Φωτεινή Παντζιά: «Στη Βουλή μας έλεγαν ότι θα πουλήσουμε και θα σκοτώσουμε τα παιδιά μας»

«Όταν με ρώτησε ο γιος μου αν οι μαύροι μόνο πουλάνε, του έδειξα τον Αντετοκούνμπο»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτεινή Παντζιά: «Στη Βουλή μας έλεγαν ότι θα πουλήσουμε και θα σκοτώσουμε τα παιδιά μας»

Η Φωτεινή Παντζιά, η επιχειρηματίας που έχει υιοθετήσει δύο παιδιά από την Αιθιοπία και τη Σιέρρα Λεόνε, τον Άγγελο και τη Βασιλική, μίλησε στην Ελένη Τσολάκη και το Πρωινό Σουσού. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη διαδικασία που ακολούθησε, στη ζωή τους σήμερα ως οικογένεια, αλλά και στην πρόσφατη ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

«Θα μπορούσα να κάνω όποτε θέλω παιδιά, αλλά ήθελα να υιοθετήσω και δεν έβγαζα άκρη στην Ελλάδα. Όπου χτυπούσα πόρτα ήταν αδιέξοδο. Ακόμα και αν λέμε ότι επιτρεπόταν στις μονογονεϊκές οικογένειες, στην πραγματικότητα δεν ίσχυε αυτό, πάντα προτεραιότητα είχαν τα παντρεμένα στρέιτ ζευγάρια. Δεν είχες επιλογή παρά μόνο αναδοχής», είπε αρχικά η Φωτεινή Παντζιά.

Και συμπλήρωσε: «Η τότε σύντροφός μου μού είπε ότι ήξερε μονογονεϊκή οικογένεια που το έκανε στο εξωτερικό και ένα χρόνο μετά ξεκίνησα τις διαδικασίες για την υιοθεσία του Άγγελου. Είναι από την Αιθιοπία και τη Σιέρρα Λεόνε. Δεν τον είχα δει, η φωτογραφία του ήρθε αφού είπα το “ναι”. Στην αρχή σκέφτηκα να πω να μην είναι πολύ μαύρος, γιατί θα περνούσε πολύ δύσκολα εδώ. Μετά ντράπηκα να το αρθρώσω».

Δείτε επίσης: Πραγματοποιήθηκε ο πρώτος γάμος μεταξύ γυναικών - Παντρεύτηκαν στο δημαρχείο Αθηνών Αλεξία Μπεζίκη & Δανάη Δεληγεώργη

Η Φωτεινή Παντζιά μιλάει για την οικογένεια που έχει δημιουργήσει

Αναφερόμενη στη ζωή τους ως οικογένεια, η Φωτεινή Παντζιά δήλωσε μεταξύ άλλων: «Τις πρώτες διακοπές που πήγαμε, με ρώτησε αν οι μαύροι μόνο πουλάνε, γιατί τους έβλεπε μόνο αυτό να κάνουν. Οπότε μπήκα στο ίντερνετ και του έδειξα τον Ομπάμα, τον Αντετοκούνμπο και τον Εμμανουήλ Καραλή, που είναι και φίλος μας τώρα».

Ενώ αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να συστήσει στα παιδιά της τους βιολογικούς τους γονείς: «Έμαθαν εύκολα τη γλώσσα και όσον αφορά τη θρησκεία είναι χριστιανοί ορθόδοξοι. Το καλοκαίρι θα πάμε ταξίδι στην Αιθιοπία. Όλα τα παιδιά θέλουν να μάθουν για τους βιολογικούς γονείς τους, η Βασιλική μόνο δεν με έχει ρωτήσει ούτε πού είναι η Σιέρρα Λεόνε. Είχα σκεφτεί να τους βοηθήσω οικονομικά, αλλά αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποφασίσει η Βασιλική, εφόσον το θέλει».

Μιλώντας για την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, η Φωτεινή Παντζιά είπε: «Η εκκλησία τίμησε το ρόλο της, διαφωνεί πάντα. Δεν μου έκανε εντύπωση. Το τι ακούσαμε στη Βουλή δεν θες να ξέρεις. Ότι θα πουλήσουμε τα παιδιά μας, ότι θα τα σκοτώσουμε, δεν το καταλαβαίνω... Σε τι διαφωνείς με αυτό που είναι ο άλλος; Δεν το επέλεξε κανείς. Αν μπορούσε, το εύκολο θα επέλεγε. Έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου ότι αν αποκτήσω δύναμη, δεν θα αφήσω κανένα παιδί να κλαίει και να νιώθει ενοχικά γι' αυτό που είναι».

Κλείνοντας ανέφερε ότι υπάρχουν και πολλοί επώνυμοι που έχουν διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό, από εκείνον που παραδέχονται δημόσια.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη της Φωτεινής Παντζιά από το Πρωινό Σουσού: