Τέτη Σχοινάκη: Αυτή ήταν η τελευταία επιθυμία της - Τι συμβαίνει με τον αποχαιρετισμό και την ταφή της

Οι τελευταίες της στιγμές πριν φύγει από την ζωή

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Τέτη Σχοινάκη: Αυτή ήταν η τελευταία επιθυμία της - Τι συμβαίνει με τον αποχαιρετισμό και την ταφή της

Θλίψη επικρατεί στον καλλιτεχνικό κόσμο μετά την είδηση πως έφυγε από την ζωή η αγαπημένη ηθοποιός Τέτη Σχοινάκη σε ηλικία 68 ετών. Άφησε την τελευταία της πνοή ήσυχα στο σπίτι της στην Γκράβα έπειτα από σκληρή μάχη για 1,5 χρόνο με τον καρκίνο. Είχε πλήρη διαύγεια, επικοινωνώντας μέχρι την τελευταία στιγμή με τα αγαπημένα της πρόσωπα.

Η Άννα Φόνσου με την οποία είχε επικοινωνήσει η ηθοποιός, μίλησε στην εφημερίδα Espresso για το θάνατό τη, ενώ έκανε γνωστές λεπτομέρειες για τις τελευταίες της στιγμές λίγο πριν φύγει για πάντα για την πόλη των αγγέλων.

«Ήταν μια σπουδαία κοπέλα γεμάτη αξιοπρέπεια. Έφυγε έπειτα από ενάμιση χρόνο αγώνα με τον καρκίνο. Τη βοήθησε το Σπίτι του Ηθοποιού. Της είχε γυναίκα δίπλα της να τη φροντίζει 24 ώρες το εικοσιτετράωρο. Δεν της έλειψε τίποτα, χωρίς να γνωρίζει τίποτα. Ήταν πολύ περήφανη και δεν θα το επέτρεπε.

Τώρα, σε σχέση με τις διαδικασίες του αποχαιρετισμού της και της ταφής της, δεν μπορούμε να πούμε τίποτα περισσότερο, διότι βρίσκεται στο στάδιο της νεκροψίας. Η Αστυνομία την πήρε από το σπίτι της για να οδηγηθεί στο νεκροτομείο. Στη συνέχεια θα ειδοποιηθούμε για το πότε θα προγραμματιστούν η εξόδιος ακολουθία και η τελετή ταφής της (σ.σ.: θα την αναλάβει ο αδελφός της). Η Τέτα ήταν μια σπουδαία ηθοποιός, μια αγαπημένη φίλη κι ένας σπουδαίος άνθρωπος… Η αξιοπρέπεια υπήρχε μέχρι τελευταία στιγμή και η Τέτη δεν ζήτησε ποτέ τίποτα από κανέναν!», δήλωσε η Άννα Φόνσου.

Η τελευταία επιθυμία της Τέτης Σχοινάκη

Σύμφωνα με την Espresso η Τέτη Σχοινάκη ζήτησε να γίνει σεβαστή η επιθυμία της να μείνουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας οι δύσκολες στιγμές της ζωής της. Υπήρξε αξιοπρεπής και αγέρωχη μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωή της.

Αυτό που είχε γίνει γνωστό ήταν πως λόγω των προβλημάτων με την υγεία της η αγαπημένη ηθοποιός είχε φτάσει να ζυγίζει 29 κιλά.