Θοδωρής Αθερίδης: «Φοβήθηκα τα social media όταν είδα πόσο ανεξέλεγκτος είναι ο θυμός μέσα μας»

«Απ' τη φύση τους στηρίζονται στον διχασμό»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Θοδωρής Αθερίδης: «Φοβήθηκα τα social media όταν είδα πόσο ανεξέλεγκτος είναι ο θυμός μέσα μας»

Ο Θοδωρής Αθερίδης βρέθηκε καλεσμένος στον καναπέ της εκπομπής «Πάμε Δανάη» το μεσημέρι της Τρίτης 5 Μαρτίου. Μεταξύ άλλων ο ηθοποιός, και πρωταγωνιστής στην παράσταση «Ok boomer», μίλησε για τη σχέση του με τον χρόνο που περνάει, αλλά και με τα social media.

«Από το 2015 κάτι άλλαξε στο εσωτερικό μου. O πνευματικός μου μού απέδειξε ότι η δουλειά μου είναι πολύ σημαντική, περισσότερο από την δική του. Δεν είχα ανέκαθεν πνευματικό, αλλά πίστευα. Μου είπε πως σε εκείνον έρχονται γιατί έχουν πρόβλημα, και όταν αυτό δεν συμβαίνει, φεύγουν αναθεματίζοντας, αλλά σ' εμένα έρχεται ο κόσμος με ανοιχτή καρδιά και μυαλό, άρα πρέπει να προσέχω τι τους “ταΐζω”. Με έκανε να νιώθω ότι κάνω κάτι σημαντικό και ότι έχω ευθύνη γι' αυτά που λέω και κάνω», είπε αρχικά ο Θοδωρής Αθερίδης.

Και συμπλήρωσε: «Ζούμε στην εποχή που κοιτιόμαστε στον καθρέφτη και λέμε “Αξίζω, μπορώ”. Εγώ κάθε φορά που κοιτιέμαι στον καθρέφτη λέω “Πού πας ρε Καραμήτρο;”. Και μου κάνει καλό, δεν μου κάνει κακό, νιώθω ωραία»

Δείτε επίσης: Συγκλονίζει ο Θοδωρής Αθερίδης για τον αλκοολισμό: «Είναι θανατηφόρα ασθένεια, ο εξευτελισμός είχε χτυπήσει πάτο»

Η σχέση του Θοδωρή Αθερίδη με τα social media

Ο Θοδωρής Αθερίδης αναφέρθηκε στη συνέχεια στη σχέση του με το κοινό, και στον τρόπο που απέβαλε ανασφάλειες του παρελθόντος: «Όσο μεγαλώνεις αρχίζεις να πετάς πράγματα. Κρατάς την ουσία των πράγματων. Ανθρώπους δεν πετάω, αλλά δεν έρχομαι και σε αντιπαράθεση. Αν με κάποιον δεν ταιριάζω, θα πάρει ο καθένας τον δρόμο του, δεν θα κάτσω να πεθάνω. Παλιά ήθελα να με αγαπάει όλος ο κόσμος, μετά είπα “σε όσους αρέσω”. Δίνω το δικαίωμα αυτό και στους άλλους. Είναι τόσοι άνθρωποι που με αγαπούν, που μου φτάνουν, δεν θα 'θελα περισσότερους, κι εδώ να κλείσει η “στρόφιγγα”».

Κλείνοντας, ο Θοδωρής Αθερίδης ανέφερε: «Δεν φοβάμαι τα social media. Τα φοβήθηκα στη φάση της πολιτικής διχαστικής περιόδου που όλη η κοινωνία στα κάγκελα. Υπήρχαν καρκίνοι, δεν τολμούσες να πεις κάτι… Και βέβαια τα “έφαγα” κι εγώ. Δεν φοβήθηκα για τη σωματική μου ακεραιότητα, απλά φοβήθηκα το πόσο ανεξέλεγκτο είναι το πράγμα που σαλεύει και ο θυμός μέσα μας. Απ΄τη φύση τους τα social media στηρίζονται στον διχασμό, ένα διχαστικό ερώτημα μαζεύει τους ανθρώπους».