Mίλτος Τεντόγλου: «Δε το αφιερώνω πουθενά αυτό το μετάλλιο, είναι σάπιο...» - Επέστρεψε στην Ελλάδα ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής

Οι επικές δηλώσεις του

Ιωάννα Βουτσή
Youweekly Editor
Mίλτος Τεντόγλου: «Δε το αφιερώνω πουθενά αυτό το μετάλλιο, είναι σάπιο...» - Επέστρεψε στην Ελλάδα ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής

Τις πρώτες του δηλώσεις μετά την επιστροφή του από την Γλασκώβη, παραχώρησε στις τηλεοπτικές κάμερες ο Μίλτος Τεντόγλου. Υπνεθυμίζουμε ότι πριν απο μερικές ημέρες, ο έλληνας αθλητής αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής για δεύτερη φορά. Πιο συγκεκριμένα, ξεχώρισε από το πρώτο κιόλας άλμα του με 8,22 μ και κατέκτησε για δεύτερη φορά το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γλασκώβης στον κλειστό στίβο (δείτε εδώ το βίντεο).

Οι δηλώσεις του Μίλτου Τεντόγλου μετά την επιστοροφή του στην Ελλάδας

«Ήταν ένας μοναδικός αγώνας, δε μου άρεσε. Το χρυσό είναι σίγουρα καλό, αλλά σαν αγώνας και σαν επίδοση σε σχέση με αυτά που κυνηγάω εγώ, δεν ήταν, αλλά οκ. Δε κρατάω κάτι, η αποστολή μας ήταν καλή γενικότερα σαν Ελλάδα. Ο Μανόλο με κέρδισε, ήταν καλύτερος. Δε το αφιερώνω κάπου αυτό το μετάλλιο, είναι σάπιο μετάλλιο, με 8.22 δε το αφιερώνω πουθενά.

Ο επόμενος στόχος είναι να κάνουμε καλή προπόνηση, να κατέβουμε στο ανοιχτό και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και να τα σπάσουμε. Μετά έρχονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Αυτό που έκανα το μετράω σαν ήττα. Άλλο να κερδίζεις το χρυσό με 8.20 και άλλο με 8.50» δήλωσε.

Στη συνέχεια, σχολίασε και την κίνηση του προπονητή του να αφιερώσει το μετάλλιο αυτό στα θύματα των Τεμπών «Ο προπονητής μου είναι πολύ καλούλης και το εννοούσε αυτό που έκανε. Εγώ από την άλλη, νομίζω δε θα το αφιέρωνα ποτέ έτσι το μετάλλιό μου, δε θέλω να δείξω κάτι με αυτό που κάνω...»

Οι δηλώσεις του μετά τον αγώνα

«Ο αγώνας ήταν χάλια. Ούτε στον χειρότερο μου εχθρό να κάνει τελικό το πρωί. Ό,τι χειρότερο. Δεν είχα καμία όρεξη. Ήταν δύσκολο. Προσπαθούσα να κάνω ό, τι καλύτερο μπορώ αλλά δεν έβγαινε το άλμα, η επίδοση. Έχω ξανακερδίσει αυτόν τον αγώνα. Τα άλλα παιδιά είναι νέα, δεν έχουν κερδίσει και είναι πιο πεινασμένα από εμένα. Εγώ πρέπει να βρω μια όρεξη γιατί τα έχω κερδίσει όλα. Είναι δύσκολο να βρεις αυτή την όρεξη. Ήταν περίεργος αγώνας και δεν το ευχαριστήθηκα καθόλου. Δεν με ένοιαζε το χρυσό μετάλλιο. Κρατάω ότι ήταν πολλοί Έλληνες στις κερκίδες, ο αγώνας ήταν χάλια» δήλωσε Έλληνας αθλητής.