Ζήνα Κουτσελίνη: «Ελάτε τώρα σας παρακαλώ! Όχι ρε παιδιά!» - Ξέσπασε δημόσια κατά του Δημήτρη Κουτσούμπα

Τι συνέβη;

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency (δεξιά)
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency (δεξιά)

Η Ζήνα Κουτσελίνη, το μεσημέρι της Τρίτης 19 Μαρτίου, με αφορμή ένα νέο θέμα που παρουσίασε στον αέρα της εκπομπής της, Αλήθειες με τη Ζήνα, στο κανάλι του STAR, βρήκε την ευκαιρία να σχολιάσει τη δήλωση που είχε κάνει πριν από μερικές ημέρες ο Δημήτρης Κουτσούμπας σχετικά με το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

«Η επιβολή διδάκτρων αναγκάζει φοιτήτριες να αναζητούν sugar daddies για να καλύψουν τις σπουδές τους», είχε πει χαρακτηριστικά. Η παρουσιάστρια, λοιπόν, ξέσπασε γι' αυτό, τονίζοντας πως είναι απαράδεκτό τέτοιου είδους εκφράσεις να λέγονται στη Βουλή.

Η αντίδραση της Ζήνας Κουτσελίνη στη δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα περί sugar daddies

«Ότι βγαίνει ένας τόσο σημαντικός άνθρωπος μέσα στη Βουλή να μιλήσει γι’ αυτό το πράγμα, εγώ το θεωρώ αδιανόητο, σεξιστικό, εξευτελιστικό για τη γυναικεία υπόσταση. Δηλαδή, ένα κορίτσι όπως σπούδασα εγώ που δούλευα και σέρβιρα καφέδες, έπρεπε να γίνω πόρνη για να μπορέσω να σπουδάσω σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο; Ελάτε τώρα σας παρακαλώ! Όχι ρε παιδιά! Και τα λέμε αυτά μέσα στη Βουλή, μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο; Ελάτε τώρα!», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Το να λες στα νέα παιδιά ότι αν θες να σπουδάσεις σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο θα πρέπει να περάσεις από το κρεβάτι κάποιου και να πληρώνεσαι γι’ αυτό, νομίζω ότι είναι πολύ σοβαρή δήλωση. Δεν μπορεί να τρέχεις έναν άνθρωπο για ρατσιστικές δηλώσεις και αυτό να το προσπερνάς».

Για τον ίδιο λόγο είχε ξεσπάσει στον αέρα του MEGA κατά τη διάρκεια της εκπομπής "Χαμογέλα και Πάλι" η Σίσσυ Χρηστίδου, επισημαίνοντας πως απογοητεύτηκε πολύ από τη δήλωση αυτή (δείτε εδώ αναλυτικά όσα είπε).

Ζήνα Κουτσελίνη για Κουτσούμπα

Ποιος είναι ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας είναι Έλληνας πολιτικός ο οποίος υπηρετεί ως ο 18ος Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας από το 2013. Επανεκλέχτηκε στη θέση αυτή, ομόφωνα, από την Κ.Ε. του κόμματος το 2017 και το 2021

Γεννήθηκε στη Λαμία το 1955 και είναι γιος του Αποστόλη Κουτσούμπα, ο οποίος είχε εξοριστεί για την πολιτική του δράση. Σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι παντρεμένος και έχει μία κόρη. Η καταγωγή του Δημήτρη Κουτσούμπα είναι από τους Βελεσιώτες Φθιώτιδας.

Πηγή: Βικιπαίδεια