Ο Αλέξης Κούγιας για τη θητεία του Στέφανου Κασσελάκη: «Κωμωδία και υποκρισία, φτωχόπαιδα σαν εμένα κάναμε 32 μήνες στρατό»

«Δεν με έκαναν αξιωματικό λόγω φρονημάτων»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία δεξιά: NDP Photo Agency
Φωτογραφία δεξιά: NDP Photo Agency

Συνέντευξη στο Πρωινό του ΑΝΤ1, και στον δημοσιογράφο Γιάννη Μαλλιαρό, παραχώρησε ο Αλέξης Κούγιας. Ο γνωστός ποινικολόγος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην μάχη που δίνει με τον καρκίνο, την πρώην σύζυγό του, Εύη Βατίδου και στη θητεία του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη.

«Όταν σου χτυπάει την πόρτα ο καρκίνος, τη μία ημέρα λες “δόξα τω Θεώ”, την άλλη “βοήθα Παναγιά”. Αυτός ο καρκίνος από τον οποίο πάσχω, θεραπεύεται. Σε κάθε περίπτωση δεν θα πεθάνω από αυτό. Δεν με φοβίζει κάτι. Μία ημέρα δική μου είναι η ζωή όλων των άλλων μαζί. Ρουφάω την κάθε μέρα, σαν να είναι η τελευταία, από τότε που άρχισα να πατάω στα πόδια μου. Ερωτεύτηκα, με ερωτεύτηκαν, αγάπησα, με αγάπησαν, έκανα παιδιά, κυκλοφορώ μόνος μου χωρίς μπράβους. Με αγαπάει ο κόσμος», είπε αρχικά ο Αλέξης Κούγιας.

Σε διαφορετικό σημείο της συνέντευξης αναφέρθηκε στην προσωπική του ζωή. «Πάντοτε είμαι καλά στα προσωπικά μου. Ένας άνθρωπος που είναι στο μικροσκόπιο, θα πρέπει να αποφεύγει να μιλάει για τα προσωπικά του. Και κυρίως ένας άνδρας που έχει αυτοσεβασμό, δεν πρέπει ποτέ να μιλάει για τα προσωπικά του με οποιαδήποτε γυναίκα. Σιχαίνομαι κάποιους που βγαίνουν στην τηλεόραση και δημοσιοποιούν τα προσωπικά τους, δυσφημίζουν τις γυναίκες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Κούγιας.

Δείτε επίσης: Αλέξης Κούγιας για δικαστική διαμάχη με Λάκη Λαζόπουλο: «Αντί να ζητήσει συγγνώμη θέλει να κάνει και μηνύσεις...»

Και συμπλήρωσε: «Η γυναίκα είναι ιερό πρόσωπο, χωρίς γυναίκα δεν μπορεί να ζήσει ένας άνδρας. Και αυτές βέβαια να σέβονται τους πραγματικούς άντρες. Άντρας δεν είναι αυτός που έχει τα γεννητικά όργανα, αλλά αυτός που κουράζεται, που φέρνει το φαγητό στο σπίτι και φροντίζει τη γυναίκα του και τα παιδιά του για να μην τους λείψει τίποτα».

Ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε και στην Εύη Βατίδου

Όσον αφορά τον γάμο του με την Εύη Βατίδου, ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε: «Είχα πει ότι θα πάω στην εκκλησία φουλ ερωτευμένος, και πήγα. Όχι ότι δεν είχα ερωτευτεί νωρίτερα άλλες γυναίκες, και πιθανόν καταλληλότερες από τη γυναίκα που επέλεξα για να παντρευτώ. Αλλά ήταν η στιγμή. Υπήρξε ένας πολύ μεγάλος έρωτας, ένας πολύ ωραίος γάμος, δύο παιδιά καρποί έρωτος, γι' αυτό είναι και υπέροχα. Πάντα ήθελα να έχω ένα χαρούμενο σπίτι. Όταν δεν ήθελα να γυρίσω στο σπίτι μου, χώρισα».

Κλείνοντας, ο Αλέξης Κούγιας απάντησε για τον Στέφανο Κασσελάκη και για τη θητεία που υπηρετεί αυτές τις μέρες, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Αυτό είναι κωμωδία και υποκρισία. Φτωχόπαιδα σαν εμένα καθίσαμε 32 μήνες στον στρατό. Εγώ μάλιστα δικηγόρος και δεν με έκαναν αξιωματικό λόγω φρονημάτων και ήρθε τώρα αυτό το παιδί που μπήκε στη ζωή μας με έναν βάρβαρο τρόπο, χωρίς κανένα σεβασμό και δεν ντρέπεται να κάνει αυτά τα πράγματα και να προβάλλει ότι πάει στρατό; Αυτό δεν είναι στρατός, αυτό είναι διακοπές. Με τι προσόντα θα διοικήσει την Ελλάδα; Αν τον αφήσεις στην Ομόνοια, θα χαθεί».