Λιάνα Κανέλλη: «Με είχαν ετοιμοθάνατη δύο φορές! Σκέφτηκα "προσέξτε το παιδί μου, γιατί θα πεθάνω"» - Η εξομολόγηση για την περιπέτεια υγείας της

«Ήρθε το παιδί μου να το δω και έκρυβα το...»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Λιάνα Κανέλλη: «Με είχαν ετοιμοθάνατη δύο φορές! Σκέφτηκα

Η Λιάνα Κανέλλη, το πρωί της Παρασκευής 1 Μαρτίου, παρευρέθηκε στο πλατό της εκπομπής του ΑΝΤ1, Καλημέρα Ελλάδα, και μίλησε αναλυτικά για την περιπέτεια υγείας που πέρασε, η οποία ήταν μάλιστα ιδιαίτερα σοβαρή.

Η βουλευτής του ΚΚΕ, συγκεκριμένα, πέρασε πνευμονία και Αναπνευστικό Συγκυτιακό Ιό, γι' αυτό και νοσηλεύτηκε σε κρίσιμη κατάσταση στην ΜΕΘ για 10 ημέρες. Έχασε πολλά κιλά εξαιτίας της ασθένειάς της ενώ οι κακές της συνήθειες έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο πόσο γρήγορα επιδεινώθηκε η κατάστασή της.

Δείτε επίσης: «Σοβαρευτείτε απέναντι στις γυναίκες! Την κάναμε πατσαβούρα» - Απασφάλισε η Λιάνα Κανέλλη για την υπόθεση Γεωργούλη

Η εξομολόγηση της Λιάνας Κανέλλη για την περιπέτεια της υγείας της

«Εμένα με έσωσε ότι πήγα στο νοσοκομείο αμέσως. Έπαθα πνευμονία από αμέλεια και είναι γι' αυτό για το οποίο θυμώνω πάρα πολύ με τον εαυτό μου. Έπρεπε να κάνω το εμβόλιο για τον πνευμονιόκοκκο, αλλά το αμέλησα. Πάω Πρωτοχρονιά κάπου και παθαίνω πνευμονία από πνευμονιόκοκκο. Έκανα 39 πυρετό και ένιωθα δυσφορία στην αναπνοή. Πήρα τη γιατρό μου και μου λέει "έλα παιδάκι μου στο νοσοκομείο, να κάνουμε εξετάσεις, δεν είσαι 25 ετών".

Έλα όμως που μαζί με την πνευμονία κόλλησα και Συγκυτιακό Ιό στις 3 Ιανουαρίου. Είναι αυτός ο Ιός που κολλάνε τα παιδάκια. Μαζί τα δύο αυτά με "λιώσανε". Μπήκα Τετάρτη στο νοσοκομείο, την Παρασκευή έχουν ελέγξει την πνευμονία, ήταν κάτω δεξιά στον πνεύμονα. Μπαίνω μέσα, όμως, και καταρρέω. Έπαθα βρογχόσπασμο. Σημαίνει ότι οι βρόγχοι, που δεν έχουν την ίδια ελαστικότητα επειδή είμαι καπνίστρια, έκαναν ένα σπασμό και δεν ανάπνευσα ξανά.

Κάπνιζα 4 πακέτα την ημέρα. Με διασωλήνωσαν και μπήκα 10 μέρες στη ΜΕΘ, ενώ εγώ έλεγα να μην με διασωληνώσουν και ευτυχώς δεν με άκουσαν. Δοκίμασαν να με σηκώσουν, άντεξαν τα νεφρά, η καρδιά και το συκώτι επειδή δεν πίνω. Αν έπινα, δεν θα ζούσα. Το λέω για να με ακούνε. Με είχαν ετοιμοθάνατη δύο φορές. Δύο φορές ήταν σίγουρο ότι δεν...

Γλίτωσα γιατί ήθελα και γιατί προσεύχομαι και γιατί με στήριξαν οι δικοί μου άνθρωποι. Όποιος μπει στη ΜΕΘ, έχετε εμπιστοσύνη. Δεν χάνεται ο άνθρωπος. Εγώ άκουγα τα πάντα στη ΜΕΘ, έβλεπα και πολλούς εφιάλτες. Τα έκανα πάνω μου όταν κατάλαβα τη διασωλήνωση. Σκέφτηκα "προσέξτε το παιδί μου, γιατί θα πεθάνω". Εμένα με έσωσαν οι άνθρωποι που με αγαπάνε, οι σύντροφοι που με αγαπάνε.

Έχασα 14 κιλά μυϊκή μάζα. Όταν βγήκα από την εντατική για 2-3 μέρες δεν μπορούσα να σηκώσω το χέρι μου να ακουμπήσω το κινητό μου. Ήρθε το παιδί μου να το δω και έκρυβα το χέρι μου για να μην δει το τρέμουλο. Όταν είναι ο άνθρωπος στην ΜΕΘ να μην βγάζετε το άγχος σας πάνω του. Να τους λέτε θετικά πράγματα. Εμένα μου έλεγαν πόσο καλά είναι τα πράγματα, μου μιλούσαν για τον Παναθηναϊκό. Θυμηθείτε τις ευτυχισμένες στιγμές της ζωής σας. Εγώ άκουγα μουσική στο κεφάλι μου», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης: Στιγμές τρόμου για τη Λιάνα Κανέλλη - Ήταν μέσα στο αυτοκίνητό της όταν...