Υρώ Μανέ: «Τα Εγκλήματα είναι μια ιστορική σειρά για την ελληνική τηλεόραση»

«Παλιά δεν υπήρχε ο τρόπος να φανερωθούν οι σκληρές συμπεριφορές...»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Υρώ Μανέ: «Τα Εγκλήματα είναι μια ιστορική σειρά για την ελληνική τηλεόραση»

Η Υρώ Μανέ μίλησε στην εκπομπή Breakfast@Star για τη συμμετοχή της στην κωμική σειρά του Star, «Στα σύνορα», και για τον ρόλο της γιαγιάς Γιαννούλας που έχει αγαπηθεί από το κοινό. Όπως είπε μπορεί να παίρνει πολλή ώρα η μεταμόρφωση, αλλά της αρέσει η τελική αίσθηση. Εκτός αυτού μίλησε για τα «Εγκλήματα» που έχουν μείνει ακόμα χαραγμένα στην καρδιά της, και για τα θεατρικά της σχέδια.

«Μου αρέσει που είναι τόσο χαλαρή η αίσθηση ότι δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα να σου τονώσει τη φιλαρέσκειά σου, είναι εντελώς απενοχοποιημένο. Επειδή δεν υπήρξα ενζενί, η ωραία και μοιραία, δεν κινδύνεψα ποτέ να μπω στα μονοπάτια της ωραιοπάθειας», είπε αρχικά η Υρώ Μανέ.

Και συμπλήρωσε: «Τα τελευταία χρόνια ανακυκλώνονται τα σενάρια. Όταν πετύχει μία σειρά, με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, ο ανταγωνισμός κυνηγάει κάτι αντίστοιχο και βλέπουμε παρόμοιες σειρές με κοινό στόχο και χαρακτήρες. Από τις δουλειές που έχω κάνει προεξέχουν τα Εγκλήματα γιατί είναι μια ιστορική σειρά για την ελληνική τηλεόραση. Δεν έχω πει “όχι πάλι Εγκλήματα” για τις επαναλήψεις γιατί είναι αγνωμοσύνη να το λες αυτό. Είναι χαρά μου».

Δείτε επίσης: Υρώ Μανέ: Θα γίνει remake στα "Εγκλήματα"; - Όλα όσα είπε

Η Υρώ Μανέ για τις σκληρές συμπεριφορές και το κουτσομπολιό

Αμέσως μετά η Υρώ Μανέ αναφέρθηκε στις κακοποιητικές συμπεριφορές στον χώρο του θεάτρου, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Οι παλιότερες γενιές είχαν τέτοια στοιχεία και δείγματα, απλά δεν ήταν τόσο φανερά, γιατί δεν υπήρχε ο τρόπος να φανερωθούν οι σκληρές συμπεριφορές. Τώρα έχει αλλάξει όλη η συνθήκη, υπάρχει μία ολόκληρη αντιμετώπιση, και από την κοινωνία την ίδια, που δεν επιτρέπει τέτοιες συμπεριφορές, και πολύ καλά κάνει, και άργησε. Αλλά αυτό δεν υπήρχε σαν στάνταρ όταν ξεκινούσαμε».

Και κατέληξε: «Υποδύομαι την κουτσομπόλα, αλλά στη ζωή μου δεν με αφορά αυτό, μου φαίνεται και βαρετό. Η τηλεόραση είναι ένα βήμα πιο πολύ από τη ζωή κουτσομπόλα, όχι όλες οι εκπομπές, αλλά υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ταχθεί να βγάζουν το ψωμί τους μέσα από αυτή τη διαδρομή. Όποιος κάνει μια συνέντευξη πρέπει να ξέρει πού στοχεύει, άρα όλα είναι θέμα επιλογών».