Σταμάτης Γαρδέλης: «Με κλείδωσαν μέσα! Είμαι σε αδιέξοδο» - Περιγράφει καρέ καρέ τη σύλληψή του και την παραμονή στο κρατητήριο

Πως ξεκίνησαν όλα!

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Σταμάτης Γαρδέλης: «Με κλείδωσαν μέσα! Είμαι σε αδιέξοδο» - Περιγράφει καρέ καρέ τη σύλληψή του και την παραμονή στο κρατητήριο

Μια νέα περιπέτεια έγινε γνωστή την Τρίτη 27/2 για τον Σταμάτη Γαρδέλη, καθώς γενικότερα το τελευταίο διάστημα η ζωή του ηθοποιού είναι το λιγότερο πολυτάραχη θα λέγαμε. Πιο αναλυτικά, ο ίδιος βρέθηκε με χειροπέδες στο κρατητήριο (δείτε εδώ).

Την Τετάρτη 28/2 ο ηθοποιός αφού αφέθηκε ελεύθερος παραχώρησε δηλώσεις στην εκπομπή T-live και μίλησε αναλυτικά για την κράτηση του αλλά και για τις εξελίξεις με το πρόστιμο του Δασαρχείου και την Πολεοδομίας για το σπίτι του στο Πόρτο Γερμενό.

Όλα λοιπόν ξεκίνησαν από τη γραφειοκρατία, που καθυστερεί το ζήτημα με το σπίτι του ηθοποιού με αποτέλεσμα ο Σταμάτης Γαρδέλης να αρνείται να αποχωρήσει την Τρίτη 27/2 από την επιτροπή αντιρρήσεων του Δασαρχείου ακολουθώντας η σύλληψή του.

Οι νέες δηλώσεις του Σταμάτη Γαρδέλη για την παραμονή του στο κρατητήριο

«Πρώτη φορά στο κρατητήριο και με κλείδωσαν μέσα. Δεν με άφηναν να πάρω τηλέφωνο, επικοινωνούσα με το ζόρι με τον δικηγόρο μου. Έφεραν την αστυνομία και μου στραμπούληξε το χέρι. Δεν έφερα καμία αντίσταση, γιατί να μου στραμπουλήξει το χέρι; Δεν κατάλαβα, γιατί; Έχω τα σημάδια της χειροπέδας εδώ... γιατί όλο αυτό το πράγμα; Δεν έφερα αντίσταση.

Χάνω το βιός μου, χάνω τη ζωή μου για ένα σπίτι που έφτιαξα με τα χέρια μου, χειροποίητο, ένα καταφύγιο προσωπικό στο Πόρτο Γερμενό σε ένα οικόπεδο, που έχω αγοράσει και το έχω τακτοποιήσει με νόμο 4014 και έρχεται το Δασαρχείο να μου πει ότι είναι δασικό χωρίς να έχουν ακυρωθεί οι δασικοί χάρτες.

Και μου έρχεται μετά ένα πρόστιμο από την Πολεοδομία, με έχουν βάλει και οι δύο στη μέση για παράνομη - αυθαίρετη δόμηση. Ακύρωσαν τα 10.000 ευρώ που το τακτοποίησα, αυτό το πρόστιμο τοκίζεται και έχει φτάσει 80.000 ευρώ και του χρόνου θα φτάσει 250.000 ευρώ και 250 θα φτάσουν οι παλμοί μου.

Μου πήραν δακτυλικά αποτυπώματα με την παλιά και την καινούργια μέθοδο, με πήγαν στη σήμανση και με φωτογράφησαν λες και είχα κάνει το έγκλημα της ζωής μου. Όλο αναβολή στην αναβολή, αλλά δε μπορώ άλλο να περιμένω, είμαι σε αδιέξοδο, τρέχουν τα χρέη μου, δεν είπα αντιμετωπίστε επειδή είμαι κάτι, είμαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης, αλλά θέλω ισονομία», είπε ο Σταμάτης Γαρδέλης.

Η αποκαλυπτική συνέντευξη μετά το Δαφνί και το Άγιο Όρος

«Δε μου δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσω. Ό,τι έγινε πέρασε, είμαι καλά και προχωράμε, η ζωή προχωράει, είχα μια εμπειρία από την οποία αποκόμισα πάρα πολλά και ξεκινάω. Έκανα ένα restart και ξεκινάω.

Δε με έχει απογοητεύσει κάτι, ούτε έχασα τη δύναμη μου, απεναντίας βρήκα τη δύναμη για να αντιμετωπίσω κάποια πράγματα, που με στρίμωχναν. Δεν αισθάνομαι ότι έχω αδικηθεί, ούτε βγήκα να ζητήσω τίποτα, ούτε έχω παρακαλέσει. Εγώ ζήτησα ισονομία σε κάποια θέματα, που άπτονται της ζωής μας και ούτε ζήτηση ιδιαίτερη εύνοια, επειδή είμαι επώνυμος.

Το Άγιος Όρος είναι το προσωπικό μου ησυχαστήριο, είναι ένα τρόπος να γεμίζεις την μπαταρία σου. Είναι μια ιδέα, που θα ξεπερνάει πάντα το περιεχόμενό της. Το Άγιον Όρος είναι στο απυρόβλητο, ούτε το σχολιάζεις, είναι το Άγιον Όρος, που πηγαίνω 42 χρόνια, στον πνευματικό μου. Πιστεύω στον Θεό, στο ερωτηματικό της ύπαρξης μας. Η λογική είναι πολύ λίγη για να ερμηνεύσει το μυστήριο της ζωής.

Δεν καταλαβαίνω την υποτίμηση, το να βάλεις τους ανθρώπους σε μία κατηγορία, σχετικά με τη γενιά της βιντεοκασέτας.

Είχα μία πρόταση και περίμενα από τον παραγωγό να μου απαντήσει. Πήγα στο Άγιον Όρος, ωστόσο τα τηλέφωνα μου ήταν ανοιχτά», είπε ο Σταμάτης Γαρδέλης τη Δευτέρα 24/1 στο Πρωινό Σουσού.