Γιάννης Νταλιάνης για Λεωνίδα Κακούρη: «Έβλεπα την υπερκόπωση που ερχόταν, αλλά...»

Τι ανέφερε για την αντικατάσταση στην παράσταση «Ο Βασιλιάς Ληρ»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Γιάννης Νταλιάνης για Λεωνίδα Κακούρη: «Έβλεπα την υπερκόπωση που ερχόταν, αλλά...»

Ο Γιάννης Νταλιάνης βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 29/2 καλεσμένος στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον». Μεταξύ άλλων μίλησε για την ξαφνική αποχώρηση του Λεωνίδα Κακούρη από την παράσταση «Ο Βασιλιάς Ληρ» του Εθνικού Θεάτρου και την απόφαση που πήρε μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να αναλάβει εκείνος τον ρόλο.

«Κάθε φορά εξελίσσεται αυτός ο ρόλος, σήκωσα ένα μεγάλο βάρος από τη στιγμή που το αποφάσισα. Κάθε μέρα πριν απ' την παράσταση οπωσδήποτε αφιερώνω 1-2 ώρες να ξαναπροβάρω το ρόλο μου στον βασιλιά Ληρ, για να κερδίσω το χαμένο έδαφος. Και πέντε μήνες πρόβες να έκανε κάποιος στον συγκεκριμένο ρόλο δεν σταματά ποτέ η δουλειά», είπε αρχικά ο Γιάννης Νταλιάνης.

Για να συμπληρώσει αμέσως μετά: «Η στιγμή που αποφασίζεις τα κρίνει όλα. Ήταν αρχές αυτού του δίσεκτου έτους, που είχα μισή ώρα να αποφασίσω, ο χρόνος πίεζε. Αν έλεγα όχι, θα βρισκόταν μια άλλη λύση που δεν ξέρω ποια θα ήταν, μπορεί να έμενε ξεκρέμαστη όλη η παραγωγή και να τιναζόταν στον αέρα. Δεν ήταν όμως αυτό που με έκανε να πάρω τη θετική απόφαση, ούτε το δέλεαρ της προβολής ότι θα παίζω τον Ληρ, αλλά η εμπιστοσύνη που μου έδειξαν ο Χουβαρδάς και ο Μόσχος και η επιθυμία μου να αναμετρηθώ με αυτό το κείμενο, έστω και σε αυτές τις συνθήκες. Δεν ήθελα να μετανιώσω για κάτι που δεν δοκίμασα».

Δείτε επίσης: Γιάννης Νταλιάνης: «Ο Λεωνίδας μάς έστειλε τις ευχές του...» - Τι αποκάλυψε για την αντικατάσταση στον Βασιλιά Ληρ

Η αναφορά του Γιάννη Νταλιάνη στον Λεωνίδα Κακούρη

Όπως αποκάλυψε σε διαφορετικό σημείο της συνέντευξής του, οι δύο ηθοποιοί μοιράζονταν το ίδιο καμαρίνι, και ο Γιάννης Νταλιάνης είχε δει τα συμπτώματα της υπερκόπωσης στον Λεωνίδα Κακούρη, χωρίς να φανταστεί ωστόσο ότι θα έφτανε σε τέτοιο σημείο. «Ο Λεωνίδας Κακούρης δεν έχει καταφέρει να έρθει ακόμα να μας δει. Είναι κι αυτός τώρα πάνω στη φάση. Μας είχε στείλει ένα μήνυμα πολύ θερμό. Με τον Λεωνίδα είχαμε το ίδιο καμαρίνι, είναι ένας πολύ ζεστός άνθρωπος. Ήμασταν πολύ κοντά και βοηθάγαμε ο ένας τον άλλον. Έβλεπα την κούρασή του και την υπερκόπωση που ερχόταν σιγά σιγά, αλλά δεν πήγαινε το μυαλό μου ότι θα φτάσει σε αυτό το όριο. Ευτυχώς το αντιλήφθηκε και πήρε αυτή την απόφαση την κατάλληλη στιγμή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Νταλιάνης.