Καλή Καλό: Οι 3 γάμοι, ο θάνατος του γιου της & τα οστά του στο σπίτι της - Η τελευταία της συνέντευξη μέσα από το γηροκομείο

Η πολυτάραχη ζωή της ηθοποιού, που ''έφυγε'' σε ηλικία 97 ετών

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Η Καλή Καλό άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 97 ετών με την σπουδαία ηθοποιό του θεάτρου να φεύγει την Παρασκευή 8/3 στο γηροκομείο, όπου ζούσε τελευταία (δείτε εδώ το αντίο του Σπύρου Μπιμπίλα).

Μια γεμάτη ζωή με χαρές αλλά και πίκρες έζησε η Καλλιόπη Δαμβέργη, καθώς το ''Καλή Καλό'' αποτέλεσε ένα όνομα, που της έδωσε ο Αττίκ στα πρώτα της βήματα στο χώρο του θεάτρου. Η γυναίκα έκανε το ντεμπούτο της, όταν ακόμα ήταν ανήλικη με τη μητέρα να είναι και εκείνη ηθοποιός.

Η συνέχεια έμελλε να φέρει τον πρώτο γάμο, από τον οποίο η Καλή Καλό απέκτησε την κόρη της. Ο πρώτος της σύζυγός πέθανε και ύστερα η ηθοποιός παντρεύτηκε ξανά με τις εξελίξεις να μην είναι θετικές, χωρίζοντας. Ο τρίτος γάμος της ηθοποιού ήταν με τον πλοίαρχο Κώστα Καρανικόλα. Οι δύο τους απέκτησαν και έναν γιο, ο οποίος πέθανε στα 27 του χρόνια.

Πολυτάραχη ήταν η ζωή της Καλή Καλό με την ίδια να αφηγείται μερικές από τις πιο έντονες στιγμές της στην τελευταία συνέντευξη, που παραχώρησε στο Στούντιο 4 τον Σεπτέμβριο του 2023 μέσα από το γηροκομείο του Δήμου Αθηνών.

Η τελευταία συνέντευξη της Καλή Καλό πριν φύγει από τη ζωή

Η ίδια εξήγησε μεταξύ άλλων γιατί κρατούσε τα οστά του παιδιού της στο σπίτι της: «Ήταν συναισθηματικοί λόγοι. Δηλαδή, δεν μπορούσα τα οστά του παιδιού μου να είναι ανακατεμένα με τα άλλα. Ήρθε κι αστυνομία στο σπίτι και μου πήραν δείγμα, για να δουν αν είναι του παιδιού μου τα οστά, αλλά δεν μπορώ να αισθανθώ ότι τα κόκαλα του παιδιού μου είναι ανακατεμένα με άλλα. Θέλω να είναι ξεχωριστά. Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό σχολιάστηκε αρνητικά».

Και για τον θάνατο του γιου της, επισήμανε: «Είχε μανία με τη χημεία. Ο καθηγητής του τον πήρε στο πλευρό του και αυτό του έδωσε φτερά να αρχίσει να κάνει δικά του πειράματα. Έχασε το χεράκι του, τα μάτια του. 14 χρόνια πάλευα με όλες τις πόλεις της Ευρώπης να τον πηγαίνω από εδώ και από εκεί. Δεν το έχασα το παιδί μου, απόδειξη ότι φοράω πολύχρωμα ρούχα».