Γιώργος Λιάγκας – Ξέσπασε στον αέρα για τα Τέμπη, τον παλαιοχριστιανό, τον Κλεομένη, την Καινούργιου και την Μπάρκα

«Μην φωνάζετε γιατί είναι μπο...έλο η χώρα μας»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Γιώργος Λιάγκας – Ξέσπασε στον αέρα για τα Τέμπη, τον παλαιοχριστιανό, τον Κλεομένη, την Καινούργιου και την Μπάρκα

Συναισθηματικά φορτισμένη ήταν η σημερινή (28/2) εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1, με τον παρουσιαστή Γιώργο Λιάγκα να αφιερώνει μεγάλο μέρος στην τραγωδία των Τεμπών, αλλά και στις κριτικές που του έχουν ασκηθεί με βάση το γεγονός ότι προβάλλει τον παλαιοχριστιανό Μανώλη Καλαϊτζιδάκη. Όπως τόνισε, ξεσπώντας στον αέρα, τα επίμαχα σχόλια προέρχονται από ανθρώπους που δεν έχουν ασχοληθεί καθόλου με το σιδηροδρομικό δυστύχημα, αλλά με τις σχέσεις της Κατερίνας Καινούργιου και της Δανάης Μπάρκα.

Ο Γιώργος Λιάγκας ξεκίνησε να λέει μέσα από την εκπομπή του: «Άκουσα να σχολιάζεται κάπου αυτό που είπα, ότι ο παλαιοχριστιανός είναι πρόσωπο της επικαιρότητας. Ποτέ κανείς δεν είπε ότι το θέμα με τον παλαιοχριστιανό είναι σημαντικότερο από τα Τέμπη. Θα ήταν ντροπή και μόνο να το σκεφτούμε. Δεν συγκρίνονται. Το ένα είναι εθνική τραγωδία, 57 ψυχές, και το άλλο απλά ένα θέμα της επικαιρότητας. Δεν μπορεί να σταματήσει όμως η επικαιρότητα, και δεν μπορούμε να μην την ακολουθούμε. Εύκολο είναι να κάνουμε κριτική, και την κάνουν άνθρωποι που δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ με τα Τέμπη, το θέμα είναι αυτό. Κάνουν κριτική σε εμένα, σε αυτή εδώ την εκπομπή, ειλικρινά τσαντίζομαι. Μα την Παναγία... Κοιταχτείτε λίγο».

Δείτε επίσης: Γιώργος Λιάγκας: Το νέο σχόλιο για Μπάρκα και Τσαγκρίδη - «Θα έπρεπε να προσέχει! Ποιο είναι το καλόπαιδο που...»

Όπως τόνισε ο παρουσιαστής, «Το Πρωινό» ήταν από τις λίγες εκπομπές που ασχολήθηκε τόσο πολύ, και κατ' αποκλειστικότητα με το θέμα των Τεμπών: «Η εκπομπή αυτή επί δύο μήνες ήταν μονοθεματική, ασχολιόταν μόνο με τα Τέμπη. Ήταν η μόνη εκπομπή, το τελευταίο προπύργιο ήταν αυτό εδώ. Και κάνετε κριτική ότι παίζουμε τον παλαιοχριστιανό; Θα τον παίξουμε και δεν θα δώσω αναφορά σε κανέναν αν θα τον παίξουμε ή όχι. Αλήθεια! Ντροπή δηλαδή, άνθρωποι που δεν έχετε ασχοληθεί ποτέ! Και κουνάτε δάχτυλο. Κουνήστε δάχτυλο στην κυβέρνηση, αν σας κοτάει, αλλά δεν κουνάτε»

Το ξέσπασμα του Γιώργου Λιάγκα μετά τα θετικά σχόλια για τον Κλεομένη

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα επιδοκιμαστικά μηνύματα που γράφτηκαν από ορισμένους μετά τη συνέντευξη του Κλεομένη στην εκπομπή του: «Είδα χθες εκατοντάδες μηνύματα που γράφατε μπράβο στον γραφικό που κατατρόπωσε τον Λιάγκα, αυτή είναι η χώρα μας. Άρα μην φωνάζετε γιατί είναι μπο...έλο, εσείς λέτε “μπράβο” σε αυτόν τον κύριο, κάντε επανάσταση μαζί του. Αλλά λάθος επαναστάτη επιλέγετε. Οι γραφικοί που σας κοροϊδεύουν δεν είναι επαναστάτες, μην την τρώτε και τους ψηφίζετε ή τους αποθεώνετε. Και δεν υπάρχουν γραφικοί μόνο εκτός Βουλής, αλλά και εντός που βλέπω ότι τους εξυψώνετε. Άρα δεν υπάρχει σωτηρία γι' αυτή την κωλοχώρα».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του είπε: «Αν η λύση είναι τα άκρα και η γραφικότητα, δεν υπάρχει σωτηρία. Χίλιες φορές να παίζω τον παλαιοχριστιανό και την Καινούργιου με τη Μπάρκα. Δεν υπάρχει σωτηρία σε αυτή τη χώρα. Και που τα λέμε, τα ακούει κανείς; Φταίμε εμείς που τα λέμε. Να μην τα λέμε, να παίζουμε lifestyle, Survivor και τον Νίκο Κοκλώνη, τον φίλο μου, J2US».