Υποψήφιος στις Ευρωεκλογές ο Νίκος Καρβέλας - «Έχει σπουδάσει Νομική, είναι μάχιμος...»

Έμειναν άφωνοι όλοι στο πλατό του MEGA

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Υποψήφιος στις Ευρωεκλογές είναι ο Νίκος Καρβέλας όπως ανακοινώθηκε στο πλατό της εκπομπής Κοινωνία ώρα Mega σήμερα Τρίτη 12/3. Συγκεκριμένα, ο Κώστας Αϊβαλιώτης, επικεφαλής της "Εθνικής Ομάδας" μίλησε σχετικά και έκανε αποκαλύψεις.

«Είναι μία ομάδα, είμαστε όλοι μαζί. Έχουμε τους κορυφαίους Έλληνες που διακρίθηκαν στο εξωτερικό, γιατρούς, διπλωμάτες και επιχειρηματίες, αλλά και ανθρώπους από την εγχώρια πολιτική και δημόσια ζωή», ανέφερε αρχικά.

Η ανακοίνωση για την υποψηφιότητα του Νίκου Καρβέλα

«Θα είμαι υποψήφιος ευρωβουλευτής με την "Εθνική Ομάδα". Αλληλεπιδρώ, μοιράζομαι κοινούς προβληματισμούς και συντονίζω δράσεις μαζί με τον φίλο μου και πασίγνωστο συνθέτη Νίκο Καρβέλα. Στις 24 Μαρτίου στο Πολεμικό Μουσείο, στις 7 το απόγευμα, θα έχουμε ανακοίνωση ονομάτων. Μου αρέσει το μυαλό του Καρβέλα. Ίσως δεν το ξέρετε. Έχει σπουδάσει Νομική, Έχει πάρει άδεια άσκησης επαγγέλματος. είναι μάχιμος και έχει γράψει τρία βιβλία», ανακοίνωσε ο κ. Αϊβαλιώτης.

Δείτε επίσης: Στη σκηνή η Βίσση και δίπλα η Φερεντίνου - Το φιλί του Νίκου Καρβέλα στην Αννίτα Πάνια στις κερκίδες

Λίγα λόγια για τον Νίκο Καρβέλα

Γεννήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου του 1951 στον Πειραιά. Μεγάλωσε στο Παλαιό Φάληρο. Ασχολήθηκε για πρώτη φορά με τη μουσική σε ηλικία πέντε ετών, οπότε απέκτησε και το πρώτο του πιάνο. Στα φοιτητικά του χρόνια, στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ίδρυσε ένα ροκ γκρουπ επηρεασμένο από τους Beatles και τους Rolling Stones. Είναι Απόφοιτος του τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ωστόσο, για πρώτη φορά έγινε γνωστός για τις συνθέσεις του στο τέλος της δεκαετίας του 1970, άλλοτε με το όνομα Νίκος Καρβέλας και άλλοτε με το ψευδώνυμο Νίκος Λεονάρδος. Η μουσική του κινείται στο πλαίσιο της ποπ, αλλά με επιρροές από τη ροκ και τη λαϊκή μουσική. Τα τελευταία άλμπουμ του απέκτησαν έναν πιο ροκ ήχο. Τη δεκαετία του 1980, ξεκίνησε και η προσωπική του επιτυχία ως τραγουδοποιός, δημιουργώντας ένα πλαίσιο τραγουδιών μεταξύ της ποπ και ροκ μουσικής, που αργότερα ακολούθησαν και άλλοι δημιουργοί και έφτασε στο αποκορύφωμα την δεκαετία του 1990, αφήνοντάς μας διαχρονικές επιτυχίες.

Αποτελεί τον δημιουργό του μεγαλύτερου μέρους της δισκογραφίας της Άννας Βίσση. Με την Βίσση τα τελευταία 40 χρόνια δημιούργησαν μια από τις πιο επιτυχημένες συνεργασίες στην ιστορία της ελληνικής μουσικής, καθώς τα άλμπουμ τους είχαν τεράστια εμπορική επιτυχία και πληθώρα διακρίσεων και βραβείων, ενώ για τη σπουδαία ερμηνεύτρια δημιούργησε μια μεγάλη γκάμα τραγουδιών με στοιχεία από λαϊκό, ποπ, ποπ - ροκ, ντίσκο, μπαλάντες, ροκ όπερα, μιούζικαλ, ελαφρολαϊκά τραγούδια, λάτιν, χασάπικα, τσιφτετέλια και ζεϊμπέκικα. Με την Βίσση μετρούν μέχρι σήμερα 26 δίσκους, 33 singles, πάνω από 10 ντουέτα, 3 θεατρικά έργα, 11 χρυσούς δίσκους, 8 πλατινένιους, 5 διπλά πλατινένιους, δύο τριπλά πλατινένιους, έναν τετραπλά και έναν επτά φορές πλατινένιο, μιλώντας μόνο για την Ελλάδα!.