Κατερίνα Διδασκάλου: Ερμηνεύει τη Μελίνα Μερκούρη στην ταινία για τη ζωή της – Δείτε φωτογραφίες

Πέρασαν 30 χρόνια από τον θάνατό της, και 40 από τη μεταξύ τους συνάντηση

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: NDP Photo Agency
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Στις 6 Μαρτίου 2024 συμπληρώθηκαν 30 χρόνια από τον θάνατο της Μελίνας Μερκούρη. Η αείμνηστη ηθοποιός, και πρώην υπουργός Πολιτισμού άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στην πολιτιστική σκηνή της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού, με το έργο της για την επαναφορά των Μαρμάρων του Παρθενώνα να μνημονεύεται μέχρι τις μέρες μας.

Με αφορμή αυτή τη σημαντική επέτειο, η Κατερίνα Διδασκάλου αναλαμβάνει να ερμηνεύσει την αξέχαστη «Ελληνίδα θεά», στην ταινία-αφιέρωμα που θα προβληθεί και θα αφορά στη ζωή της. Η ηθοποιός αποκάλυψε τα ευχάριστα μέσα από μία σχετική ανάρτηση στα προσωπικά της social media, όπου ποζάρει ντυμένη στα κόκκινα, με κούρεμα και makeup που μοιάζει εκπληκτικά στην Μελίνα Μερκούρη, και κρατώντας το τσιγάρο-σήμα κατατεθέν της.

Δείτε επίσης: Κατερίνα Διδασκάλου: Η πρώτη αντίδραση της μετά την αποχώρηση του Λεωνίδα Κακούρη από την παράσταση «Ο Βασιλιάς Ληρ»

Η ανακοίνωση της Κατερίνας Διδασκάλου για την ταινία-αφιέρωμα στην Μελίνα Μερκούρη

«30 χρόνια ακριβώς από το θάνατο της υπεροχής Μελίνας και 40 χρόνια από την πρώτη μου συνάντηση μαζί της, μου ζητήθηκε να την ενσαρκώσω σε μια ταινία που θα βγει στους κινηματογράφους τους επόμενους μήνες. Μεγάλη τιμή και δέος! Ευχαριστώ πολύ τη Μανουέλα Παυλίδη για την πολύτιμη βοήθειά της!», ανέφερε στην ανάρτησή της η Κατερίνα Διδασκάλου. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Δείτε φωτογραφίες:

Οι δηλώσεις της Κατερίνας Διδασκάλου για την οικογένειά της

Η Κατερίνα Διδασκάλου έχει μία μεγάλη καριέρα στο θέατρο, ωστόσο όπως παραδέχτηκε πρόσφατα, αυτό ορισμένες φορές της στοίχισε στον προσωπικό της χρόνο. «Έχω τρία παιδιά και τρία εγγόνια. Μερικές φορές χωλαίνει η διαχείριση της προσωπικής ζωής και της οικογένειας, χωλαίνει αναγκαστικά. Τα εγγόνια μου δεν τα βλέπω όσο θα ήθελα. Έχουν έρθει τώρα για λίγες μέρες από το Άμστερνταμ και με ρωτούσαν, “Κατρίν, πού πας;”. Έτσι με αποκαλούν και μου θυμίζουν λίγο τα παιδιά μου, που μου έλεγαν και αυτά: “Πού πας”», είπε χαρακτηριστικά η ηθοποιός.

Και κατέληξε: «Βέβαια και ένιωσα τύψεις που άφηνα τα παιδιά μου. Κάποια στιγμή τους είπα, “Δεν θα πω ποτέ πως θυσιάστηκα. Έκανα επιλογή να είμαι κοντά σας και να μην κάνω κάτι. Έκανα επιλογή να είμαι μακριά σας και να κάνω κάτι”. Ένιωσα ότι τους στέρησα την παρουσία μου, φυσικά».