Άδωνις Γεωργιάδης - Ευγενία Μανωλίδου: Η γνωριμία, τα διαζύγια και τα 20 χρόνια κοινής ζωής: «Έχουμε έρθει στα όριά μας»

«Προσπαθούμε να μη συζητούμε για τα πολιτικά...»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: Κώστας Καπαρελιώτης
Φωτογραφία: Κώστας Καπαρελιώτης

O Άδωνις Γεωργιάδης και η Ευγενία Μανωλίδου ήταν οι αποψινοί καλεσμένοι του Νίκου Χατζηνικολάου για την εκπομπή Ενώπιος Ενωπίω. Μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας και η σύζυγός του αναφέρθηκαν στη γνωριμία τους και στα 20 χρόνια της κοινής πορείας τους, καθώς και στα διαζύγια που είχαν πριν ακόμα αποφασίσουν να ενώσουν τις ζωές τους.

«Ο Άδωνις δεν είναι ένας οποιοσδήποτε πολιτικός. Κατ' αρχάς όταν γνωριστήκαμε δεν είχε καμία σχέση με την πολιτική, έκανε τελείως διαφορετικά πράγματα. Του άρεσε αλλά ασχολείτο ως ιδιώτης. Από τη στιγμή που πολιτεύτηκε, και όταν άρχισε η άνοδός του στα πολιτικά δρώμενα η ζωή μας άλλαξε τελείως», είπε αρχικά η Ευγενία Μανωλίδου.

Και συμπλήρωσε για τον Άδωνι Γεωργιάδη: «Προχώρησε, κι εμείς ακολουθήσαμε αυτούς τους ρυθμούς, εφόσον το είχε επιλέξει. Τον στηρίζουμε γιατί βλέπουμε ότι κάνει σωστή δουλειά. Μάλιστα πολλές φορές του έλεγα “Οι Έλληνες δεν θέλουν να αλλάξουν και θες να τους αλλάξεις με το ζόρι” και μου έλεγε “Εγώ θα κάνω ό,τι μπορώ”. Δεν έκανε πίσω, ο Άδωνις τραβάει μπροστά. Είναι ηγετικό στοιχείο».

Δείτε επίσης: Ευγενία Μανωλίδου: «Δεν το λέω με παράπονο, έτσι πρέπει να γίνει!» - Η αποκάλυψη για τον γάμο της με τον Γεωργιάδη μετά από 14 χρόνια

Φέρνουν την πολιτική στο σπίτι; Η απάντηση είναι μάλλον όχι, με την Ευγενία Μανωλίδου να τονίζει: «Η ένταση δεν φτάνει απολύτως μες στο σπίτι, προσπαθούμε να μη συζητούμε για τα πολιτικά, γιατί έχουμε ανάγκη αποσυμπίεσης και πολλά άλλα πράγματα να πούμε. Αυτό κάνει καλό και στους δύο. Όμως δεν κρύβω ότι υπάρχουν στιγμές που έχουμε έρθει στα όριά μας, κάτι το οποίο με το χρόνο έχουμε μάθει να το διαχειριζόμαστε, κι εμείς και τα παιδιά».

Η εξομολόγηση του Άδωνι Γεωργιάδη και της Ευγενίας Μανωλίδου για τα διαζύγιά τους

«Η αλήθεια είναι ότι είχα μια πρώτη σύζυγο καταπληκτική κοπέλα, δεν μαλώσαμε ποτέ, χωρίσαμε αγαπημένοι. Έμεινε το δεξί μου χέρι στις εκδόσεις Γεωργιάδη για 10 χρόνια αφότου είχαμε χωρίσει και έφυγε όταν παντρεύτηκε τον σύζυγό της με τον οποίο έχουν αποκτήσει δύο υπέροχα παιδιά. Η Μαρία, η πρώτη μου σύζυγος είχε βοηθήσει πολύ και την Ευγενία, έφτιαχνε τα CD της. Δεν είχα βγει τραυματισμένος, απλώς είχε κλείσει ένας προηγούμενος κύκλος», δήλωσε αμέσως μετά ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας για το διαζύγιό του.

«Η Ευγενία είχε πιο δύσκολο διαζύγιο, την ταλαιπώρησε για αρκετά χρόνια, τα έχουμε αφήσει πίσω μας αυτά. Όταν επήλθε συμβιβασμός με τον πρώην σύζυγό της, τον Θόδωρο και έγινε το νομικό κείμενο, στο ακροτελεύτιο άρθρο έγραψαν και οι δυο “Αν υπάρχει κάποια διαφωνία που δεν προβλέπει το παρόν θα αποφασίζει ο κύριος Γεωργιάδης”. Τελικά όλα πήγαν καλά και ας ταλαιπωρήθηκαν κάποια», συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας αμέσως μετά, με την Ευγενία Μανωλίδου να συμφωνεί με τα λεγόμενά του για το δικό της διαζύγιο.