Γνωστός ηθοποιός ''δικάζει'' τον Γιώργο Λαμπάτο: «Ερχόταν μεθυσμένος στις πρόβες! Του είπα να φύγει και έβρισε την...»

«Δεν μπορείς να είσαι ηθοποιός και να είσαι μπεκρής»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Το όνομα του Γιώργου Λαμπάτου ήρθε ξανά στην επιφάνεια και στη δημοσιότητα μέσα από τις οικονομικές δυσκολίες και όσα αντιμετωπίζει ο γνωστός ηθοποιός περνώντας πολύ άσχημες συνθήκες διαβίωσης.

Μέσα από το βήμα που έδωσαν τα Μέσα στον Γιώργο Λαμπάτο, ο ίδιος έκανε σαφές πως δεν αποζητάει την ελεημοσύνη του κοινού ή των παραγωγών και των συναδέλφων του, παρά μόνο να εργαστεί για να βιοπορίζεται.

Όσο λοιπόν πλήθος κόσμου έχει κινητοποιηθεί να βοηθήσει τον Λαμπάτο μια νέα αποκάλυψη από τον Γιάννη Μόρτζο στο περιοδικό Λοιπόν και τον δημοσιογράφο Ανδρέα Θεοδώρου έμελλε να διχάσει την κοινή γνώμη.

Δείτε επίσης: Γιώργος Λαμπάτος: Ρίγη συγκίνησης με την κίνηση ανθρωπιάς του Νίκου Οικονομόπουλου

Οι αποκαλύψεις του Γιάννη Μόρτζου για τη συνεργασία του με τον Γιώργο Λαμπάτο

«Η γυναίκα μου Γιούλη Ζήκου αγαπούσε πολύ τον Λαμπάτο. Όταν παίζαμε κάποτε σε μια παράσταση, ερχόταν μετά το τέλος της με την κιθαρούλα του και μας ψυχαγωγούσε, μιλούσαμε κιόλας. Είπε λοιπόν κάποια στιγμή είπε η γυναίκα μου να τον βάλουμε να παίξει και αυτός στο συγκεκριμένο έργο, γιατί είναι καλός ηθοποιός. Εγώ είπα μετά χαράς και έτσι ξεκινήσαμε να συνεργαζόμαστε. Αντί όμως να κάνουμε πρόβες, προσπαθούσαμε να τον συνεφέρουμε, γιατί ερχόταν μεθυσμένος. Δεν μπορείς να είσαι ηθοποιός και να είσαι μπεκρής. Και δη μπεκρής σε μένα, που θέλω τον ηθοποιό να είναι μαθητής.

Μιλούσε άσχημα και στη Γιούλη, παρότι εκείνη τον είχε προτείνει για τη δουλειά. Την τελευταία φορά που του είπα να φύγει έβρισε τη Γιούλη, γιατί δεν τολμούσε να βρίσει εμένα. Του είπα «βρε παιδί μου, σου συμβαίνει κάτι κακό;», Μου απαντούσε «όχι, αλλά μου λες συνέχεια ότι δεν είμαι καλός». Δεν ήταν όμως, γιατί δεν με άκουγε, πώς θα έκανα λοιπόν εγώ την παράσταση;

Ο Πασχάλης Τσαρούχας με άκουγε σαν μαθητούδι και ο Λαμπάτος έλεγε ό,τι να ‘ναι, επειδή ήταν μεθυσμένος. Μακάρι να βρει τον δρόμο του, αλλά το βλέπω δύσκολο με τον χαρακτήρα που έχει. Ας συνέλθει και να καταλάβει ότι με την τακτική αυτή, δεν πρόκειται να γίνει ποτέ ηθοποιός που θα τον ζητούν για δουλειά», είπε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Μόρτζος.

Γιάννης Μόρτζος - Γιώργος Λαμπάτος