Πραγματοποιήθηκε ο πρώτος γάμος μεταξύ γυναικών - Παντρεύτηκαν στο δημαρχείο Αθηνών Αλεξία Μπεζίκη & Δανάη Δεληγεώργη

Δείτε το βίντεο

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Πραγματοποιήθηκε ο πρώτος γάμος μεταξύ γυναικών - Παντρεύτηκαν στο δημαρχείο Αθηνών Αλεξία Μπεζίκη & Δανάη Δεληγεώργη

Πραγματοποιήθηκε ο πρώτος ομόφυλος γάμος ανάμεσα σε γυναίκες στο δημαρχείο Αθηνών. Συγκεκριμένα, η ηθοποιός Αλεξία Μπεζίκη παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο τη σύντροφό της, Δανάη Δεληγεώργη με τον Χάρη Δούκα να τελεί τον γάμο.

Μετά τη ψήφιση του νομοσχεδίου να επισφραγίσουν τη σχέση τους και να παντρευτούν, ενώ μαζί έχουν αποκτήσει και ένα παιδάκι που ακόμα είναι μωράκι.

Τι είπε ο Χάρης Δούκας για τον γάμο

«Ήταν πολύ συγκινητικές οι στιγμές και όσοι είχαν τη χαρά να είναι και στα δύο γεγονότα έζησαν πολύ έντονα συναισθήματα. Ήταν και δική μου χαρά και τιμή που μοιράστηκα αυτές τις πολύ προσωπικές στιγμές με τα δύο ζευγάρια, τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής τους. Βεβαίως έχουμε την υποχρέωση για κάθε πολίτη της Αθήνας να διασφαλίζουμε ότι θα μπορεί να ζει και να αγαπά όποιον εκείνος επιλέγει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χάρης Δούκας στην εκπομπή Super Κατερίνα.

Μάλιστα, την ίδια ημέρα παντρεύτηκε τον σύντροφό του και ο Αύγουστος Κορτώ.

Η πρώτη αίτηση για γάμο ομόφυλων ζευγαριών στις φυλακές - Οι δύο κρατούμενοι που την κατέθεσαν

Μόλις ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, την επόμενη μέρα κιόλας, εκδόθηκε η πρώτη αναγγελία, από δύο άντρες (δείτε εδώ ποιοι είναι). Σιγά σιγά ακολούθησαν κι άλλες. Το πρωί της Τετάρτης 6 Μαρτίου, ωστόσο, ανακοινώθηκε άλλο ένα αντίστοιχο ευχάριστο γεγονός, το οποίο προκάλεσε αίσθηση.

Ένας κρατούμενος των φυλακών στα Χανιά δήλωσε πως επιθυμεί να παντρευτεί έναν άλλο κρατούμενο, ο οποίος βρίσκεται σε διαφορετικό σωφρονιστικό ίδρυμα, και γι' αυτό κατέθεσε την επιθυμία του εγγράφως στον διοικητή των φυλακών.

Αυτή είναι και η πρώτη αίτηση που πραγματοποιείται μέσα από τις φυλακές και αυτή τη στιγμή το μόνο που μένει είναι ο διοικητής να προβεί στα σχετικά έγγραφα και να αδειοδοτηθεί η αίτηση του γάμου.