Σοκάρει η Ελένη Κοκκίδου με την εξομολόγησή της: «Δίπλα στο σπίτι μας ήταν η μάντρα του ΕΑΤ-ΕΣΑ, ξέραμε ότι βασάνιζαν κόσμο εκεί...»

«Ήμουν παιδάκι δεν καταλάβαινα τι ήταν...»

Ιωάννα Βουτσή
Youweekly Editor
Σοκάρει η Ελένη Κοκκίδου με την εξομολόγησή της: «Δίπλα στο σπίτι μας ήταν η μάντρα του ΕΑΤ-ΕΣΑ, ξέραμε ότι βασάνιζαν κόσμο εκεί...»

Μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε η Ελένη Κοκκίδου στην εκπομπή Πρωίαν σε Είδον, το πρωί της Δευτέρας 11/3. Η ηθοποιός, μεταξύ άλλων έκανε μία αναδρομή στο παρελθόν και μίλησε για την οικογένεια της, την παιδική της ηλικία και το σπίτι όπου μεγάλωσε.

Η συνέντευξη της Ελένης Κοκκίδου

«Όταν ήμουν μικρή δούλευα με τα αγόρια μόνο, δεν μου άρεσαν οι κούκλες και αυτά είχα μια κούκλα μόνο που μου είχε φέρει η γιαγιά μου από την Αμερική. Ήταν πλαστική και το σώμα πάνινο, κάθε λίγο καιρό η γιαγιά μου την γέμιζε με πανιά γιατί εγώ το έκανα χάλια. Ακόμη την έχω την κούκλα μου. Ο παππούς μου και η γιαγιά μου είχαν αγοράσει ένα σπίτι πίσω από τον Ευαγγελισμό. Εκεί είχαν χτιστεί σπίτια για τους ανάπηρους πολέμου, αυτός που το είχε το σπίτι ο στρατηγός το έχασε στα χαρτιά σε μια νύχτα και αυτός που το κέρδισε το πούλησε στον παππού μου. Εκεί μεγάλωσε η οικογένειά μου.

Δείτε επίσης: «Βρέθηκα στα πρόθυρα του θανάτου! Ένιωσα, ότι ζω σε ένα κενοτάφιο» - ''Τσακίζει'' κόκκαλα η Ελένη Κοκκίδου με την περιπέτεια της υγείας της

Κάποια στιγμή έγινε πολυκατοικία, ήταν δύσκολο παλαιότερα να σώσεις τα σπίτια σου, έπρεπε να είσαι πλούσιος. Δίπλα στο σπίτι μας ήταν η μάντρα του στρατιωτικού νοσοκομείου και ακριβώς παραδίπλα, η μάντρα του ΕΑΤ-ΕΣΑ. Θυμάμαι όταν ήμουν παιδί ακούγαμε μουσικές από μέσα, πού να ξέραμε ότι βασάνιζαν κόσμο εκεί.

Θυμάμαι επίσης που 21 Απριλίου που έριχναν αυγά χάρτινα που έγραφαν “Ζήτω η 21η Απριλίου”. Έπεφταν και εγώ έτρεχα να τα μαζέψω, ήμουν παιδάκι δεν καταλάβαινα τι ήταν και είχαν το φοίνικα επάνω… Ερχόντουσαν δίπλα όλοι αυτοί και έψηναν τα αρνιά, έσκαβαν λάκκους στο χώμα και έψηναν, ακριβώς δίπλα στο σπίτι μας. Οι γονείς μου δεν ήξεραν τι γίνεται, δεν ήταν αριστεροί να το μάθουν από κάποια πληροφορία, ήταν πάντα εναντίον αλλά δεν είχαν τέτοιες διασυνδέσεις για να το ξέρουν» αποκάλυψε η ηθοποιός.

«Ήμουν ένα μελαγχολικό παιδί και ακόμα είναι ένα βασικό στοιχείο της προσωπικότητας μου. Θέλω να μένω μόνη μου, χωρίς να μιλάω και να μου μιλάνε, για να ισιώσω. Το βράδυ που θα γυρίσω από μια δουλειά που μιλάς συνέχεια και επειδή είμαι ανοιχτός άνθρωπος στους άλλους και χαίρομαι να είμαι μαζί τους, αυτό όλο είναι ένα ξόδεμα και κάπως πρέπει να το επαναφέρεις» εξομολογήθηκε μεταξύ άλλων.