Κούλλης Νικολάου: «Περάσαμε δίπλα από τη φυλακή!» - Το χρονικό της υπόθεσης και το σίριαλ που τους έσωσε

Έφτασαν στο χείλος της καταστροφής

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Instagram/georgiou82
Instagram/georgiou82

Ο Κούλλης Νικολάου βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή Καλύτερα Αργά του Action 24, με την Αθηναΐδα Νέγκα, όπου και αναφέρθηκε στην περιπέτεια που έζησε πριν από χρόνια, όταν η εταιρεία παραγωγής του GN Make It Productions έφτασε ένα βήμα πριν απ' το κλείσιμο, κι εκείνος στη φυλακή.

Κάνοντας τον απολογισμό της κινηματογραφικής ζωής του, ο επιτυχημένος παραγωγός πίσω από σειρές όπως «Το Τατουάζ», «8 λέξεις», «Μπρούσκο», «Η Γη της Ελιάς» και «Famagusta» δήλωσε πως δεν διστάζει απέναντι στο ρίσκο, καθώς και ότι σε αυτή τη δουλειά έφτασε στο χείλος της καταστροφής.

«Περάσαμε δίπλα από τη φυλακή. Όταν λέμε για εμπειρίες, αυτές έφτασαν μέχρι και σήμερα. Κάποια στιγμή ήταν πολύ άγριο το εγχείρημα. Δοξάζω τον όποιο Θεό, γιατί αν δεις όλη την πορεία μου, είμαι άνθρωπος του ρίσκου, αυθόρμητος», είπε χαρακτηριστικά ο Κούλλης Νικολάου για να συμπληρώσει: «Την ώρα που είσαι στο χείλος του γκρεμού, σε αρπάζει ένα χέρι και σε τραβάει προς τα πάνω. Λέω πως όταν δίνεις κάτι, θα πάρεις. Αν δεν μεροληπτείς, ή δεν λειτουργείς εις βάρος κανενός, κάποια στιγμή θα βγεις από το αδιέξοδο».

Δείτε επίσης: Γη της Ελιάς – Ο Κούλλης Νικολάου αποκαλύπτει: «Με πέρασαν για τον Χαβιέρ Μπαρδέμ στη Μαδρίτη!»

Η υπόθεση στην οποία αναφερόταν ο Κούλλης Νικολάου

Πρόκειται για μία υπόθεση που εκτυλίχθηκε πριν από 11 χρόνια, όταν ακόμα δεν είχαν αναπτυχθεί επιχειρηματικά, αλλά η κρίση κορυφωνόταν με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Τα capital controls και το κούρεμα των καταθέσεων στην Κύπρο είχε οδηγήσει τον Αντρέα Γεωργίου και τον Κούλλη Νικολάου να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές υποχρεώσεις τους απέναντι στο Δημόσιο, με οποιοδήποτε αποθεματικό τους είχε απομείνει, να πηγαίνει στους μισθούς των εργαζομένων τους.

«Ήμασταν έτοιμοι όχι απλά για κατάρρευση, αλλά να βρεθούμε φυλακή οικονομικά... Είχα πέσει πάρα πολύ ψυχολογικά, ένιωσα ότι ο κόσμος γκρεμίζεται, ήθελα μόνο να πάρω τα παιδιά μου και να εξαφανιστώ», είχε δηλώσει τότε ο Κούλλης Νικολάου για να συμπληρώσει: «Πολλά βράδια ξύπνησα, αγχώθηκα, έκλαψα, αλλά είμαι περήφανος άνθρωπος, προσπαθούσα να μην το δείξω στο σπίτι. Πέρασα απίστευτες δυσκολίες. Αν ήμουν μόνος δεν θα είχα κανένα πρόβλημα, πάρε το σώμα μου και την ψυχή μου και κάνε ό,τι θες, έχω όμως δύο παιδιά. Πήρα χαρτί στο τελευταίο δικαστήριο και έβγαλε απόφαση ο δικαστής πού θα μείνουν τα παιδιά μου όταν θα φυλακιστώ. Αυτό με ντρόπιασε και το ομολογώ».

Το σίριαλ της Βάνας Δημητρίου που τους έσωσε

Όλα έμοιαζαν χαμένα, εκείνοι ωστόσο δεν είχαν παίξει το τελευταίο τους χαρτί. Αυτό βρισκόταν στα χέρια της Βάνας Δημητρίου, το σενάριο που θα μπορούσε να τους σώσει ή να σφραγίσει τη μοίρα τους. Με την αστείρευτη αισιοδοξία του, ο Αντρέας Γεωργίου έπεισε τον Κούλλη Νικολάου ότι αξίζει να κάνουν ακόμα μία προσπάθεια, και με το επιχειρηματικό του δαιμόνιο ταξίδεψε στην Ελλάδα και συζήτησε με όλα τα κανάλια για κάποιο που θα μπορούσε να στηρίξει αυτήν την παραγωγή. Και για να γράφονται αυτές οι γραμμές, η κατάληξη είναι λίγο-πολύ γνωστή: Το εν λόγω σενάριο ήταν το «Μπρούσκο» και το κανάλι που τους δέχτηκε ήταν ο ΑΝΤ1. Και τα υπόλοιπα ανήκουν στην ιστορία...