Κατάθεση ψυχής από τον Γρηγόρη Αρναούτογλου: «Είχα αυτοκτονικές τάσεις! Τον τελευταίο καιρό ανεβοκατεβαίνω από τα 140 κιλά στα...»

«“Μην ανησυχείς, θα σου δώσω χάπια που θα έχουν άμεσο αποτέλεσμα. Αλλά μην πεις πουθενά ότι τα πήρες από μένα”, μου είπε ο γιατρός»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου έχει μιλήσει πολλές φορές "ανοιχτά" για την μάχη που δίνει με τα κιλά του, αποκαλύπτοντας πως έχει φτάσει κοντά στο σημείο να κάνει κακό στη σύντροφό του (δείτε εδώ την εξομολόγησή του). Πρόσφατα, μάλιστα, παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στην εφημερίδα Καθημερινή μιλώντας γι' αυτή.

Εξήγησε, δηλαδή, πότε ξεκίνησε να παρατηρεί την αλλαγή στο σώμα του, πώς έφτασε στην απόφαση να κάνει λιποαναρρόφηση και τι ακολούθησε, ενώ δεν δίστασε να αποκαλύψει και τα κιλά του, στα οποία ανεβοκατεβαίνει συνεχώς.

Η συγκλονιστική εξομολόγηση του Γρηγόρη Αρναούτογλου για τη μάχη με τα κιλά του

«Αν εξαιρέσει κανείς τη φωτογραφία της βάφτισής μου, που δείχνει ένα μωρό μπαμπάτσικο, στα παιδικά μου χρόνια ήμουν αδύνατος. Το μυαλό μου ήταν στο ποδόσφαιρο και στο παιχνίδι, οι γονείς μου με κυνηγούσαν να φάω. Μεγαλώνοντας, όποτε έβαζα κάποια κιλά, τα έχανα σχετικά εύκολα, κάνοντας κάποια δίαιτα», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Από τα 45 μου χρόνια και μετά, αυτό άλλαξε. Παρά τις προσπάθειες και τις στερήσεις δεν έβλεπα αποτέλεσμα, είχε μπλοκάρει ο μεταβολισμός μου και δεν είχα το κουράγιο να επιμείνω. Αυτό δεν συμβαίνει συνήθως όταν θέλουμε να χάσουμε βάρος; Βιαζόμαστε. Αποφάσισα να κάνω λιποαναρρόφηση. Ο πλαστικός χειρουργός στον οποίο απευθύνθηκα μου εξήγησε ότι επειδή είχα πολύ σπλαχνικό λίπος, έπρεπε πριν από την επέμβαση να χάσω μερικά κιλά.

“Μην ανησυχείς, θα σου δώσω χάπια που θα έχουν άμεσο αποτέλεσμα. Αλλά μην πεις πουθενά ότι τα πήρες από μένα”, μου είπε. Με παραξένεψε αυτή η μυστικοπάθεια, μια και το συγκεκριμένο φάρμακο ήταν ευρέως γνωστό, αλλά δεν το σκέφτηκα περισσότερο. Τα πήρα αμέσως και χωρίς να έχω διαβάσει τις αντενδείξεις και τις παρενέργειες. Το αποτέλεσμα ήταν πράγματι εντυπωσιακό. Μου έκοψαν την πείνα και άρχισα να αδυνατίζω. Πού να φανταστώ τι θα ακολουθούσε…

Άρχισε να αλλάζει η συμπεριφορά μου. Γινόμουν ολοένα και πιο επιθετικός. Όχι μόνο με τους άλλους, αλλά και απέναντι στον ίδιο μου τον εαυτό. Είχα αυτοκτονικές τάσεις. Λες και το φάρμακο «άνοιξε» κάποιους νευρώνες του εγκεφάλου μου που ήταν σαν το κουτί της Πανδώρας. Εγώ δεν καταλάβαινα την αλλαγή. Η σύντροφός μου, όμως, την είδε. Μια νύχτα γύρισε το μυαλό μου και παραλίγο να… Ευτυχώς, είμαι τώρα εδώ και σας μιλάω.

Γρηγόρης Αρναούτογλου Νάνσυ Αντωνίου

Τον τελευταίο καιρό ανεβοκατεβαίνω από τα 140 κιλά στα 150. Υπάρχουν στιγμές που δεν με πειράζει το πάχος μου κι άλλες που βλέπω τον εαυτό μου στον καθρέφτη και στενοχωριέμαι. Όλα είναι δύσκολα όταν είσαι παχύσαρκος: πώς θα κινηθείς, πώς θα κάνεις μπάνιο και θα βγεις από την μπανιέρα, πώς θα δέσεις τα κορδόνια των παπουτσιών σου. Πώς με αντιμετωπίζουν οι γύρω μου;

Κάποιοι ακροατές και τηλεθεατές με αγάπη και νοιάξιμο. Μου στέλνουν μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: “Πρόσεξε την υγεία σου” και τα σχετικά. Άλλοι δεν έχουν φραγμό στην αγένεια. Μπορεί να οδηγώ και να ακούσω από το διπλανό αυτοκίνητο: “Πώς έγινες έτσι, ρε Αρναούτογλου, σαν ελέφαντας!”. Θα ήθελα όσοι διαβάσουν αυτό το κείμενο να θυμούνται ότι ο παχύσαρκος δεν θέλει να είναι έτσι».

Δείτε επίσης: Η εξομολόγηση για πρώην σύντροφό του: «Με απάτησε και άκουσα την πράξη στο κινητό μου»