Γιώργος Λιάγκας στον πατέρα του Γιάννη Ξανθόπουλου: «Το παιδί το δικό σας γλίτωσε! Δεν είναι ωραίο να ακούνε οι άνθρωποι που έχουν χάσει το δικό τους ότι...»

«Ταπεινά το λέω με αγάπη»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Γιώργος Λιάγκας στον πατέρα του Γιάννη Ξανθόπουλου: «Το παιδί το δικό σας γλίτωσε! Δεν είναι ωραίο να ακούνε οι άνθρωποι που έχουν χάσει το δικό τους ότι...»

Ο πατέρας του Γιάννη Ξανθόπουλου, το πρωί της Πέμπτης 14 Μαρτίου, μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1, Πρωινό, για τον γιο του και το τροχαίο ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη, εξαιτίας του οποίου ένας 19χρονος έχασε τη ζωή του. Ο ίδιος, συγκεκριμένα, αποκάλυψε ποια είναι η κατάστασή του και οι σκέψεις του.

Μετά το απόσπασμα με τις δηλώσεις του, ωστόσο, ο Γιώργος Λιάγκας θέλησε να κάνει μία μικρή παρατήρηση, με ταπεινότητα, καθώς θεώρησε πως κάποια από τα λεγόμενά του μπορεί να πληγώσουν την οικογένεια του παιδιού που άφησε την τελευταία του πνοή μετά τη σύγκρουση.

Η παρατήρηση του Γιώργου Λιάγκα στα λόγια του πατέρα του Γιάννη Ξανθόπουλου

«Ε, είναι με το κολάρο στο λαιμό. Στο σβέρκο, στο στήθος πονάει, τα πόδια πονάνε, ψυχολογικά είναι πιεσμένος πάρα πολύ. Πως να είναι αφού σκοτώθηκε το παιδί, κρίμα ένα νέο παλικάρι σκοτώθηκε. Πως να είναι η ψυχολογία του παιδιού. Τώρα λέει πως θα βγει στην πίστα να τραγουδάει. Μπορεί; Δεν μπορεί! Αυτός που βγήκε από το stop, τον βρήκανε. Αυτός προκάλεσε το τροχαίο. Ο Γιάννης πήγε να τον αποφύγει, έπρεπε καλύτερα - δεν το είπα - πάνω του να έπεφτες, όχι στα παιδιά, αφού αυτός βγήκε. Πήγε να τον αποφύγει, ο δρόμος ήταν βρεγμένος, γλιστρούσε εκεί, αστο…

Άμα οι αερόσακοι άνοιγαν θα μπορούσε να έχει σκοτωθεί κι αυτός. Αφού βγήκε να πάει να βοηθήσει και λιποθύμησε και έπεσε κάτω. Ο μεγάλος μου γιος, πήγε 5:30 εκεί τον βρήκε, στην άσφαλτο. Έχει το κολάρο, το στήθος του πονάει, τα πόδια πονάνε, έχει άλλα ψυχολογικά, η φωνή του, ούτε να γελάει ούτε τίποτα. Είναι πάρα πολύ σοκαρισμένος πάρα πολύ, επειδή σκοτώθηκε το παιδί γι’ αυτό. Άμα δεν είχε σκοτωθεί το παιδί κάπως περνούν όλα. Μόνο να μη χάσει τη ζωή του κάποιος. Ήρθε ψυχολόγος στο νοσοκομείο και μίλησε μαζί του, να τον ηρεμήσει. Έχει πάθει μεγάλο σοκ, μεγάλο σοκ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Λάζαρος.

Δείτε επίσης: Ταυτοποιήθηκε ο οδηγός του αυτοκινήτου που παραβίασε το STOP - Τι έδειξαν τα αποτελέσματα του αλκοτέστ του τραγουδιστή

Και ο Γιώργος Λιάγκας επισήμανε: «Κατανοώ όλους όσοι εμπλέκονται. Δεν θέλω να κάνω οποιαδήποτε μομφή, οποιαδήποτε παρατήρηση, δεν είναι τέτοια ώρα. Εμείς το ζούμε έξω δημοσιογραφικά, εκείνη το ζουν μέσα. Φαντάζεστε τι γίνεται αυτή τη στιγμή και στο ένα σπίτι με τη μαυρίλα ενός θανάτου και στο άλλο σπίτι με τη μαυρίλα ενός θανάτου που βαραίνει μία εμπλοκή ενός μέλους της οικογένειας.

Θέλω να πω, όμως, κάτι στον πατέρα του Γιάννη, με αγάπη επειδή τον γνωρίζω. Το παιδί το δικό σας γλίτωσε. Είναι ένα καλό παιδί, βγήκε να βοηθήσει, τώρα αν έκανε λάθος, φταίει δε φταίει, δεν θα το πω εγώ, θα το πω εγώ, θα το πουν ειδικοί εμπειρογνώμονες. Το παιδί είναι ένα καλό παιδί, σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να σκοτώσει κάποιον.

Όμως, επειδή υπάρχουν και οι άνθρωποι που ακούνε και έχουν χάσει το δικό τους παιδί - ταπεινά το λέω με αγάπη - δεν είναι ωραίο να ακούνε ότι πώς θα βγει το παιδί αυτή τη στιγμή να τραγουδήσει στην πίστα. Το λέω όσο πιο ταπεινά, χαμηλώνω και τη φωνή μου. Δεν είναι ωραίο να ακούγεται αυτή τη στιγμή πώς θα βγει το παιδί να τραγουδήσει στην πίστα.

Είναι δύσκολο, όμως το παιδί, ακόμα και αν δεν βγει μια βδομάδα στην πίστα να τραγουδήσει, αν δεν βγει ένα μήνα να τραγουδήσει, δεν θα πάθει τίποτα. Το παιδί αυτό θα συνεχίσει με τις τύψεις, με τις άσχημες μνήμες να ζει και κάποια στιγμή θα το ξεπεράσει. Αλί από το παιδί που χάθηκε και δεν φταίει σε τίποτα και αλί από τους γονείς το παιδιού που χάθηκε που αυτοί θα μείνουν πίσω να τον κλαίνε για μια ζωή».

Δείτε επίσης: «Έχω μάθει ότι φταίει ο τραγουδιστής, τι σκ@τά είναι αυτός...» - Η απόφαση της οικογένειας του 19χρονου που "έφυγε" μετά το τροχαίο