Ιεροκλής Μιχαηλίδης: «Ένας ανόητος ξεπέρασε τα όρια, αφού δεν πλακωθήκαμε...»

«Ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που σκέφτηκα να χειροδικήσω»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Ιεροκλής Μιχαηλίδης: «Ένας ανόητος ξεπέρασε τα όρια, αφού δεν πλακωθήκαμε...»

Με αφορμή τις εμφανίσεις του με τους Άγαμους Θύται, ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «MEGA Καλημέρα» και τη δημοσιογράφο Ράνια Θεοδωρακοπούλου. Μεταξύ άλλων ο αναγνωρισμένος ηθοποιός μίλησε για τη στάση του απέναντι στη δημοσιότητα, τη σχέση που έχει με το παιδί του και το εγγόνι του, καθώς και για την πρόσφατη αντιπαράθεση που είχε και τον έφτασε ένα βήμα πριν τη χειροδικία.

«Η δημοσιότητα δεν είναι τίποτα φοβερό. Παίρνεις επιβεβαίωση, αλλά είναι σαν να ζεις σε ένα χωριό 1.000 κάτοικων και να σε ξέρουν, δεν χρειάζεται να το παίρνουμε και πολύ σοβαρά. Δεν έχω πάει ποτέ σε κάποιο μαγαζί και να ουρλιάζουν ή να τραβάνε τα μαλλιά τους. Μου έχουν φερθεί καλά σε δημόσιες υπηρεσίες ή μου έχουν βρει τραπέζι πιο εύκολα», είπε αρχικά ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης.

Δείτε επίσης: Ιεροκλής Μιχαϊλίδης για τα ξεσπάσματα του Γιώργου Νταλάρα: «Πάντα το κουνάει το δάχτυλο δεν είναι καινούργιο αυτό...»

Και συμπλήρωσε: «Όλοι ερωτοτροπούμε με την έπαρση, κάποια στιγμή παίρνεις τον εαυτό σου στα σοβαρά. Από την άλλη πρέπει να πιστεύεις στον εαυτό σου σε αυτή τη δουλειά, αλλά όσο πιο πολύ το ελέγχεις, τόσο καλύτερα για σένα».

Όσον αφορά τη σχέση με την οικογένειά του, ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Σε ψυχικό και συναισθηματικό επίπεδο είμαι πολύ κοντά στο παιδί μου και στο εγγόνι μου, αλλά ο χαρακτήρας μου και οι υποχρεώσεις με κάνουν να μην είμαι συνεπής χρονικά και έχω ενοχές γι' αυτό. Θα καταλάβω απόλυτα τον ρόλο του παππού μόνο όταν δεν έχω τίποτα να κάνω και αφιερωθώ εκεί».

Η φορά που ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης βγήκε εκτός εαυτού

Σε διαφορετικό σημείο της συνέντευξης αναφέρθηκε και στα social media. «Υπάρχουν άνθρωποι που τηρούν τα προσχήματα, έχουν ενσυναίσθηση, αλλά υπάρχουν δυστυχώς και πολλοί που είναι ανελέητοι. Ο απλός κόσμος, με τα social media, μπορεί εύκολα να γίνει όχλος και αυτό είναι επικίνδυνο. Πάντα γινόταν, αλλά τώρα είναι τόσο φανερό και μπορεί να επηρεάζει, βλέπω συμπεριφορές λιντσαρίσματος, κυριολεκτικά και μεταφορικά, οι οποίες είναι αδιανόητες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης.

Και κατέληξε αναφερόμενος σε έναν άνθρωπος που ξεπέρασε τα όριά του: «Έχω ένα πολύ μεγάλο όριο ανοχής, αλλά καμιά φορά εμείς που είμαστε ήπιοι, όταν παρεκτραπούν τα πράγματα είναι πολύ δύσκολο να ελέγξεις τα νεύρα σου. Πολύ πρόσφατα, ένας ανόητος ξεπέρασε τα όρια, αφού δεν πλακωθήκαμε... Ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που σκέφτηκα να χειροδικήσω. Στα νιάτα μου μπορεί να με πλήγωνε, τώρα δεν υπήρχε λόγος. Δεν το έκανα επειδή είμαι κατά αυτής της συμπεριφοράς, αλλά το σκέφτηκα από την αγανάκτηση. Τον λυπάμαι».