Κέιτ Μίντλετον: Το μήνυμα του Λευκού Οίκου μετά την ανακοίνωση για τη διάγνωση με καρκίνο

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού της Βρετανίας

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency

Παγκόσμιο σοκ έχει προκληθεί από τη στιγμή που η Κέιτ Μίντλετον ανακοίνωσε πως διαγνώστηκε με καρκίνο, δίνοντας τέλος στις θεωρίες συνομωσίας γύρω από την απουσία της από τα social media, αλλά και στις διάφορες εκδηλώσεις (δείτε εδώ).

Πλήθος κόσμου έχει εκφράσει την συμπαράστασή του για την κατάστασή της μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ και ο Λευκός Οίκος θέλησε να εκφράσει την λύπη του για το δυσάρεστο αυτό γεγονός, προχωρώντας σε μία ανακοίνωση.

Οι δηλώσεις του Λευκού Οίκου για την ασθένεια της Κέιτ Μίντλετον

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Καρίν Ζαν Πιέρ, σημείωσε χαρακτηριστικά για την πριγκίπισσα της Ουαλίας: «Οι σκέψεις μας είναι με τη Δούκισσα του Κέιμπριτζ και τα μέλη της οικογένειάς της και τους φίλους της κατά τη διάρκεια αυτής της απίστευτα δύσκολης στιγμής. Σίγουρα της ευχόμαστε πλήρη ανάρρωση. Και νομίζω ότι είναι σημαντικό να σεβαστούμε την ιδιωτικότητά τους, ειδικά αυτή τη στιγμή.

Ξέρω ότι οι άνθρωποι θα ρωτήσουν αν ο πρόεδρος (Μπάιντεν) έχει μιλήσει σε αυτήν ή στην οικογένεια. Μπορώ απλώς να πω ότι δεν έχουμε τίποτα να μοιραστούμε αυτή τη στιγμή, αλλά προφανώς ευχόμαστε η Δούκισσα του Κέιμπριτζ πλήρη ανάρρωση και είμαστε απίστευτα λυπημένοι που μαθαίνουμε για τα νέα».

Δείτε επίσης: Κέιτ Μίντλετον - Ο λόγος που ανακοίνωσε σήμερα ότι πάσχει από καρκίνο είναι «τριπλός»

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ

Τη συμπαράστασή του θέλησε να δείξει και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ, ο οποίος έστειλε ένα δημόσιο μήνυμα μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ευχόμενος ταχεία ανάρρωση, ρίχνοντας παράλληλα τα βέλη του σε ορισμένα από τα ΜΜΕ για την "άδικη μεταχείρισή" τους για την σύζυγο του διαδόχου του θρόνου.

«Οι σκέψεις μου είναι με την πριγκίπισσα της Ουαλίας, τον πρίγκιπα της Ουαλίας, τη βασιλική οικογένεια και ιδιαίτερα τα τρία παιδιά της σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχει την αγάπη και την υποστήριξη ολόκληρης της χώρας, καθώς συνεχίζει την ανάρρωσή της. Επέδειξε τεράστια γενναιότητα με τη σημερινή της δήλωση.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχει υποβληθεί σε έντονο έλεγχο και έχει δεχτεί άδικη μεταχείριση από ορισμένα τμήματα των μέσων ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωση. Όταν πρόκειται για θέματα υγείας, όπως και σε όλους τους άλλους, πρέπει να της παραχωρηθεί η ιδιωτικότητα για να επικεντρωθεί στη θεραπεία της και να είναι με την αγαπημένη οικογένειά της. Ξέρω ότι μιλώ εκ μέρους ολόκληρης της χώρας εύχοντάς της πλήρη και γρήγορη ανάρρωση και ανυπομονώ να τη δω ξανά στη δράση όταν είναι έτοιμη».