Κωνσταντίνα Μιχαήλ: «Άπλωνε παραπάνω το χέρι του, έγινε σύσταση γιατί μιλήσαμε πολλοί από τον θίασο...»

Τι δήλωσε για την πολιτική ορθότητα και το metoo

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Κωνσταντίνα Μιχαήλ: «Άπλωνε παραπάνω το χέρι του, έγινε σύσταση γιατί μιλήσαμε πολλοί από τον θίασο...»

Η Κωνσταντίνα Μιχαήλ μίλησε στην εκπομπή Fay's Time και την Πολυξένη Καραμίχα εφ' όλης της ύλης. Πέρα από τα επαγγελματικά σχέδια, η ηθοποιός αναφέρθηκε στην τηλεόραση, την πολιτική ορθότητα, αλλά και το περιστατικό κακοποιητικής συμπεριφοράς που συνάντησε στη δική της καριέρα.

«Έχει μαλακώσει η πατριαρχία των παλιών, που κατέστρεφαν ζωές και εξαφάνιζαν όνειρα και φιλοδοξίες κοριτσιών. Τα τελευταία χρόνια, μετά το metoo, μπήκαν τα πράγματα στη θέση τους και σε μία άλλη βάση. Ξέρουμε πότε φλερτάρουμε και πότε το παρακάνουμε ή χρησιμοποιούμε τη δύναμή μας και ξεπερνάμε τα όρια», είπε αρχικά η Κωνσταντίνα Μιχαήλ.

Και συμπλήρωσε: «Υπήρξαν φορές που έφτασαν τα πράγματα σε ακραίες περιπτώσεις, και έπρεπε να απομακρυνθεί άνθρωπος από θίασο. Άλλες κοπέλες κι εγώ μιλήσαμε, και είπαμε ότι δεν μιλάει καλά, απλώνει παραπάνω το χέρι του... Του έγινε σύσταση, ζήτησε συγγνώμη και πήγαμε παρακάτω. Όμως υπήρχαν περιπτώσεις συναδέλφων και φίλων που δεν έγινε ποτέ τίποτα, υπέστησαν βασανιστήρια και κακοποιήσεις».

Δείτε επίσης: Κωνσταντίνα Μιχαήλ: «Είναι ανώφελο ακόμα κι αυτό που γράφω αλλά η καρδιά μου ματώνει» - Η ανάρτηση της για τις φωτιές στην Ρόδο

Η περίπλοκη σχέση της Κωνσταντίνας Μιχαήλ με την τηλεόραση

Αμέσως μετά η Κωνσταντίνα Μιχαήλ αναφέρθηκε επίσης στις νέες συνθήκες της τηλεόρασης: «Την αγαπώ και τη φοβάμαι, έχει μία διαφορετική ταχύτητα από αυτή που έχουμε συνηθίσει στο θέατρο. Το κοινό έχει συνηθίσει σε ξένες πλατφόρμες, οπότε γίνεται σκληρός κριτής όταν πρέπει να γυρίσει στα δικά μας. Δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε όσους είναι στο εξωτερικό, αλλά ο καθένας από το πόστο του κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του».

«Η πολιτική ορθότητα, προστατεύει ανθρώπους που παραγκωνίστηκαν ή υβρίστηκαν. Και αργά ήρθε, ήμασταν σκληροί και κακοί, έφταναν σε σημείο άνθρωποι να έχουν ψυχολογικά προβλήματα και να θυσιάζονται ζωές επειδή τα περιβάλλοντα τους έβγαζαν απ' έξω», κατέληξε στην τοποθέτησή της η Κωνσταντίνα Μιχαήλ.