Χρήστος Δάντης: «Έχασα τα ίχνη του, του έκλεισε τα σύνορα η μαμά μου» - Η μοιχεία του πατέρα του, τα δικαστήρια και η φυγή στην Αμερική

Πότε τον είδε ξανά

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Χρήστος Δάντης: «Έχασα τα ίχνη του, του έκλεισε τα σύνορα η μαμά μου» - Η μοιχεία του πατέρα του, τα δικαστήρια και η φυγή στην Αμερική

Ο Χρήστος Δάντης ήταν καλεσμένος την Πέμπτη 21/3 στην εκπομπή Στούντιο 4 με τον τραγουδιστή να παραχωρεί μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη αναφορικά με τα παιδικά του χρόνια, τη ζωή και την καλλιτεχνική καριέρα του.

Ανάμεσα στα σημεία, στα οποία αναφέρθηκε ο τραγουδιστής και είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον ήταν όλα όσα είπε για την οικογένειά του, τον δύσκολο χωρισμό των γονιών του, τη φυγή του πατέρα του στην Αμερική και την ψυχική νόσο που έπασχε ο αδερφός του, τον οποίο έχει χάσει από τη ζωή.

Oι αποκαλύψεις του Χρήστου Δάντη για τη σχέση με τον πατέρα του

«Εμένα ο μπαμπάς μου ήταν επαγγελματίας τραγουδιστής και η μάνα μου, απλά η μάνα μου σταμάτησε νωρίς. Ο πατέρας μου λεγόταν Σάκης Βλαχάκης. Στην Αμερική δούλευε ο πατέρας μου από το 1976, που έφυγε με τον Μητσάκη και εκεί πέθανε κιόλας.

Από το 1975 που έφυγε ήταν χωρισμένος με τη μητέρα μου, δεν τα πήγαιναν καθόλου καλά, ήταν συνέχεια σε αντιδικίες, κανονικές αντιδικίες. Εννοώ μηνύσεις για μοιχείες, που ίσχυαν τότε πριν καταργηθεί η μοιχεία. Χώρισαν όταν μικρός. Τότε έφυγε και έχασα τα ίχνη του, του έκλεισε τα σύνορα η μαμά μου και δε μπορούσε να έρθει. Αν ερχόταν θα έπρεπε να μπει φυλακή, να εκτύσει την ποινή του. Τα ήξερα όλα, δυστυχώς. Τότε ήταν αλλιώς τα πράγματα, ήξερες ότι στα ζευγάρια υπήρχε έχθρα από τη στιγμή, που χώριζαν.

Ο αδερφός μου και οι αδερφές μου είναι πολύ μεγαλύτεροι από διαφορετικό πατέρα. Μεγαλώνω με τη μητέρα μου, δεν υπήρχε βοήθεια οικονομική. Δέθηκα με τα αδέρφια μου, με μεγάλωσαν κυρίως. Ο αδερφός μου σπούδαζε θέατρο στην Ιταλία και οι αδερφές μου ήταν παντρεμένες.

Άλλαξα το επίθετο μου γιατί ήταν κακόηχο. Ο αδερφός μου τότε είχε κάνει ένα περιθωριακό θεατράκι και είχε ανεβάσει αποσπάσματα από την κόλαση του Δάντη και άρπαξα και εγώ τότε με το Dante. Αυτοβαφτίστηκα», είπε αρχικά ο Χρήστος Δάντης.

«Αργότερα, όταν ήμουν περίπου 19-20 ετών, επειδή άλλαξε το καθεστώς με τις μηνύσεις και τις καταδίκες της μοιχείας, άρχισε να έρχεται στην Ελλάδα και τον έβλεπα, αρχίσαμε να έχουμε σχέσεις. Ζούσε μόνιμα στο Μαϊάμι. Όλο προσπαθούσαμε, το παλέψαμε και καταφέραμε να γίνουμε φίλοι.

Όταν έφυγε ο μπαμπάς μου, με ζήτησε για να προστατέψω τα αδέρφια μου, είχε άλλα τρία παιδιά στην Αμερική. Πήγα τη Δευτέρα και γύρισα την Πέμπτη για δουλειά», είπε ο Δάντης για τον πατέρα του σε άλλο σημείο.