Μαριώ: «Έμαθα ότι έχω συγγένεια με τον Γέροντα Παΐσιο»

«Δεν τον γνώρισα, εκείνος ήξερε ότι τραγουδάω»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Μαριώ: «Έμαθα ότι έχω συγγένεια με τον Γέροντα Παΐσιο»

Η ρεμπέτισσα Μαριώ βρέθηκε καλεσμένη στον καναπέ του «Στούντιο 4» της ΕΡΤ το απόγευμα της Τσικνοπέμπτης. Ανάμεσα στις συγκλονιστικές διηγήσεις της για την ζωή της και την μεγάλη καριέρα της στο τραγούδι, ανέφερε και πώς έμαθε ότι έχει συγγένεια με τον Γέροντα Παΐσιο, καθώς είναι πρώτος ξάδερφος της μητέρας της.

«Κι εγώ τώρα τελευταία το έχω μάθει, πάνε δέκα χρόνια γιατί δεν το ήξερα. Μου το είπαν οι ξαδέρφες μου, η μαμά μου δεν μου το είπε ποτέ. Ήταν τόσο πικραμένη, γιατί έχασε τη δική της μαμά, από το καΐκι που ερχόταν το 1923 μαζί με την γιαγιά Ευλογία, τη μαμά του Παΐσιου. Την έδεσαν μες στην κουβέντα και την πέταξαν στη θάλασσα. Ήταν το πιο μεγάλο παιδί στην οικογένεια από τρία παιδιά», ανέφερε αρχικά η Μαριώ.

Δείτε επίσης: Μαριώ - Η τελευταία ρεμπέτισσα αποκαλύπτει: «Παράτησα τα μαγαζιά γιατί ήθελαν να κάθομαι στα πόδια των πελατών»

«Ανεβαίνει έναν Γολγοθά», έλεγε ο Παΐσιος για την Μαριώ

Στη συνέχεια η Μαριώ μίλησε συγκεκριμένα για τον τρόπο που τη βρήκαν οι δύο ξαδέρφες της, και της είπαν για τη συγγένεια που έχει για τον Γέροντα Παΐσιο. Όπως συμπλήρωσε, δεν τον γνώρισε ποτέ, αλλά εκείνος ήξερε πως είναι τραγουδίστρια, καθώς ότι έχει περάσει μία δύσκολη ζωή. «Δεν έτυχε ποτέ να μιλήσουμε, κι εμένα με βρήκαν οι ξαδέρφες μου όταν έκανα μία εμφάνιση σε ξενοδοχείο στα Γιάννενα. Ήρθαν δύο κορίτσια, και μου είπαν “Η μαμά σου και ο παππούς ο Παΐσιος είναι πρώτα ξαδέρφια”. Δεν τον γνώρισα, αλλά εκείνος ήξερε ότι τραγουδάω. Έλεγε ο Παΐσιος “Μην την πειράζετε, είναι ταλαιπωρημένο κορίτσι, αφήστε την εκεί που είναι, ανεβαίνει έναν Γολγοθά”», κατέληξε στη διήγησή της η Μαριώ.