Γιώργος Λιάγκας: «Δε μπορώ να το χειριστώ! Δε μπορώ να μείνω άλλο εδώ...» - "Λύγισε" στο Πρωινό, όλοι άκουσαν τη φωνή του να σπάει

Τι συνέβη;

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Γιώργος Λιάγκας:  «Δε μπορώ να το χειριστώ! Δε μπορώ να μείνω άλλο εδώ...» -

Ο Γιώργος Λιάγκας, το πρωί της Πέμπτης 21 Μαρτίου, φιλοξένησε τηλεφωνικά στην εκπομπή του στο κανάλι του ΑΝΤ1, Πρωινό, τον Δημήτρη Πλακιά, τον θείο των δίδυμων κοριτσιών που έχασαν τη ζωή τους στη μοιραία σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη πριν από περίπου ένα χρόνο.

Άκουγε τα λόγια του με προσήλωση, ωστόσο μόλις η συνομιλία ολοκληρώθηκε, ο παρουσιαστής "λύγισε", βούρκωσε και όλοι άκουσαν τη φωνή του να σπάει, καθώς ακόμα δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει το μέγεθος της τραγωδίας, αλλά και το γεγονός πως πολλοί πολιτικοί αντί να δικαιώσουν τη μνήμη των 57 ανθρώπων που "χάθηκαν" λειτουργούν με τέτοιο τρόπο ώστε να μη χάσουν τις ψήφους τους.

Η στιγμή που ο Γιώργος Λιάγκας "λύγισε" στο Πρωινό

«Ξέρετε τι γίνεται; Δε μπορώ να το χειριστώ ακόμα δημοσιογραφικά και ανθρώπινα μετά από έναν χρόνο. Και κάποιοι πολιτικοί βγαίνουν και κουνάνε δάχτυλο επικοινωνιακά. Ξέρετε κάποια στιγμή όλοι αναμετριόμαστε με τη σκιά μας… Και όσο δεινός ρήτορας και να είσαι, όσο ικανός πολιτικός, δε μπορείς να βάζεις πάνω από το συναίσθημα αυτών των ανθρώπων το πολιτικό κόστος και το πώς δε θα χάσουμε ψήφους. Εγώ δε μπορώ να το χειριστώ δημοσιογραφικά, που δεν ήταν συγγενείς μου οι άνθρωποι αυτοί και απορώ με εσάς πώς τολμάτε να το διαχειρίζεστε επικοινωνιακά. Θα αλλάξω θέμα, δε μπορώ να μείνω άλλο εδώ», είπε χαρακτηριστικά με σκυμμένο το κεφάλι.

Δείτε επίσης: Γιώργος Λιάγκας: Ξέσπασε για τα σιχαμερά σχόλια που δέχτηκε - «Δεν το γύρισα στα 53 μου! Το λέτε σε έναν άνθρωπο πατέρα 2 παιδιών;»

Η τραγική ιστορία των διδύμων και της ξαδέρφης τους

Τα κορίτσια σύμφωνα με μαρτυρία, άφησαν τις βαλίτσες τους στο τέταρτο βαγόνι και πήγαν στο κυλικείο γιατί δεν είχε θέση να κάτσουν.

«Σκεφτόμουν να σηκωθώ να πάω στο κυλικείο, αλλά ευτυχώς δεν σηκώθηκα, ήταν το τυχερό μου. Θυμάμαι τα τρία κορίτσια, τις δίδυμες και την ξαδέλφη τους που άφησαν τις βαλίτσες τους δίπλα σε εμάς και είπαν “πάμε στο κυλικείο να κάτσουμε” γιατί δεν είχε να κάτσουν και οι τρεις. Την άλλη μέρα που το διάβασα, σοκαρίστηκα ακόμα περισσότερο», είπε χαρακτηριστικά ο 28χρονος Νίκος.

Την υπόθεσή τους έχει αναλάβει ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε για τις οικογένειες της Θώμης και της Χρυσής Πλακιά και της ξαδέρφης τους, Αναστασίας Πλακιά ότι «στο μυαλό τους είναι το πώς θα καταφέρουν να ξεπεράσουν το πρόβλημα ότι τα κορίτσια εξαϋλώθηκαν και πώς θα μπορέσουν να κάνουν μια κηδεία».

Δείτε επίσης: «Μου είπαν να τηρηθεί εντολή να μην ανοιχτεί το φέρετρο γιατί το πτώμα είναι...» - Ταυτοποιήθηκε σορός 28χρονης

Όπως είπε, μάλιστα, οι οικογένειες των τριών κοριτσιών σκέφτονται «αν αυτό δεν είναι δυνατό (σ.σ. να κάνουν κηδεία) να χτίσουν μια εκκλησία» στη μνήμη τους.

Ο Αλέξης Κούγιας έχει αναλάβει και άλλες επτά περιπτώσεις θυμάτων και τραυματιών από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη και δήλωσε ότι «οι υπόλοιπες οικογένειες θέλουν να ασχολήθούν με όσους όλοι ενέχονται να βρεθούν κατηγορούμενοι διαμηνύοντας ότι «σε καμία περίπτωση εμείς δεν θα κάνουμε πίσω στο οτιδήποτε και θα πάμε μέχρι το τέλος».

Είχαν χάσει πέντε συγγενείς τους στην φωτιά στο Μάτι

Η δημοσιογράφος, Βιργινία Πισιμίδη αποκάλυψε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» την τραγική σύμπτωση στην οικογένεια των νεαρών κοριτσιών. Συγκεκριμένα, το 2018, στη φονική φωτιά στο Μάτι, έχασαν από τη ζωή πέντε πρόσωπα της οικογένειας τους.

Δείτε επίσης: Σε φυλακή στην Τουρκία ο πατέρας του νεκρού μηχανοδηγού - Το αίτημα της Ελλάδας