Σταμάτης Γαρδέλης: «Έμπαινα σε μια καταθλιπτική κατάσταση!» - Η σπάνια αναφορά στη σύντροφό του που τον παρότρυνε να νοσηλευτεί σε ψυχιατρείο

Τι συμβαίνει με το σπίτι του στο Πόρτο Γερμενό

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Σταμάτης Γαρδέλης: «Έμπαινα σε μια καταθλιπτική κατάσταση!» - Η σπάνια αναφορά στη σύντροφό του που τον παρότρυνε να νοσηλευτεί σε ψυχιατρείο

Ο Σταμάτης Γαρδέλης παρευρέθηκε την Πέμπτη 29/2 στο T-live μιλώντας για την πρόσφατη κράτησή του στο κρατητήριο, αλλά και για τους τελευταίους μήνες της ζωής του που είδε τα ψυχικά του όρια και την υγεία του να δοκιμάζονται έντονα.

Μέσα από τις δηλώσεις του ο ηθοποιός θέλησε να ξεκαθαρίσει, πως η κράτησή του ήταν αποτέλεσμα του προστίμου, που του έχει επιβληθεί σχετικά με το εξοχικό σπίτι, που ο ίδιος έχει χτίσει στο Πόρτο Γερμενό.

Σε πρόσφατη επίσκεψή του λοιπόν στο χώρο που παίρνονται οι αποφάσεις του Δασαρχείου και την Πολεοδομίας σχετικά με τα πρόστιμα είδαμε τον Σταμάτη Γαρδέλη να παρουσιάζει έντονες συμπεριφορές - αρνούμενος να αποχωρήσει από το κτίριο.

Αυτός ήταν ο λόγος, που τον πήγαν στο αυτόφωρο με τον ίδιο να κατηγορεί τους αστυνομικούς, πως ήταν επιθετικοί απέναντι του. Την Πέμπτη 29/2 μάλιστα ο ηθοποιός επισκέφτηκε κρατικό νοσοκομείο.

Οι δηλώσεις του Σταμάτη Γαρδέλη για την ψυχική του υγεία και το πρόστιμο για το σπίτι του

«Ήταν η πρώτη φορά που πήγα στο κρατητήριο και ήταν λίγο οξύμωρα τα πράγματα. Γνώρισα ανθρώπους στο σώμα, όπου βγάλαμε φωτογραφίες μαζί, μιλήσαμε, κάποιοι άλλοι βγάλανε τα απωθημένα τους, μπήκα - βγήκα. Κάποιοι έβγαλαν απωθημένα στο πρόσωπό μου.

Με κάποιους αλλάξαμε τηλέφωνα. Ένιωσα περίεργα, σαν να παίζω θέατρο, ότι ήταν μέρος μιας παράστασης, ένα σκηνικό. Από την άλλη ένιωσα και την πίεση ενός ανθρώπου, που πέρα από την επωνυμία και το παιχνίδι είναι ένας Σταμάτης, που ζει μια αδιέξοδη ιστορία, όπως χιλιάδες άλλοι συμπολίτες μου. Και πρέπει να λυθεί! Αντιφατικά συναισθήματα...

Νοσηλεύτηκα στο ψυχιατρείο! Έχω αποκτήσει μια φιλία με τον ψυχίατρό μου, που με φρενάρει πάντα για να μην περάσω τα εσκαμμένα και μου αναφέρει ότι έχουμε μια θεραπευτική φιλία. Είναι ένας διανοούμενος. Έχει κατέβει στα βάθη της ψυχής μου και με έχει αποκαλύψει και με έχει ηρεμήσει, τον έχω πάντα στο μυαλό μου.

Έφτασα στο σημείο να χάνω το νόημα της ζωής, σκοτείνιασε ο κόσμος μου από τη στιγμή που μου παίρνουν το σπίτι. Αυτό έχει ένα πνευματικό υπόβαθρο, όλο το κτίσμα, είναι μια προέκταση του εαυτού μου. Έχασα τον κόσμο κάτω από τα πόδια μου, μου ερχόταν σκοτεινές σκέψεις, έχανα το νόημα, έμπαινα σε μια καταθλιπτική - σκοτεινή κατάσταση και με παρότρυνε η δικιά μου να ζητήσω βοήθεια, τη σύντροφό μου. Χαρά στην υπομονή της», είπε ο Σταμάτης Γαρδέλης.

Οι στιγμές του Γαρδέλη στο κρατητήριο

«Πρώτη φορά στο κρατητήριο και με κλείδωσαν μέσα. Δεν με άφηναν να πάρω τηλέφωνο, επικοινωνούσα με το ζόρι με τον δικηγόρο μου. Έφεραν την αστυνομία και μου στραμπούληξε το χέρι. Δεν έφερα καμία αντίσταση, γιατί να μου στραμπουλήξει το χέρι; Δεν κατάλαβα, γιατί; Έχω τα σημάδια της χειροπέδας εδώ... γιατί όλο αυτό το πράγμα; Δεν έφερα αντίσταση.

Χάνω το βιός μου, χάνω τη ζωή μου για ένα σπίτι που έφτιαξα με τα χέρια μου, χειροποίητο, ένα καταφύγιο προσωπικό στο Πόρτο Γερμενό σε ένα οικόπεδο, που έχω αγοράσει και το έχω τακτοποιήσει με νόμο 4014 και έρχεται το Δασαρχείο να μου πει ότι είναι δασικό χωρίς να έχουν ακυρωθεί οι δασικοί χάρτες.

Και μου έρχεται μετά ένα πρόστιμο από την Πολεοδομία, με έχουν βάλει και οι δύο στη μέση για παράνομη - αυθαίρετη δόμηση. Ακύρωσαν τα 10.000 ευρώ που το τακτοποίησα, αυτό το πρόστιμο τοκίζεται και έχει φτάσει 80.000 ευρώ και του χρόνου θα φτάσει 250.000 ευρώ και 250 θα φτάσουν οι παλμοί μου.

Μου πήραν δακτυλικά αποτυπώματα με την παλιά και την καινούργια μέθοδο, με πήγαν στη σήμανση και με φωτογράφησαν λες και είχα κάνει το έγκλημα της ζωής μου. Όλο αναβολή στην αναβολή, αλλά δε μπορώ άλλο να περιμένω, είμαι σε αδιέξοδο, τρέχουν τα χρέη μου, δεν είπα αντιμετωπίστε επειδή είμαι κάτι, είμαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης, αλλά θέλω ισονομία», είπε ο Σταμάτης Γαρδέλης την Τετάρτη 28/2.