Ράδιο Αρβύλα: Η απόφαση του Αντώνη Κανάκη ανήμερα 28/2 του ενός χρόνου από την Τραγωδία στα Τέμπη

Τι συνέβη με την εκπομπή

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Ράδιο Αρβύλα: Η απόφαση του Αντώνη Κανάκη ανήμερα 28/2 του ενός χρόνου από την Τραγωδία στα Τέμπη

Μια διαφορετική έναρξη έκανε ο Αντώνης Κανάκης και η ομάδα του από τους Ράδιο Αρβύλα την Τετάρτη 28/2 με τον παρουσιαστή να αποχαιρετάει αρχικά τον Ηλία Λογοθέτη, ο οποίος λίγες ώρες νωρίτερα έφυγε από τη ζωή.

Στη συνέχεια, ο παρουσιαστής δε θα μπορούσε να μην αναφερθεί στο εθνικό πένθος, που επιτάσσει η συμπλήρωση ενός χρόνου από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Εν όψει λοιπόν της οργής και της θλίψης, που επικρατεί τα μέλη της εκπομπής αποφάσισαν να μην ακολουθήσουν τη σατιρική γραμμή της, αλλά να παρουσιαστεί ένα χρονικό του δυστυχήματος.

Δείτε επίσης: Τέμπη: Ανατριχιαστικό βίντεο δευτερόλεπτα μετά τη σύγκρουση του τρένου - «Είμαστε από κάτω βοήθεια! Βοήθεια!»

Η απόφαση για το Ράδιο Αρβύλα την ημέρα συμπλήρωσης ενός χρόνου από την Τραγωδία στα Τέμπη

«Σήμερα είναι μια πολύ παράξενη ημέρα, το ξέρετε όλοι, τη βιώνουμε όλοι. Είναι μια ημέρα που προβληματιστήκαμε πάρα πολύ. Θα θέλαμε - δε φαντάζεστε πόσο πολύ θα θέλαμε - να κάναμε μια κανονική εκπομπή. Θα το θέλαμε περισσότερο από κάθε τι άλλο, γιατί αν το κάναμε αυτό μάλλον θα σήμαινε, ότι ποτέ δεν θα είχε γίνει αυτό που έγινε σαν σήμερα.

Μας είναι πολύ δύσκολο σε ανθρώπινο επίπεδο να βγάλουμε μια σατιρική εκπομπή μια μέρα σαν τη σημερινή. Είναι μια πολύ βαριά ημέρα, επέτειος. Εμείς οι άνθρωποι της επικοινωνίας συνηθίζουμε να γιορτάζουμε τις επετείους όταν είναι για κάτι ευχάριστο και να πενθούμε συμβολικά όταν είναι για κάτι πολύ δυσάρεστο. Ουσιαστικά κάθε μέρα - ειδικά για τα Τέμπη - είναι σαν τη σημερινή.

Αν δεν κάνω λάθος, συζητώντας με πολλούς ανθρώπους αυτό που έκανε αυτό το γεγονός σε όλους μας τους Έλληνες πολίτες δεν έχει φύγει, έχει μείνει σχεδόν για πάντα μέσα μας, σαν να άλλαξε κάτι, σαν κάτι πολύ ισχυρό να μπήκε στην ψυχολογία και στην ψυχή μας από εκείνη την ημέρα και δεν έχει φύγει.

Οπότε συμβολικά σήμερα πενθούμε! Οπότε σήμερα - κυρίες και κύριοι - δε θα έχουμε μια σατιρική εκπομπή όσο και αν το θέλαμε. Θα έχουμε μια μια εκπομπή, η οποία θα είναι αφιερωμένη στο έγκλημα αυτό. Θα περάσει μπροστά από τα μάτια σας σήμερα κατά τη διάρκεια της εκπομπής μας, ένα χρονικό, το χρονικό όχι μόνο του εγκλήματος, όταν συνέβη αλλά και το χρονικό από τότε μέχρι και σήμερα - ενός εγκλήματος που συνεχίζεται κατά την άποψή μας και δεν σταμάτησε όλο με πιο χυδαίο και ξεδιάντροπο τρόπο. Το βιώνουμε με τον τρόπο του 41%», είπε ο Αντώνης Κανάκης.

Αντώνης Κανάκης  - Τραγωδία Τέμπη

Το αιχμηρό σχόλιο του Κανάκη για τη συγκάλυψη της τραγωδίας

«Δεν κουνιέται φύλλο με όλα αυτά, που συμβαίνουν. Από όσο μπορώ να θυμηθώ τα πράγματα σε αυτή τη χώρα, γίνονται τα τέρατα και κανείς δε λέει τίποτα. Μας έστειλαν αυτό: «Τον Παλαιοχριστιανό τον κάλεσαν σε όλα τα κανάλια, τη Μαρία Καρυσιανού σε κανένα. Καταλάβατε τώρα;''.

Δε χρειαζόταν, το γνωρίζαμε, όχι το καταλάβαμε τώρα και είναι απίστευτο. Παρ' όλα αυτά το βάλαμε πρώτο - πρώτο να τα μεταδώσουμε αυτά, να τα δείξουμε, να φύγουν από μέσα μας. Δεν μου λες, την κυρία Καρυστιανού δεν την έχουν καλέσει πουθενά;», είπε μεταξύ άλλων ο Αντώνης Κανάκης την Τρίτη 27/2/24.