Σταμάτης Γαρδέλης: «Συνάδελφός σας πήρε τη μάνα μου και της είπε επί λέξει...» - Ξέσπασε στην κάμερα του OPEN μετά την σύλληψή του

«Δώσαμε αυτόγραφα στο κρατητήριο. Δεν πέρασα άσχημα, ούτε όμορφα»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Σταμάτης Γαρδέλης: «Συνάδελφός σας πήρε τη μάνα μου και της είπε επί λέξει...» - Ξέσπασε στην κάμερα του OPEN μετά την σύλληψή του

Ο Σταμάτης Γαρδέλης περνά μία τεράστια περιπέτεια εξαιτίας του σπιτιού του στο Πόρτο Γερμενό. Οδηγήθηκε, αρχικά, σε ψυχιατρική κλινική (δείτε εδώ φωτογραφία του μέσα στο Δαφνί) και αφού επέστρεψε στην καθημερινότητά του, κατέληξε στο κρατητήριο μετά από διαπληκτισμό για το οικόπεδο που έχει εκεί, με τους αστυνομικούς να προχωρούν στη σύλληψή του.

Για όλα αυτά, λοιπόν, μίλησε το πρωί της Παρασκευής 1 Μαρτίου, βγαίνοντας σε ζωντανή σύνδεση στον αέρα της εκπομπής του OPEN, Πρωινό Σουσού, αποκαλύπτοντας τι ακριβώς συνέβη και τι είναι αυτό που τον στενοχώρησε περισσότερο.

Η εξομολόγηση του Σταμάτη Γαρδέλη μετά τη σύλληψή του

«Άκουσα και έφτασα να βλέπω ότι φτάνω σε ισόβια κάθειρξη για μια ασήμαντη αφορμή. Ακούστηκαν πάρα πολλά πράγματα. Συνάδελφός σας πήρε τη μάνα μου και της είπε επί λέξει “ο γιος σου είναι φυλακή γιατί χτύπησε πρόεδρο”. Είναι απίστευτο αυτό που γίνεται», είπε αρχικά και σημείωσε στη συνέχεια:

«Είχα μια αισιόδοξη κατάληξη. Νόμιζα ότι θα άνοιγε ο φάκελός μου, πήγα στη διεύθυνση δασών, άρχισε μία συζήτηση υψηλών τόνων και κάποιος έχασε την ψυχραιμία του και κάλεσε αστυνομία».

«Είδα ότι υπάρχει ένα σύστημα που δεν βοηθά τον πολίτη. Εγώ αγόρασα ένα οικόπεδο, έχτισα εκεί. Τους εξηγεί ο δασολόγος μου με εκθέσεις, η κοινή λογική λέει ότι θα αποκτήσει τον πραγματικό του χαρακτήρα το οικόπεδό μου. Νομίζω θα ακολουθηθεί μια διαδικασία που θα ξεδιαλύνει τον γόρδιο δεσμό με το πρόστιμο», πρόσθεσε και τόνισε: «Δεν καταφέρομαι εναντίον κανενός προσωπικά, αλλά σε ένα σύστημα μεγαλώνει και μας ξεπερνάει το ζήτημα. Θα μας πνίξει όλους».

Για τις ώρες που πέρασε μέσα στο κρατητήριο επισήμανε: «Είχε πάρα πολύ σασπένς η ιστορία. Γνώρισα πάρα πολλούς ανθρώπους, δώσαμε αυτόγραφα, μιλήσαμε στο κρατητήριο, είδα περίεργες αντιδράσεις... Για εμένα ήταν ένα θεατρικό δρώμενο. Δεν μπορώ να πω ότι πέρασα άσχημα ούτε όμορφα. Σαν να μάζευα υλικό για το ημερολόγιό μου για ένα τελευταίο μου αφήγημα. Αισθάνομαι ότι ζω μια συναρπαστική ζωή, γεμάτη συγκινήσεις και εκπλήξεις. Μαθαίνω πράγματα, να χειρίζομαι τον εαυτό μου. Θεωρώ ότι έχουν απομυθοποιηθεί έννοιες όπως της ψυχιατρικής βοήθειας».

Δείτε επίσης: «Έμπαινα σε μια καταθλιπτική κατάσταση!» - Η σπάνια αναφορά στη σύντροφό του που τον παρότρυνε να νοσηλευτεί σε ψυχιατρείο