Ιωάννα Τούνη: «Νo filter! Aναπνέω κάπως...» - Πρώτη έξοδος μετά την επέμβαση μύτης

Δείτε πως είναι το πρόσωπό της

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Η Ιωάννα Τούνη εδώ και τέσσερις ημέρες έχει κάνει μια σχετική παύση από τα social media, στα οποία υπό κανονικές συνθήκες είναι πολύ ενεργή μιας και αποτελούν βασική πηγή του εισοδήματος της. Ο λόγος της απουσίας αυτής οφείλεται στη ρινοπλαστική επέμβαση που έκανε.

Πρόκειται για μία απόφαση που έχει πάρει εδώ και καιρό η γνωστή influencer, εφόσον η πρώτη επέμβαση, που είχε κάνει πριν από χρόνια στη μύτη της δεν την ικανοποίησε. Εδώ λοιπόν και λίγες ημέρες - μετά το χειρουργείο - κυκλοφορεί στο σπίτι της με γάζες και πρησμένο πρόσωπο.

Η εικόνα της Ιωάννας Τούνη τέσσερις ημέρες από την πλαστική στη μύτη

Το Σάββατο 2/3 η ίδια και ο Δημήτρης Αλεξάνδρου αποφάσισαν να κάνουν μια έξοδο παρά το γεγονός πως η Τούνη δεν έχει επανέλθει εντελώς. Μέσα από το βίντεο, που η ίδια δημοσίευσε στο instagram βλέπουμε την όψη της 4 ημέρες μετά την επέμβαση.

Οι κίνδυνοι και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ρινοπλαστική

Βάσω Αργυρέα

Η ρινοπλαστική αποτελεί μια από τις πιο συχνές και δημοφιλείς επεμβάσεις στην πλαστική χειρουργική στην οποία καταφεύγουν τόσο γυναίκες όσο και άνδρες για επανορθωτικούς αλλά και λειτουργικούς λόγους προκειμένου να βελτιώσουν την αισθητική του προσώπου τους αλλά και την ψυχολογία τους. Η πλαστικός χειρουργός, Γιολάντα Πεπέ εξηγεί περισσότερα για τη συγκεκριμένη μέθοδο.

γυναίκα στον πλαστικό χειρουργό

Unsplash

Ειδικότερα, η ρινοπλαστική είναι μια επέμβαση που έχει ως στόχο την επαναφορά της αρμονίας του προσώπου προσφέροντας αισθητική αλλά και ταυτόχρονα λειτουργική αποκατάσταση της μύτης. Oυσιαστικά γίνεται μια τριπλή επέμβαση που αφορά και στην πλαστική ρινικού διαφράγματος και στη συρρίκνωση των κάτω ρινικών κογχών. Αυτά αποσκοπούν όχι μόνο στο να δείχνει ωραία η μύτη αλλά και να διευκολύνει την αναπνοή, κάτι που ο ασθενής αντιλαμβάνεται αμέσως μετά το χειρουργείο.

Τι μπορεί να διορθωθεί με τη ρινοπλαστική;

Οι διαστάσεις της μύτης σε ότι αφορά το μήκος και το πλάτος, το προφίλ της, ειδικά στην περιοχή της «καμπούρας», οποιαδήποτε απόκλιση τού σκελετού της αλλά και αναπνευστικές δυσχέρειες.

Ποια είναι η διαδικασία;

Η ρινοπλαστική γίνεται μέσω τομών που βρίσκονται στο εσωτερικό της μύτης. Μέσω αυτών των τομών πραγματοποιείται μερική αποκόλληση του δέρματος της μύτης ώστε να έχει ο χειρουργός πρόσβαση στο σκελετό της μύτης. Σε επιλεγμένες περιπτώσεις γίνεται και μικρή τομή στο κάτω μέρος της μύτης.

Μόλις εκτεθεί ο οστέινος και χόνδρινος σκελετός της μύτης γίνονται οι τροποποιήσεις που ενδείκνυνται στη δική σας περίπτωση. Σε περίπτωση που υπάρχει έντονο πρόβλημα απόκλισης τού διαφράγματος, γίνεται ή διόρθωση ή αποκατάσταση του ρινικού διαφράγματος ενώ διορθώνονται οι αισθητικές δυσμορφίες ώστε συνολικά να επιτευχθεί μια αρμονική και λειτουργική μύτη. Αφού γίνουν οι ενδεικνυόμενες τροποποιήσεις, γίνεται σύγκλειση των χειρουργικών τομών με απορροφήσιμα ράμματα. Η παραμονή στην κλινική είναι μιας ημέρας και η ανάρρωση είναι γρήγορη και ανώδυνη.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να συζητήσεις με ένα πλαστικό χειρουργό ο οποίος, ανάλογα με την περίπτωσή σου θα σου συστήσει τον τρόπο που πρέπει να γίνει η επέμβαση μαζί με χρήσιμες οδηγίες για τη μετεγχειρητική πορεία της.

Info