένα πανηγύρι για το ποιος από όλους εμάς είναι πιο φιλεύσπλαχνος, έχει περισσότερες ευαισθησίες και δίνει μεγαλύτερο βάρος στην εθνική αυτή τραγωδία. Άρα για ακόμα μία φορά, ο λαός ο Έλληνας αυτός στην πλάτη 57 ατόμων που πέθαναν και δεκάδων άλλων που βιώνουν το πένθος και δεν πρόκειται να το ξεπεράσουν, έβγαλαν το δάχτυλο και το κουνάνε ότι ο ένας έχει μεγαλύτερη ευαισθησία από τον άλλο.

Εργαλειοποιείται ακόμα και η κυρία Καρυστιανού. Υπάρχει επιχειρηματολογία τις τελευταίες ώρες για το ποια εκπομπή έχει φιλοξενήσει περισσότερο τις απόψεις της κυρίας Καρυστιανού. Δηλαδή αν μία εκπομπή την έχει φιλοξενήσει 10 λεπτά και άλλη 8, αυτή που την φιλοξένησε 10 έχει μεγαλύτερη ευαισθησία; Είναι περισσότερο Έλληνες; Πονάνε και ματώνουν περισσότερο; Είναι ντροπή να λέγονται όλα αυτά. Πραγματικά! Διότι εδώ μιλάμε για 57 ανθρώπους που έφυγαν... Κι άντε αυτοί δεν καταλαβαίνουν, φύγανε. Υπάρχουν κι άνθρωποι που μείνανε και θα μείνουν για πολύ ακόμα να βιώνουν αυτό το εθνικό πένθος... Έναν χρόνο μετά το πρόβλημα είναι ποια εκπομπή κάνει το καλύτερο ρεπορτάζ;»

Ένα χρόνο μετά το πρόβλημα είναι ποιος έκανε το καλύτερο ρεπορτάζ; ποιος το έκανε για τηλεθέαση, ποιος έκλαψε πραγματικά και ποιος έκλαψε υποκριτικά για να διεγείρει τον κόσμο; Αυτό έχετε καταλάβει ένα χρόνο μετά; Ένα χρόνο μετά, γι’ αυτούς τους ανθρώπους, χρειάζεται μόνο συγγνώμη από την υπόλοιπη κοινωνία και σκασμός, σιωπή! Μόνο αυτό! Πρέπει να κοιταζόμαστε και στον καθρέφτη, πρέπει να δούμε ως κοινωνία τι ακριβώς συνέβη», είπε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Λιάγκας.

Δείτε επίσης: Ραγίζει καρδιές η μητέρα της 20χρονης Κλαούντια: «Τη σκότωσαν, την έκαψαν και μας έδωσαν μια κούτα στάχτη»