Τέμπη: «Είναι σαν να τους ξανασκοτώνεις, ντροπή!» - "Καταπέλτης" ο Γιώργος Λιάγκας για τα ονόματα των 57 θυμάτων που σβήστηκαν στο Σύνταγμα

«Ενσυναίσθηση λέγεται, που δεν υπάρχει στη χώρα αυτή»

Ιωάννα Βουτσή
Youweekly Editor
Τέμπη: «Είναι σαν να τους ξανασκοτώνεις, ντροπή!» -

Σάλος έχει ξεσπάσει μετά το σβήσιμο των ονομάτων των 57 θυμάτων του δυστυχήματος στα Τέμπη. Υπεπενθυμίζουμε ότι κατά την διάρκεια της νύχτας, συνεργείο καθαρσιμού του Δήμου Αθηναίων έσβησε τα ονόματα που είχαν γραφτεί με κόκκινη μπογιά μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Για το γεγονός απάντησε μίλησε η αντιδήμαρχος καθαρισμού του Δήμου Αθηναίων, Ρωξάνη Μπέη, στην εκπομπή Super Κατερίνα, το πρωί της Πέμπτης 29/2. Η ίδια τόνισε ότι δεν δόθηκε καμία τέτοια εντολή (δείτε εδώ αναλυτικά).

Το ξέσπαμα του Γιώργου Λιάγκα για το σβήσιμο των ονομάτων των 57 θυμάτων

Με αφορμή λοιπόν το σχετικό ρεπορτάζ που προβλήθηκε το πρωί της Πέμπτης 29/2, μέσα από την εκπομπή Το Πρωινό, ο Γιώργος Λιάγκας, ξέσπασε για την ενέργεια αυτή, τον τονίζοντας ότι ήταν ντροπή που συνέβη το συγκεκριμένο γεγονός.

«Ντροπή κυρίες και κύριοι, ντροπή! Είτε φταίει ο δήμαρχος, είτε η αντιδήμαρχος ή ακόμα και αυτός ο άνθρωπος να πήρε μόνος του την πρωτοβουλία, ντροπή! Δεν το κάνεις. Είναι σαν να τους ξανασκοτώνεις. Όταν πάτε και σβήνετε βίαια τα ονόματα, που έτσι κι αλλιώς θα τα έσβηνε ο χρόνος, η βροχή, η φθορά, τα πατήματα των περαστικών, είναι σαν να τους ξανασκοτώνεις. Ντροπή! Ενσυναίσθηση λέγεται, που δεν υπάρχει στη χώρα αυτή» είπε ο παρουσιαστής.

Η ανατριχαστική ομιλία του Νίκου Πλακά για τα Τέμπη

Ανατριχιαστική ήταν και η ομιλία του πατέρα των δύο κοριτσιών, Νίκου Πλακιά, που χάθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη ένα χρόνο πριν, 28/2/23. Στο βίντεο που προβλήθηκε μέσα από την ίδια εκπομπή ο Νίκος Πλακιάς στέλνει μήνυμα αλληλεγγυής εκφράζοντας παράλληλα την οργή του για την ανείπωτη τραγωδία.

«Τα παιδιά μας χάθηκαν τόσο αναίτια. Τόσο άδικα. Πλέον ο πόνος μου δεν γίνεται δάκρυ. Γίνεται μίσος, οργή και θυμός. Μαζί μας βρίσκονται και τα αδέλφια, οι οικογένειες που ήρθαν από το νομό, οι οικογένειες ανθρώπων που χάθηκαν. Αυτές είναι οι οικογένειές μας, αυτά είναι τα αδέλφια μας! Να είστε όλοι πάντα καλά και να θυμόσαστε: στη θέση αυτή μπορεί να ήταν ο καθένας σας! Να είστε πάντα δίπλα μας. Ευχαριστώ. Χρύσα, Θώμη, Αναστασία, μου λείπετε! Αθάνατες!» είπε ο Νίκος Πλακιάς.

Δείτε εδώ το βίντεο: