Ντόρα Μπακογιάννη - Σοκάρει για το φόνο του Παύλου: «Ρώτησα τον Κουφοντίνα γιατί τον δολοφόνησαν και μου απάντησε...»

«Τα παιδιά μου με στήριξαν, δεν στήριξα εγώ τα παιδιά μου»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Ντόρα Μπακογιάννη - Σοκάρει για το φόνο του Παύλου: «Ρώτησα τον Κουφοντίνα γιατί τον δολοφόνησαν και μου απάντησε...»

Η Ντόρα Μπακογιάννη παραχώρησε μια αφοπλιστική συνέντευξη στην εκπομπή Ενώπιος Ενωπίω το βράδυ της Πέμπτης 14/3. Η γνωστή πολιτικός άνοιξε την καρδιά της και μίλησε για όλα, μεταξύ άλλων για την δολοφονία του άντρα της, Παύλου Μπακογιάννη.

Η τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη δολοφόνησε τον Μπακογιάννη το πρωί της Τρίτης 26ης Σεπτεμβρίου 1989 στην είσοδο της πολυκατοικίας της οδού Ομήρου 35 στην Αθήνα, όπου στεγαζόταν το γραφείο του. Οι δράστες τον περίμεναν στις σκάλες που οδηγούσαν στο υπόγειο. Όταν εμφανίστηκε τον πυροβόλησαν πέντε φορές και τράπηκαν σε φυγή με το κλεμμένο αυτοκίνητο που το παράτησαν στην οδό Λέοντα Σγουρού 11.

Ο σοφέρ άκουσε τους πυροβολισμούς, είδε τον Μπακογιάννη αιμόφυρτο στο πάτωμα και τον μετέφερε στις 08:20 το πρωί στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου οι γιατροί προχώρησαν άμεσα σε διασωλήνωση της τραχείας από το Αναισθησιολογικο Τμήμα και εντός 10 λεπτών από την άφιξη χειρουργήθηκε, ωστόσο κατέληξε λίγη ώρα αργότερα.

Ο Μπακογιάννης κηδεύτηκε στο Καρπενήσι στις 29 Σεπτεμβρίου παρουσία πολύ κόσμου, που φώναζαν συνθήματα κατά της τρομοκρατίας. Στο Καρπενήσι οι αρχές της πόλης τον τίμησαν δημιουργώντας το ομώνυμο πάρκο, όπου έχει στηθεί ο ανδριάντας του, και δίνοντας το όνομά του σε κεντρικό δρόμο της πόλης.

Δείτε επίσης: «Τα παιδιά των ομοφυλόφιλων είναι τα μόνα που...» - Η δημόσια τοποθέτηση της Ντόρας Μπακογιάννη για το νέο νομοσχέδιο

Η εξομολόγηση της Ντόρας Μπακογιάννη για τον σύζυγό της, Παύλο

«Τον Παύλο Μπακογιάννη τον γνώρισα στο Παρίσι. Είχε έρθει να επισκεφτεί τον πατέρα μου. Έκανε φρικτή κριτική στον πατέρα μου, μέσα στο σπίτι. Λέω στον Μητσοτάκη που βρήκατε αυτόν που σας βρίζει μέσα στο σπίτι...δεν είχα καταλάβει ότι τρόλαρε. Υπήρχε μια συνεχής επαφή και τον ερωτεύομαι παράφορα. Στην πρώτη ματιά ήθελα να το σκοτώσω, από την δεύτερη, τρίτη άρχισα να μαλακώνω. Αυτός με κυνήγησε, όχι εγώ. Μου έριχνε 20 χρόνια αλλά ήταν τρομερά γοητευτικός και έξυπνος άνδρας. Τρελός έρωτας!», εξομολογήθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη στην εκπομπή Ενώπιος Ενωπίω για τον έρωτά τους.

Ενώ στην συνέχεια αναφέρθηκε στην δολοφονία του που συγκλόνισε το πανελλήνιο. «Ήταν πάρα πολύ δύσκολα. Για μένα η δολοφονία του Παύλου ήταν ό,τι χειρότερα πέρασα στη ζωή μου. Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα μπορούσε ένας άνθρωπος να φάει 13 σφαίρες στην πλάτη και να δολοφονηθεί έτσι. Δολοφονήθηκε γιατί ήταν συναινετικός. Ρώτησα τον Κουφοντίνα γιατί τον δολοφόνησαν και μου απάντησε επειδή έκανε την "Εθνική Συμφιλίωση". Αυτό είναι που σε τρελαίνει! Κοιτώντας πίσω αντιλαμβάνομαι πόσο κακή μάνα ήμουν σε αυτή την εποχή. Τα παιδιά μου με στήριξαν, δεν στήριξα εγώ τα παιδιά μου. Δεν ήμουν σε θέση να τα στηρίξω και το φέρω βαρέως. Έχω τρομερές τύψεις! Δεν εύχομαι σε κανέναν αυτό το πράγμα. Δεν κλείνει ποτέ αυτή η πληγή. Δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να συγχωρέσω αυτό το πράγμα», είπε.