Σταματίνα Τσιμτσιλή: «Έκανα μια πολύ σοβαρή επέμβαση με ολική νάρκωση! Τελικά είχα...»

Η αποκάλυψη για το πρόβλημα που βίωσε με την υγεία της

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Σταματίνα Τσιμτσιλή: «Έκανα μια πολύ σοβαρή επέμβαση με ολική νάρκωση! Τελικά είχα...»

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή προχώρησε σε μια πολύ προσωπική αποκάλυψη σήμερα Πέμπτη 14/3 μέσα από το πλατό του Happy Day στον ALPHA. Αφορμή στάθηκε η ανακοίνωση της γυναίκας του Κώστα Χαρδαβέλλα για το νέο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.

Η παρουσιάστρια χαρακτηριστικά μίλησε για ένα χειρουργείο που έκανε πριν κάποιο διάστημα με ολική νάρκωση, καθώς είχε έναν αιμορραγικό πολύποδα.

Η αποκάλυψη της Σταματίνας Τσιμτσιλή για την υγεία της

«Εγώ θέλω να πω ότι στο παρελθόν είχα περάσει και εγώ μια ιστορία με τον λαιμό μου. Είχα κάνει μια επέμβαση αιμορραγικού πολύποδα, που είναι μια πολύ σοβαρή επέμβαση με ολική νάρκωση, δεν είναι κάτι απλό. Το να μιλάς το θεωρείς αυτονόητο, δεν μπορείς να σκεφτείς κάτι τέτοιο.

Εγώ θυμάστε είχα επί μήνες μια πολύ βραχνιασμένη φωνή και τελικά είχα έναν αιμορραγικό πολύποδα. Εγώ επειδή νόμιζα ότι ήμουν βραχνιασμένη, έπινα ζεστά για να το αντιμετωπίσω και αυτό διαστελλόταν και επιδεινωνόταν η κατάσταση μου», εξομολογήθηκε η Σταματίνα Τσιμτσιλή.

Πως δημιουργείται ένας πολύποδας λάρυγγα;

Ο πολύποδας λάρυγγα είναι η συνηθέστερη καλοήθης βλάβη στις φωνητικές χορδές, σε ασθενή που προσέρχεται στον ΩΡΛ με βραχνάδα στο λαιμό (βράγχος φωνής).

Ένας πολύποδας φωνητικής χορδής συνήθως ξεκινά δευτεροπαθώς μετά από έναν οξύ τραυματισμό, εξαιτίας φωνητικής κατάχρησης. Αυτή οδηγεί σε υποβλεννογόνιο αιμορραγία και η αποδόμηση του αιματώματος προκαλεί φλεγμονή και ίνωση. Η βιοψία (ιστολογική εξέταση) συνήθως δείχνει επικαθίσεις αιμοσιδηρίνης και σιδήρου μέσα στην επιφανειακή στιβάδα των φωνητικών χορδών.

Αποτελεί μια καλοήθη βλάβη των φωνητικών χορδών.

Με τι συμπτώματα εμφανίζεται ένας πολύποδας στο λαιμό;

Τα συμπτώματα με τα οποία προσέρχεται ο ασθενής στον ΩΡΛ είναι συνήθως αλλοίωση στη φωνή του και κυρίως βραχνάδα στο λαιμό.

Η διάγνωση τίθεται ΠΑΝΤΑ με την ενδοσκόπηση λάρυγγα.

Ο πολύποδας στο λαιμό, όπως πολύ συχνά αναφέρεται στην καθομιλουμένη έχει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά:

  • είναι ένα πολυποειδές μόρφωμα
  • βρίσκεται συνήθως μονόπλευρα
  • μορφολογικά είναι όμοιος με το λαρυγγικό επιθήλιο
  • μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε πάνω στις φωνητικές χορδές, αλλά ιδιαίτερα συχνά συναντάται στο όριο πρόσθιου με μέσου τριτημορίου των φωνητικών χορδών
  • με μεγάλη μεγέθυνση κατά την ενδοσκόπηση διακρίνεται πάνω του η διαγραφή των φυσιολογικών αγγείων.

Δείτε περισσότερα στο orlclinic.gr