Μανώλης Μαυρομμάτης: Τα νέα δεδομένα στην υγεία του ένα μήνα μετά τη φωτιά στο σπίτι του

Οι γιατροί δεν εγκαταλείπουν τη μάχη

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: Eurokinissi/Στέλιος Μισίνας
Φωτογραφία: Eurokinissi/Στέλιος Μισίνας

Την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου, συμπληρώθηκε ένας μήνας από την ημέρα που ο μεγάλος αθλητικογράφος και πρώην βουλευτής, Μανώλης Μαυρομμάτης και η σύζυγός του, Ρένα Βενιέρη, ξεκίνησαν να δίνουν μία μεγάλη μάχη για τη ζωή τους. Έναν μήνα μετά τη μεγάλη φωτιά στο σπίτι τους στο Κολωνάκι, δεν δείχνουν να παρουσιάζουν σημάδια βελτίωσης σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr

Ο Μανώλης Μαυρομάτης και η Ρένα Βενιέρη νοσηλεύονται στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου της Αθήνας «Γ. Γεννηματάς» από τις 18 Φεβρουαρίου με βαριά αναπνευστικά προβλήματα και εκτεταμένα εγκαύματα. Οι γιατροί κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τους κρατήσουν στη ζωή, ωστόσο η κατάσταση της υγείας τους κρίνεται κρίσιμη.

Δείτε επίσης: Μανώλης Μαυρομμάτης: Σε πολύ κρίσιμη κατάσταση η σύζυγός του - Πώς ξέσπασε η φωτιά στο διαμέρισμά τους

Πώς ξεκίνησε η φωτιά στο σπίτι του Μανώλη Μαυρομμάτη και της Ρένας Βενιέρη

Το ζευγάρι κοιμόταν όταν ξέσπασε φωτιά στο σπίτι τους από ένα ξεχασμένο μάτι κουζίνας, όπως αναφέρουν οι μέχρι στιγμής πληροφορίες. Η αντίδραση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής ήταν άμεση, με τους άντρες της να απεγκλωβίζουν ταχύτατα τον Μανώλη Μαυρωμμάτη και την Ρένα Βενιέρη, ενώ στη συνέχεια τους παρέλαβε ασθενοφόρο όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Ο μεγάλος αθλητικογράφος, και πρώην βουλευτής, δεν έχει καταφέρει να βγει από τη μηχανική υποστήριξη, σύμφωνα με το iatropedia.gr. Αν και πριν από δύο εβδομάδες είχε φανεί να ανταποκρίνεται στις δοκιμές για αφύπνιση και αποσύνδεση από τον αναπνευστήρα, στην πορεία δεν σημειώθηκε περαιτέρω πρόοδος.

Αυτή τη στιγμή παίρνει δικές του αναπνοές, αλλά όχι τόσες ώστε να αυτονομηθεί και να βγει από τη διασωλήνωση. Οι γιατροί στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» ωστόσο, δεν εγκαταλείπουν τη μάχη, όπως λένε. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ακόμη πιο σοβαρή είναι η κατάσταση της συζύγου του, Ρένας Βενιέρη η οποία από την αρχή της νοσηλείας της είχε πιο βαριά κλινική εικόνα κι οι γιατροί είναι λιγότερο απαισιόδοξοι για την εξέλιξή της υγείας της.