Σπύρος Παπαδόπουλος: «Μου είπαν "αν έχει διηθήσει σε δυο μήνες έχεις φύγει αλλιώς"...» - Η σοκαριστική περιγραφή για την εμπειρία του με τον καρκίνο

«Είμαι από τους τυχερούς...»

Ιωάννα Βουτσή
Youweekly Editor
Σπύρος Παπαδόπουλος: «Μου είπαν

Για την μάχη που έδωσε με τον καρκίνο, την εμπειρία του, αλλά και για το πως το επάγγελμά του τον βοήθησε να ορθοποδήσει ξανά, μίλησε ο Σπύρος Παπαδόπουλος σε βίντεο που προβλήθηκε στην ημερίδα του φορέα Θάλπος – Ψυχική Υγεία.

Στην ίδια ημερίδα, μίλησε για την πρόσφατη περιπέτεια που πέρασε, όταν διαγνώστηκε με όγκο στον νωτιαίο μυελό, και η Γιάννα Τερζή, η οποία αποκάλυψε ότι αφού της αφαιρέθηκε ο όγκος, της έμεινε μία βλάβη στο σώμα της από τη μέση και κάτω (δείτε εδώ όλα όσα αποκάλυψε).

Η σοκαριστική περιγραφή του Σπύρου Παπαδόπουλο για τον καρκίνο

«Εμένα ο καρκίνος διαγνώστηκε τελείως συμπτωματικά. Είχα πάει για έναν έλεγχο του θυρεοειδή και επειδή ο γιατρός ήταν φίλος έκανε υπέρηχο και λίγο παραπέρα και ξαφνικά έκανε μια τεράστια παύση. “Κάτι περίεργο βλέπω εδώ, να πας να το κοιτάξεις, μάλλον λίπωμα θα είναι”. Εγώ κατάλαβα ότι δεν ήταν λίπωμα. Ο ακτινοδιαγνώστης ήταν από αυτούς που μιλάνε φόρα παρτίδα. Μου είπε ότι το νεφρό είναι σαν πορτοκάλι, “αν έχει διηθήσει στην κάψα, σε δυο μήνες έχεις φύγει αλλιώς βγάζουμε το νεφρό και τελειώνουμε”

Πέρασαν δυο μέρες μέχρι το μάθουμε. Τελικά το μάθαμε, δεν είχε διηθήσει, βγάλαμε το νεφρό και όλα καλά. Εγώ για δυο περίπου μήνες χρειαζόμουν μια βοήθεια, την είχα από τους φίλους μου και την κοπέλα μου. Αλλά από την πρώτη στιγμή δεν έβλεπα την ώρα να γυρίσω στη δουλειά μου. Έλεγα ο καρκίνος τη δουλειά του κι εγώ τη δική μου.

Με το που άρχισα τις πρόβες στο θέατρο, τα ξέχασα όλα. Είμαι από τους τυχερούς δεν χρειάστηκε να επανενταχτώ ή να πάρω λιγότερη εργασία. Τελικά παίζει ρόλο η ψυχολογία.Δεν άφησα το μυαλό μου να πάει σε σκέψεις όπως αν θα ξανάρθει. Έτσι πορεύομαι μέχρι τώρα, έχουν περάσει 11 χρόνια και πάω όλο και καλύτερα. Είναι κι αυτό μια ασθένεια» ανέφερε σε άλλο σημείο ο ηθοποιός...» εξομολογήθηκε ο Σπύρος Παπαδόπουλος.