Σπύρος Μπιμπίλας: Η αποκάλυψη για την σπουδαία ηθοποιό που μένει σήμερα σε γηροκομείο

«Πέρασε μία ζωή πολυτάραχη και έμεινε μία γηραιά κυρία με μία μικρή σύνταξη»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Σπύρος Μπιμπίλας: Η αποκάλυψη για την σπουδαία ηθοποιό που μένει σήμερα σε γηροκομείο

Ο Σπύρος Μπιμπίλας παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Στιγμές» του Μάνου Νιφλή στο One Channel. Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΕΗ και βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας μίλησε για το σπουδαίο έργο αλληλοβοήθειας που προσφέρει μέσα στα χρόνια, ενώ αποκάλυψε πως μία από τις μεγαλύτερες ηθοποιούς εν ζωή, σήμερα μένει μόνιμα στο Γηροκομείο Αθηνών.

«Έχω συναντήσει ανθρώπους που πραγματικά δεν ζουν καλά. Ίσως δεν το φρόντισαν και οι ίδιοι, έκαναν λάθη στη ζωή τους αλλά δεν μπορείς να τους πετάξεις στον Καιάδα. Εγώ για κάθε άνθρωπο που έμεινε στον άσο, λέω ότι πρέπει να τον βοηθήσω, δεν μπορώ να τον αφήσω σε αυτήν την κακή μοίρα. Ευτυχώς η Άννα Φόνσου, που ήταν κάποτε πρόεδρος του ΣΕΗ και του ΤΑΣΕΗ έκανε το “Σπίτι του Ηθοποιού” και έχει κάποιους ανθρώπους μέσα. Το έργο όμως του ΤΑΣΕΗ είναι πολύ μεγαλύτερο, έχει 2.000 μέλη, ασχολείται με πολλές οικογένειες», είπε αρχικά ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Δείτε επίσης: Σπύρος Μπιμπίλας: «Κάποιοι με γραβάτες που βρίζουν τους ομοφυλόφιλους, εκτόνωναν τα πάθη τους στη Συγγρού...»

Και συμπλήρωσε: «Ένα σπουδαίο όνομα του παρελθόντος είναι η Καλή Καλό. Είναι 98 ετών αυτή τη στιγμή, έχει περάσει μία ζωή με θέατρα και σχολεία δικά της. Μία ζωή πολυτάραχη και αυτή τη στιγμή έμεινε μία γηραιά κυρία με μία μικρή σύνταξη και τη βοηθάμε. Βρίσκεται στο Γηροκομείο Αθηνών αλλά δεν είναι καλά πια».

«Λένε ότι ο Σπύρος Μπιμπίλας πάει στις κηδείες, αλλά...»

Ο Σπύρος Μπιμπίλας συνέχισε την τοποθέτησή του λέγοντας: «Κι άλλοι παλιοί ηθοποιοί είναι έτσι, έχουν μείνει χωρίς κανέναν συγγενή, κανέναν όμως. Πολλοί βγαίνουν και κάνουν σκωπτικά σχόλια ότι “ο Μπιμπίλας πάει στις κηδείες”. Έχω πάει σε κηδείες ηθοποιών, που κάποτε είχαν παίξει στο σινεμά και έβγαλαν πολλά λεφτά, όπου είμαι μόνο εγώ, μία κυρία από την πολυκατοικία και ένας τυχαίος, κανένας άλλος. Διότι δεν υπάρχει κανείς που να ενδιαφέρεται για αυτή την περίπτωση του μοναχικού ανθρώπου».