Μαίρη Χρονοπούλου: Δεν έχει ολοκληρωθεί η ιατροδικαστική έκθεση - Τι λείπει από το σπίτι της;

Έρευνες για τυχόν εγκληματική ενέργεια

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Μαίρη Χρονοπούλου: Δεν έχει ολοκληρωθεί η ιατροδικαστική έκθεση - Τι λείπει από το σπίτι της;

Στην εκπομπή Πάμε Δανάη μίλησε μέσω ζωντανής σύνδεσης ο δικηγόρος της αείμνηστης Μαίρης Χρονοπούλου, Δημήτρης Χατζημιχάλης. Αφορμή στάθηκε το γεγονός πως υπάρχουν υποψίες ότι ο θάνατο της αγαπημένης ηθοποιού ήταν εγκληματική ενέργεια.

Συγκεκριμένα, διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της. Θέλουν να ερευνηθεί εάν πράγματι ο θάνατός της ήταν ατύχημα, καθώς είχε τραύμα στο κεφάλι της.

Ο κ. Χατζημιχάλης θέλει να ερευνηθεί αν τραυματίστηκε από αμβλύ αντικείμενο, καθώς είχε πέσει στο χαλί και ήταν αδύνατο να προκληθεί αιμάτωμα. Αφήνει λοιπόν ανοιχτό το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, υποστηρίζοντας παράλληλα πως από το σπίτι της έλειπαν χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα μεγάλης αξίας.

Τι είπε ο δικηγόρος της Μαίρης Χρονοπούλου

«Εμείς, οι φίλοι της Μαίρης στεναχωρηθήκαμε και συγκλονιστήκαμε από τον ξαφνικό θάνατό της και οι συνθήκες του τραυματισμού και μετά του θανάτου δημιουργούν πολλά ερωτηματικά για τον τρόπο που χτύπησε και το πως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί η ιατροδικαστική έκθεση, απλώς έχει χορηγηθεί το πιστοποιητικό αποτέφρωσης που επέτρεψε να γίνει όπως είχε δηλώσει πως ήθελε να ταφεί.

Τώρα ολοκληρώθηκε μια προκαταρκτική που είχε γίνει από το αστυνομικό τμήμα της Παιανίας, όπου εξετάστηκαν και η Γεωργιανή οικιακή βοηθός και ένας φίλος της, που ήταν οι πρώτοι άνθρωποι που τη βρήκαν και στη συνέχεια κάποιοι άλλοι φίλοι. Δε βρήκαμε ακόμα ποιο είναι το ασθενοφόρο που τη μετέφερε, ώστε να βρούμε και τους τραυματιοφορείς και να δούμε τι έχουν να πουν. Υπάρχει μια συσκότηση. Τώρα έχει χρεωθεί σε εισαγγελέα. Αναμένουμε να διατάξει περαιτέρω έρευνα», είπε ο Δημήτρης Χατζημιχάλης στην εκπομπή Πάμε Δανάη.

Ο δικηγόρος της αείμνηστης Μαίρης Χρονοπούλου επίσης, καλεί τον εισαγγελικό λειτουργό που θα αναλάβει την έρευνα, να εξετάσει γιατί ειδοποιήθηκε καθυστερημένα το ασθενοφόρο που την μετέφερε στο νοσοκομείο. Να σημειωθεί πως το τοπικό Αστυνομικό τμήμα ενημερώθηκε για το θάνατο της 10 ημέρες μετά το ατύχημα στο σπίτι της.