"Έσπασε" τη σιωπή του ο Σταμάτης Γαρδέλης: «Είμαι αδικαιολόγητος! Χρειάστηκε να νοσηλευτώ επειδή...»

Η αποκάλυψη για την συνάντηση στο Δασαρχείο και την παραμονή του στην ψυχιατρική κλινική

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor

Η κάμερα της εκπομπής του ALPHA, Super Κατερίνα, συνάντησε τον Σταμάτη Γαρδέλη μετά την εμφάνισή του στο Δασαρχείο και την συζήτηση για το εξοχικό του στο Πόρτο Γερμενό και ο ίδιος στάθηκε να παραχωρήσει κάποιες δηλώσεις σε αυτή.

Αναφέρθηκε σε όσα ειπώθηκαν στην κλειστή αίθουσα με την επιτροπή και στο ξέσπασμά του την τελευταία φορά που βρέθηκε εκεί, ενώ απάντησε και για την νοσηλεία του στην ψυχιατρική κλινική, τους ανθρώπους που του στάθηκαν και τα επαγγελματικά του σχέδια.

Οι δηλώσεις του Σταμάτη Γαρδέλη

«Την προηγούμενη φορά έχασα την ψυχραιμία μου. Είμαι αδικαιολόγητος. Καλά πήγε η ιστορία και ελπίζω να πάει καλά. Τα επιχειρήματα της επιτροπής ήταν άψογα αν και δεν τα κατάλαβα», είπε αρχικά και στη συνέχεια επισήμανε για την περιπέτειά του:

«Χρειάστηκε να νοσηλευτώ επειδή βρήκα δύναμη και όχι επειδή την έχασα. Υπήρχαν άνθρωποι που παρουσιάστηκαν ως φίλοι μου, αλλά δεν ήταν. Οι πραγματικοί φίλοι μου δεν φώναξαν. Η οικογένεια μου είναι πάντα δίπλα μου».

«Με τον Όμηρο Ευστρατιάδη έχουμε διαβάσει διάφορα σενάρια και δεν έχουμε καταλήξει κάπου. Το τηλέφωνο χτυπάει από δημοσιογράφους για συνεντεύξεις παρά για δουλειά. Θα ήθελα να παίξω ξανά στην τηλεόραση. Μου αρέσει. Νέος είμαι και η καριέρα είναι μπροστά μου», σημείωσε στο τέλος.

Δείτε επίσης: Η σπάνια αναφορά στη σύντροφό του που τον παρότρυνε να νοσηλευτεί σε ψυχιατρείο

Η εξομολόγηση του μετά τη σύλληψή του

«Άκουσα και έφτασα να βλέπω ότι φτάνω σε ισόβια κάθειρξη για μια ασήμαντη αφορμή. Ακούστηκαν πάρα πολλά πράγματα. Συνάδελφός σας πήρε τη μάνα μου και της είπε επί λέξει “ο γιος σου είναι φυλακή γιατί χτύπησε πρόεδρο”. Είναι απίστευτο αυτό που γίνεται», είπε αρχικά και σημείωσε στη συνέχεια:

«Είχα μια αισιόδοξη κατάληξη. Νόμιζα ότι θα άνοιγε ο φάκελός μου, πήγα στη διεύθυνση δασών, άρχισε μία συζήτηση υψηλών τόνων και κάποιος έχασε την ψυχραιμία του και κάλεσε αστυνομία».

«Είδα ότι υπάρχει ένα σύστημα που δεν βοηθά τον πολίτη. Εγώ αγόρασα ένα οικόπεδο, έχτισα εκεί. Τους εξηγεί ο δασολόγος μου με εκθέσεις, η κοινή λογική λέει ότι θα αποκτήσει τον πραγματικό του χαρακτήρα το οικόπεδό μου. Νομίζω θα ακολουθηθεί μια διαδικασία που θα ξεδιαλύνει τον γόρδιο δεσμό με το πρόστιμο», πρόσθεσε και τόνισε: «Δεν καταφέρομαι εναντίον κανενός προσωπικά, αλλά σε ένα σύστημα μεγαλώνει και μας ξεπερνάει το ζήτημα. Θα μας πνίξει όλους».

Για τις ώρες που πέρασε μέσα στο κρατητήριο επισήμανε: «Είχε πάρα πολύ σασπένς η ιστορία. Γνώρισα πάρα πολλούς ανθρώπους, δώσαμε αυτόγραφα, μιλήσαμε στο κρατητήριο, είδα περίεργες αντιδράσεις... Για εμένα ήταν ένα θεατρικό δρώμενο. Δεν μπορώ να πω ότι πέρασα άσχημα ούτε όμορφα. Σαν να μάζευα υλικό για το ημερολόγιό μου για ένα τελευταίο μου αφήγημα. Αισθάνομαι ότι ζω μια συναρπαστική ζωή, γεμάτη συγκινήσεις και εκπλήξεις. Μαθαίνω πράγματα, να χειρίζομαι τον εαυτό μου. Θεωρώ ότι έχουν απομυθοποιηθεί έννοιες όπως της ψυχιατρικής βοήθειας».