Αύγουστος Κορτώ: «Ο γάμος με τον σύντροφό μου ήταν ένα όνειρο που εκπληρώθηκε»

Πώς απάντησε ο συγγραφέας στο ενδεχόμενο να αποκτήσουν ένα παιδί

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Instagram/auguste_corteau
Instagram/auguste_corteau

Λίγες μέρες αφότου παντρεύτηκε τον επί 20 χρόνια σύντροφό του, Αναστάσιο Σαμουηλίδη, ο Αύγουστος Κορτώ μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» και δεν έκρυψε τη συγκίνησή του. Ο συγγραφέας αναφέρθηκε στη μητέρα του, που έχει φύγει από τη ζωή, στον τρόπο που αντέδρασε το περιβάλλον τους, καθώς και στο ενδεχόμενο να αποκτήσουν ένα παιδί.

«Είναι ένα όνειρο που εκπληρώθηκε και η επισφράγιση, με τον πιο όμορφο τρόπο, 20 χρόνων κοινής ζωής και 20 χρόνων αγάπης. Το κυνηγούσαμε, πολεμούσε γι' αυτό η κοινότητα εδώ και πολλά χρόνια, δεν είχα πάψει να ελπίζω πως θα γινόταν πραγματικότητα, γιατί πάντοτε ξεπερνά την φαντασία. Το λέω και ως συγγραφέας, πως ό,τι ιστορία και να γράψεις, η πραγματικότητα θα σε ξεπεράσει. Και σήμερα, η πραγματικότητα μας ξεπέρασε σε επίπεδα συγκίνησης, σε επίπεδο χαράς», είπε αρχικά ο Αύγουστος Κορτώ.

Δείτε επίσης: Αύγουστος Κορτώ: Παντρεύτηκε με το σύζυγό του - Οι πρώτες φωτογραφίες με τα κοστούμια τους στο Δημαρχείο

Ο Αύγουστος Κορτώ για την οικογένειά του και για την απόκτηση ενός παιδιού

Σχετικά με το πώς αντέδρασε το περιβάλλον τους, ο Αύγουστος Κορτώ δήλωσε μεταξύ άλλων: «Οι μπαμπάδες μας, άνθρωποι με τους οποίους μέσα από τη δουλειά ή την παρέα γίναμε, εγώ τουλάχιστον που είμαι μοναχοπαίδι, σαν αδέρφια μου, και ήταν πολύ μεγάλη χαρά που ήρθαν όλοι να γιορτάσουν μαζί μας».

Όσον αφορά τη μητέρα του, που έφυγε από τη ζωή πριν τον δει να παντρεύεται, ο Αύγουστος Κορτώ απάντησε: «Κανείς άλλος στον κόσμο δεν περιέχει τίποτα από την Κατερίνα, εκτός από εμένα. Εγώ την περιέχω ολόκληρη. Επειδή πάντοτε χαιρόταν με την χαρά μου, το κομμάτι της αυτό που ζει μέσα μου, πιστεύω ότι και σήμερα το γιόρτασε». Και κλείνοντας αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να έρθει κι ένα παιδί στη ζωή του, λέγοντας: «Είναι λίγο νωρίς ακόμα ή ίσως λίγο αργά. Δεν ξέρω».