Ο Σωτήρης Κοντιζάς δηλώνει ότι δεν του αρέσουν οι Ιαπωνέζες: «Μου θυμίζουν τη μητέρα μου»

«Με ρώτησε ο πατέρας μου και δεν μπορούσα να απαντήσω»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Ο Σωτήρης Κοντιζάς δηλώνει ότι δεν του αρέσουν οι Ιαπωνέζες: «Μου θυμίζουν τη μητέρα μου»

Ο Σωτήρης Κοντιζάς βρέθηκε καλεσμένος του Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλου στην εκπομπή του «Watch Next» στην Cosmote TV. Μεταξύ άλλων ο αναγνωρισμένος σεφ, και κριτής του MasterChef μίλησε για τα παιδικά του χρόνια, για τη σημασία που έχουν τα Ιαπωνικά ονόματα που έδωσε στα τρία του παιδιά, καθώς και σε έναν απολαυστικό διάλογο που είχε με τον πατέρα του στο παρελθόν.

Αρχικά ο Σωτήρης Κοντιζάς αναφέρθηκε στην οικογένεια που έχει δημιουργήσει: «Η μικρή, το Ιαπωνικό της όνομα είναι Ιζούμι. Είναι "η καθαρότητα του νερού", το διάλεξε η μητέρα μου αυτό το όνομα. Ο Κέντζι είναι "ο υγιής" και τέλος, η Αριάνα Τσιχίρο που το όνομά της είναι εμπνευσμένο από το Spirited Away του Hayao Miyazaki».

Δείτε επίσης: MasterChef 2024: Έφτυσε φαγητό ο Σωτήρης Κοντιζάς – Του σέρβιραν ωμά φασόλια

Η στιχομυθία του Σωτήρη Κοντιζά με τον πατέρα του

Ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος στη συνέχεια του θύμισε έναν διάλογο που έχει παραδεχτεί πως έκανε με τον πατέρα του. Συγκεκριμένα ρώτησε τον Σωτήρη Κοντιζά αν του αρέσουν οι Ελληνίδες ή οι Ιαπωνέζες, με δεδομένο πως η μητέρα του είναι από την Ιαπωνία. «Πραγματικά δεν μπορούσα να απαντήσω. Μου λέει ότι του έκανε εντύπωση η μαμά μου, επειδή ήταν Ιαπωνέζα, και με ρώτησε τι μου αρέσει. Και του λέω "σίγουρα όχι οι Ιαπωνέζες, γιατί μου θυμίζουν τη μητέρα μου"», είπε χαρακτηριστικά ο σεφ.

Σε διαφορετικό σημείο της συνέντευξης αναφέρθηκε και στο παρατσούκλι Fujitsu που του είχαν κολλήσει οι φίλοι του. «Το Fujitsu δεν το βάζω στην κατηγορία του ρατσισμού, απλά η παιδική ηλικία είναι σκληρή και οτιδήποτε διαφέρει ένα παιδί θα το βάλει σε μεγεθυντικό φακό και θα στο κάνει παρατσούκλι, θα στο κοπανάει μέχρι να πας στο Πανεπιστήμιο. Εκεί το διαφορετικό μπορεί κάποιος να το υποστηρίξει και να γίνει εφόδιο, όπλο», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Σωτήρης Κοντιζάς

Και κατέληξε στην τοποθέτησή του: «Ήταν στο κομμάτι της διαφορετικότητας όπως ο άλλος είχε μεγάλα αυτιά - όπως είχα κι εγώ- ή που είχε τσίμπλες. Δεν το ένιωσα δηλαδή ως ρατσισμό. Αν στις μέρες μας είναι καλύτερα τα πράγματα; Νομίζω ότι είναι καλύτερα ναι».