Συγκινεί ο Χρήστος Δάντης για την απώλεια του αδερφού του: «Βασανίστηκε πολύ, είχε ψυχολογικά προβλήματα...»

«Εκείνη τη στιγμή αλλάζει η ζωή σου και έρχεται τούμπα η Γη»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Συγκινεί ο Χρήστος Δάντης για την απώλεια του αδερφού του: «Βασανίστηκε πολύ, είχε ψυχολογικά προβλήματα...»

Ο Χρήστος Δάντης βρέθηκε καλεσμένος στον καναπέ του «Στούντιο 4» της ΕΡΤ, όπου μίλησε για την καριέρα του στη μουσική, αλλά και για την οικογένειά του. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον αδερφό του, και ηθοποιό Σάββα Αξιώτη, που έχασε τη ζωή του πριν από τέσσερα χρόνια, και ήταν για εκείνον πατρική φιγούρα, με δεδομένο ότι ο πατέρας τους έλειπε για χρόνια στην Αμερική.

«Ήταν ένας άνθρωπος που μου έμαθε πολλά και με συμφιλίωσε με πολλές καταστάσεις. Τον έχασα πριν από 4 χρόνια. Μου έμαθε τον κινηματογράφο, το μιούζικαλ, το θέατρο, με πήρε απ' το χέρι και είδαμε την Όπερα της Πεντάρας με την Μελίνα Μερκούρη, τον Ιάκωβο Ψαρρά, τον Νίκο Κούρκουλο, την Καίτη Λαμπροπούλου... Θυμάμαι σχεδόν όλο το καστ, και τον αδερφό μου όρθιο να χειροκροτάει τη Μελίνα», είπε αρχικά ο Χρήστος Δάντης.

Και συμπλήρωσε: «Επίσης μου έμαθε τραγουδιστές σπουδαίους, στο σπίτι του άκουσα Atomic Rooster, το Abbey Road των Beatles που ήταν το αγαπημένο άλμπουμ της ζωής μου. Ήταν πατρική φιγούρα για μένα».

Δείτε επίσης: Survivor 2024 – «Λύγισε» η Ασημίνα με το δώρο του Χρήστου Δάντη: «Δεν περνάνε τα βράδια μακριά σου»

Η εξομολόγηση του Χρήστου Δάντη για τον αδερφό του

Στη συνέχεια μίλησε για την απώλειά του και για το πρώτο διάστημα μετά. «Ο αδερφός μου βασανίστηκε πολύ, είχε ψυχολογικά προβλήματα απ' τα 38-39 του, μπαινοέβγαινε σε μονάδες αποκατάστασης. Έχασε τον εαυτό του, χάσαμε κι εμείς τον Σάββα που ξέραμε. Δεν ήταν ο μπριόζος και αλέγκρος άνθρωπος που γνωρίσαμε τα αδέρφια του», είπε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Δάντης.

«Βασανίστηκε, γιατί διέκοπτε τις θεραπείες του, έκανε διάφορα τέτοια που του στοίχισαν. Τον είχε αναλάβει η μάνα μου, και όταν έφυγε από τη ζωή στην επόμενη τριετία “έφυγε” κι εκείνος. Καταρρέει ένα τεράστιο οικοδόμημα μπροστά σου, όταν χάνεις έναν άνθρωπο που θαυμάζεις και γνωρίζεις ότι έμαθε μόνος του πέντε γλώσσες, χωρίς να έχει τελειώσει το Γυμνάσιο. Ήταν πολύ ευφυής. Όταν αντιστρέφονται οι ρόλοι και γίνεσαι εσύ προστάτης αυτού του ανθρώπου, ενώ πριν ήταν ο δικός σου, εκεί αλλάζει η ζωή, έρχεται τούμπα η Γη», κατέληξε στην τοποθέτησή του ο τραγουδιστής και μουσικοσυνθέτης.